přechod z heli na letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
asfaltak

přechod z heli na letadlo

#1 Příspěvek od asfaltak »

Ahoj všem rad bych přešel z vrtulniku na letadlo teda přešel neni to spravné slovo
ale krom heli bych se chtěl věnovat i letadlum měl bych takovou představu vojenske
polomakety nejlepe p40 warhawk nebo corsair muzete mi neco doporucit?
Dale mam soupravu spektrum dx6i bude mi to stacit? Zvladne tato souprava i
zatahovaci podvozek? Predem dekuji za odpovedi
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Milan Nes »

zacni tim ze si kup toro :) to je i na vyblbnuti a naucis se packovat zaklady
nebo neco jako minimag to je i ero nebo Fun Cub ...
pak zacni uvazovat o stihacce ono preci jenom litat heli a era je neco uplne jinyho sice packovat rychle asi umis ale vim to od kamose
kteryho tak trosku zaucuju na litani s erama :) teda spis on sam ale
potvrdil by ti ze to je neco jinyho a ze nekdo umi litat heli neznamena ze veme P-40 ku a zalitne s ni ...

samo dobry zacit na simulatoru ...

dx6 ti zatim bude stacit na pak fakt polomakety uz ne ... tam mas
2 serva vejskovky 4 serva kridlo atp ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
kacer08
Kontaktovat uživatele:

Re: přechod z heli na letadlo

#3 Příspěvek od kacer08 »

asfaltak píše:Ahoj všem rad bych přešel z vrtulniku na letadlo teda přešel neni to spravné slovo
ale krom heli bych se chtěl věnovat i letadlum měl bych takovou představu vojenske

6kanál ti určitě zatahovací podvozek +klapky na P40 stacit nebude :-(
pokud budeš mít F4U od phoenix model tam 6kanálů stačí,to éro mám a je hodný umí přistát i docela pomalu,ale rozhodně tím nezačínej.

doporučuju doma simulátor a bud epp nebo pokud si věříš tak excel 2000 konstrukční ero za 1700 kč pro začátečníky ideální sám sem s tím začínal.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
asfaltak

re;

#4 Příspěvek od asfaltak »

nejsem si jisty ze simulator je dobry napad a zkouset to nehodlam ani na heline jsem zady simulator nemel je to podle me zbytecna ztrata casu pro normalni let pro akrobaciji uz bych nevahal ho pouzit ale takhle nevim.... Jsem pro realitu kdybych chtel simulator tak parim nejakou pc gamesku (nemyslim to zle) jen se ptam na nejaky model ktery by snesl i nejake tvrdsi pristani a neni tak narocny
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

Re: re;

#5 Příspěvek od TomasTR »

asfaltak píše:nejsem si jisty ze simulator je dobry napad a zkouset to nehodlam ani na heline jsem zady simulator nemel je to podle me zbytecna ztrata casu pro normalni let pro akrobaciji uz bych nevahal ho pouzit ale takhle nevim.... Jsem pro realitu kdybych chtel simulator tak parim nejakou pc gamesku (nemyslim to zle) jen se ptam na nejaky model ktery by snesl i nejake tvrdsi pristani a neni tak narocny

No když myslíš, že simulátor je ztráta času, tak si běž zalítat za barák a napiš nám, jak to dopadlo :wink:
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
asfaltak

re;

#6 Příspěvek od asfaltak »

kdovi treba pujdu a treba ne... Kazdopadne dekuju za inspirativni napad jen jsi
nejak zapomel napsat jaky model k tomu vybrat dik,
dale nerikam ze simulator je spatny jen na nejaky bezny let trosku zbytecny
ale pro nacvik akrobacie to bude dobra zkusenost
cilek

#7 Příspěvek od cilek »

Taky si myslím, že se potřeba simulátoru nějak přeceňuje. Před pár lety se modelářům o simulátorech ani nezdálo a naučili se lítat v pohodě. A kupovat si třeba Phoenix nebo podobný simulátor za 3 tisíce korun, abych mohl začít lítat s RC letadýlkem pro zábavu, mi připadá jako úlet.
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od BOBIKA »

ahoj,taky jsem začínal,není to tak dávno, simulátor ti k mnohému pomůže minimálně k tomu že nebudeš kupovat druhé éro,model si vyber nějaký jednoduchý wildhavk,nebo něco tomu podobné,nebo betu,těch modelů je spousta a tady na foru to řeší každý nováček co koupit,s čím lítat..... :lol: stejně si každý koupí dle svýho pokud mu někdo jiný neporadí,tak štastnou ruku a mnoho dobrých přistání :wink:
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
hellgogo

#9 Příspěvek od hellgogo »

Simulátor je ztráta času. V reálu se letadla i heliny chovají uplně jinak. V simu reaguje řízení užasně rychle a přesně, žádná váha, žadné nárazy větru, stoupáky.... a trénovat odhad na přistání je nesmysl. Ovšem souhlasím, aby sis pořídil na začátek něco pomalejšího. Helina má tu výhodu že může ve vzduchu zastavit a dá ti čas na přistání :-) U letadla čas není a u stíhačky to platí dvojnásob. Sám jsem si teď pořídil od Parkzonu BF 109 a je to fakt fofr, na trénování přistání na asfalt to nebyla nejlepší volba... :-)
Jinak 6 kanál ti na klapky a zatahovací povozek bude stačit.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od zdendys »

hellgogo píše:Simulátor je ztráta času. V reálu se letadla i heliny chovají uplně jinak. V simu reaguje řízení užasně rychle a přesně, žádná váha, žadné nárazy větru, stoupáky.... a trénovat odhad na přistání je nesmysl. Ovšem souhlasím, aby sis pořídil na začátek něco pomalejšího. Helina má tu výhodu že může ve vzduchu zastavit a dá ti čas na přistání :-) U letadla čas není a u stíhačky to platí dvojnásob. Sám jsem si teď pořídil od Parkzonu BF 109 a je to fakt fofr, na trénování přistání na asfalt to nebyla nejlepší volba... :-)

Ztráta času, jak pro koho.
Určitě bych sim, nekupoval, to se přiznám, ale mám jich několik, a trénoval jsem na něm hodně dlouho.
Jak vidím, ty začátky těch nových adeptů na letišti, absolutně neví jak páčkovat, vyletí a už šupajdí lepit, nebo kupovat ND, nebo to dokonce končí " kašlu na to, stejně by mě to nebavilo".
Vědět hned ze startu, kterým knyplem a na kterou stranu pohnout, když to letí ode mě, ke mě, nedej bože vzhůr nohama tak před takovým opravdu smekám.
Já jsem zatím nic nerozbil (určitě to příjde, to je mi jasné), nikdo nevěřil, že jsem poprvé v životě ve vzduchu.
Ale je to každého věc, a toto jen můj postřeh...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#11 Příspěvek od Bizon »

S tím simem je to individuální, jestli kolega lítá vrtulník bez simu tak souhlasním s ním že ho nebude potřebovat ani na letadlo...

Jinak doporučuju taky rozhodně Toro 900 od Telinku, to výjde na podobné peníze jako simulátor, a je neuvěřitelně univerzální, zábavné a nezničitelné.
paveld

#12 Příspěvek od paveld »

cilek píše:Taky si myslím, že se potřeba simulátoru nějak přeceňuje. Před pár lety se modelářům o simulátorech ani nezdálo a naučili se lítat v pohodě. A kupovat si třeba Phoenix nebo podobný simulátor za 3 tisíce korun, abych mohl začít lítat s RC letadýlkem pro zábavu, mi připadá jako úlet.

Stavím letadla a létám téměř 30 let a s Tvým názorem v podstatě souhlasím. Simulátor jsem si pořídil až kvůli heli. Pro letadla určitě není nezbytný.
zdzd

#13 Příspěvek od zdzd »

asfaltak píše:Ahoj všem rad bych přešel z vrtulniku na letadlo teda přešel neni to spravné slovo

O jakou helinu šlo?
asfaltak

tak nejak

#14 Příspěvek od asfaltak »

hellgogo píše:Simulátor je ztráta času. V reálu se letadla i heliny chovají uplně jinak. V simu reaguje řízení užasně rychle a přesně, žádná váha, žadné nárazy větru, stoupáky.... a trénovat odhad na přistání je nesmysl. Ovšem souhlasím, aby sis pořídil na začátek něco pomalejšího. Helina má tu výhodu že může ve vzduchu zastavit a dá ti čas na přistání :-) U letadla čas není a u stíhačky to platí dvojnásob. Sám jsem si teď pořídil od Parkzonu BF 109 a je to fakt fofr, na trénování přistání na asfalt to nebyla nejlepší volba... :-)

jak jsem jiz psal tak mel bych zajem o neco co jiz zatahovaci podvozek ma, jako tady
kolega take jsem uvazoval o BF 109 od parkzone ale ten zatahovaci podvozek nema
kdyby mel je uz doma =D proto se ptam jinak jsem rad ze nebudu muset kupovat
novy vysilac to uz by byl celkem hukot, dale co se tyce toho simu myslim si ze pokud
netrenuju vylozene akrobacii tak potreba neni pro bezny let mi budou stacit me
zkusenosti z heli myslim packovani a orientaci v prostoru proto se ptam jaky model 0co ten BF 109 jak se to chova? Je to epp ze?
asfaltak

#15 Příspěvek od asfaltak »

zdzd píše:

O jakou helinu šlo?

jde o blade 120sr, od e-flite zacinal jsem s nim poskakovat kousek od baraku na poli
ted uz ho ovladam celkem slusne
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“