přechod z heli na letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
zdzd

#16 Příspěvek od zdzd »

Takže jsi vlastně nikdy s ničím nelétal. Přehodnoť své sny a začni nějakým podstatně hodnějším modelem než stíhačky. Jinak to nedopadne dobře.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

Re: přechod z heli na letadlo

#17 Příspěvek od TomasTR »

asfaltak píše:
zdzd píše:
asfaltak píše:Ahoj všem rad bych přešel z vrtulniku na letadlo teda přešel neni to spravné slovo
ale krom heli bych se chtěl věnovat i letadlum měl bych takovou představu vojenske
polomakety nejlepe p40 warhawk nebo corsair muzete mi neco doporucit?
Dale mam soupravu spektrum dx6i bude mi to stacit? Zvladne tato souprava i
zatahovaci podvozek? Predem dekuji za odpovedi

O jakou helinu šlo?

jde o blade 120sr, od e-flite zacinal jsem s nim poskakovat kousek od baraku na poli
ted uz ho ovladam celkem slusne

Takže jsi vlastně nikdy s ničím nelétal. Přehodnoť své sny a začni nějakým podstatně hodnějším modelem než stíhačky. Jinak to nedopadne dobře.

A nebo simulátorem... :D

Docela mě pobavilo tohle vlákno z hlediska rad začátečníkovi, většinou jsou rady jak začínat s létáním o simulátoru, naučit se páčkovat, neplést si strany a pod. a tady se dočítám, jak je to skoro zbytečné. Chápu, že dřív taky nebyly simulátory a naučilo se létat, ale dnes, když ta možnost je, nechápu, proč jí nevyužít. Ušetří to určitě několik rozbitých modelů. Ale tím si musí každý projít sám.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od AR1 »

Už lítá s Blade120, takže to umí. Simulátor ani omylem, třeba by si mohl natrénovat zatáčky a kde by bylo to vzrůšo kam to vlastně poletí. A neraďte mu žádný malý modely, to jsou mrchy. Čím větší, tím lepší. Super P-40 http://www.top-flite.com/airplanes/topa0705.html .

PS Vem si s sebou sirky nebo zapalovač.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Klubas »

AR1 píše:Už lítá s Blade120, takže to umí. Simulátor ani omylem, třeba by si mohl natrénovat zatáčky a kde by bylo to vzrůšo kam to vlastně poletí. A neraďte mu žádný malý modely, to jsou mrchy. Čím větší, tím lepší. Super P-40 http://www.top-flite.com/airplanes/topa0705.html .

Radši bys tam měl napsat že je to ironie.. :D Jinak by to mohl špatně pochopit a vzít tě za slovo..

Pokud máš tu možnost tak začni simulátorem. Nácviky z heliny ti nepomůžou ani náhodou.. Kup si kabel k vysílačce, stáhni si nějákej free a aspoň si nacvič páčkování.. Pak třeba to Toro 900 nebo Betu 1400. Rozhodně ne hned do začátku stíhačku (bf109) ;) Já tak začal a lítám! :D Jestli si koupíš tu stíhačku a nemáš v sobě MEGA talent tak si s letadlama zalítáš těžko..
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Fenius
Kontaktovat uživatele:

Re: přechod z heli na letadlo

#20 Příspěvek od Fenius »

asfaltak píše:jde o blade 120sr, od e-flite zacinal jsem s nim poskakovat kousek od baraku na poli
ted uz ho ovladam celkem slusne

a sme doma, aspoň to potom odfoť
72ka

#21 Příspěvek od 72ka »

Ahoj, simulátor není nezbytný, ale když propojíš DX6i s FMS simulátorem zdarma, není důvod to nezkusit. Taky jsem se učil bez simulátoru (letadla) z příručky svazarmu... jak se páčkujou obraty atp.. určitě si spousta lidí vzpomene. Ale dnes jsme ve 21. století... skuteční piloti také létají na simulátoru a hanba to není. Jinak souhlasím že zkušenosti s Blade 120SR = žádné zkušenosti, takže chce to opravdu zvážit, nejlépe něco levného a pomalého na začátek. Na stavění modelů snů určitě potom brzy dojde.
Když letadlo kouří, je to správně!
AR1
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od AR1 »

Klubas píše:
AR1 píše:Už lítá s Blade120, takže to umí. Simulátor ani omylem, třeba by si mohl natrénovat zatáčky a kde by bylo to vzrůšo kam to vlastně poletí. A neraďte mu žádný malý modely, to jsou mrchy. Čím větší, tím lepší. Super P-40 http://www.top-flite.com/airplanes/topa0705.html .

Radši bys tam měl napsat že je to ironie.. :D Jinak by to mohl špatně pochopit a vzít tě za slovo..

Já doufám, že to díky tomu dovětku se sirkama pochopí. :D Snad..
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Argo22 »

ja bohuzel taky zatim litam akorad na simulatoru uz neco koklem mesice... taky sem byl litat cca po 14 dnech co sem se do tohohle konicku zblaznil a pujceny model zkoncil na strome ale to jen diky simulatoru pac kdybych ho nepouzival byl by uz na kasi kolikrat na zemi..... takze za me simulator i na zacatky rozhodne ano.... usetri hodne penez a lepeni ze zacatku
nema to kridla a prece to leti :D
asfaltak

Re:

#24 Příspěvek od asfaltak »

hele asi takhle kdybych chtěl začínat na simulatoru tak přejdu do sekce simulatory a budem se bavit který bude nejvhodnější ale nejsem uplně tvrdohlavý a tak jsem tady pochopil že bude dobré začít nějakým hodným větroněm který bude velky a tak jsem našel tohle: http://www.va-models.com/eshop1/pegasus-arf-p-773.html podle videa co tam je tak se to chová jako ovečka tak prosím o nějaké informace k tomuto modelu předem děkuji za odpovědi všem
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od TomasTR »

No nic, je to tvoje volba, všechny letadla se ale ovládají v základu stejně, tak jak je vidět jsi dobrej a už umíš lítat, tak nám to nezapomeň natočit na video, rádi se určitě podíváme.

....ach jo, ... proč mi to taky nešlo hned od začátku a rozbil jsem tolik letadel... :cry: :cry: :cry:
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
AR1
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od AR1 »

Protože si strkáš prst do rypáku. Kdy půjdem lítat?
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Bartn »

Model jsi si vybral pěkný a podle videa i krásně létající.Jen je potřeba aby sis uvědomil,že RC vybavení bude stát skoro totéž co představený model.
zdekar

Re:

#28 Příspěvek od zdekar »

asfaltak píše:hele asi takhle kdybych chtěl začínat na simulatoru tak přejdu do sekce simulatory a budem se bavit který bude nejvhodnější

Vidím že jsi zaritý odpůrce simulátorů... :) Ale simulátor nemusí být něco špičkového za 3 litry. Úplně stačí třeba RC Desk Pilot:
http://rcdeskpilot.com/
(je to úplně zdarma). Můžeš si to večer zkusit a uvidíš jestli ti to půjde lehce nebo ne. A klidně si to můžeš zkusit hned s nějakou tou stíhačkou. ;-)

Jinak ten model sis vybral celkem dobře, vypadá to na velmi klidné letadlo.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
m.s.

#29 Příspěvek od m.s. »

Lepší by bylo něco s tlačným motorem, ale jak myslíš. Nakonec, když to nebude velká rána, motor nebo vrtule stojí dneska pár korun.
Překvapuje mne celkem malá váha na tak velký letadlo, asi to nebude mít moc rádo vítr (nevím, možná se pletu).
dac
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od dac »

Když zvládnu poletovat s heli tak musím zvládnout stíhačku -sem si myslel a pořídil spiťáka a paráda.1let 3 vteřiny a slepit a tak pořád dokola ty 3 vteřiny a do kamen.Pak jsem koupil pipera od Hackera epp(má podvozek)a konečně to šlo. Hornoploch je hodný.Stíhačky jsou mrchy.Je třeba natrénovat na něčem hodnějším,ale né moc.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“