Poradite s vyberem letadla pro zacatecnika??

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Hoki »

Ten Accipiter Badius má při tak malém rozpětí opravdu 500g? Já si postavil o R-1720mm a měl 550g s 8čl.NiCd-850mAh. Koukám že ten polist. vyjde těžkej.
Flozik
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Flozik »

Wau, takovou odezvu sem vubec necekal. Diky moc vsem. Easy Star vypada docela hezky, jenze je to uz dost penez, proteoze se vsechno musi kupovat zvlast. Ten Wild Hawk vypada hodne zajimave a 3000 mi jako investice prijde akorat :)

arda1 píše:TO hoki: Nic se neděje už jsem to opravil-nebylo to na tebe ale na zakladatele tohoto threadu-dal tam dlouhý link a natáhl stránku. :wink:

Omlouvam se, snad se to uz nestane :oops:
"Neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živý..."

http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1124
SrAjni

#18 Příspěvek od SrAjni »

Flozik píše:Wau, takovou odezvu sem vubec necekal. Diky moc vsem. Easy Star vypada docela hezky, jenze je to uz dost penez, proteoze se vsechno musi kupovat zvlast. Ten Wild Hawk vypada hodne zajimave a 3000 mi jako investice prijde akorat :)

arda1 píše:TO hoki: Nic se neděje už jsem to opravil-nebylo to na tebe ale na zakladatele tohoto threadu-dal tam dlouhý link a natáhl stránku. :wink:

Omlouvam se, snad se to uz nestane :oops:

TO ze to vyjde draho tomu sa len tazko vyhnes.Kup si uz vsetko profi na zaciatku ako RC komplet... :idea:
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

Flozik píše: Omlouvam se, snad se to uz nestane :oops:

Nic se neděje- vidím že jsi tady nový- vítej mezi RC Blázny :lol: :lol: :lol:
S těmi linky to dělaj i staří pardáli a můžeš do nich hučet jako do vrby........ :roll: :lol: :lol:
Flozik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Flozik »

SrAjni píše:TO ze to vyjde draho tomu sa len tazko vyhnes.Kup si uz vsetko profi na zaciatku ako RC komplet... :idea:

Jenze ja to letadlo chci jen tak pro volnou chvili, neplanuju se tomu venovat nejak hodne a tak RC komplet je pro me dostacujici :wink:

arda1 píše:vítej mezi RC Blázny :lol: :lol: :lol:

Mezi RC blazny se pohybuju uz skoro rok, i kdyz se drzim na zemi na ctyrech kolech :lol: Ale i tak dik za privitani :D

Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Stuclik »

Zasadne bych NEdoporucil Accipter Badius. Vysilac ma kniply, ze se oba pohybuji jen v jedne ose a plyn je zespod na ukazovacek. Zacatecnik si muze lehce zvyknout, ze knipl vyskovky jde jenom od sebe a k sobe. A pak az chytne nejakou "normalni" soupravu, tak s tim bude kvedlat do vsech smeru.

Ja osobne jsem zacinal se Skylady. Pro zacatky je super ze je tak strasne lina. Kdyz mi letela naproti a potreboval jsem korigovat naklon do strany, tak jsem mel dost casu vyzkouset si malym vychylenim kniplu, jestli si nepletu strany a pak teprve zacit tocit.

Jinak si myslim ze dat za to, coby smejdovsky vybaveni, 2500,- nejsou vyhozeny penize. Skylady porad pouzivam na praseciny pri kterych hrozi poskozeni nebo destrukce modelu (silny vitr, nocni letani, foceni, obveseleni pripiteho osazenstva becky...) a vysilac od ni na simulatory. Takze investice nelituju. Jak budu mit klid od skoly, tak z ni vykucham vybaveni a narvu ho do elektrovetrone vlastni stavby.

Wild hawk vypada dobre, ale zkusenosti s nim nemam...
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Vosy »

Badiuse bych taky nedoporučoval jako první model. Je poměrně rychlý a není to s ním úplně nejjednodušší. Pravda, když ho trochu upravíš http://tocna.jetady.net/?action=items&id=011-Tuning_a_osvetleni_modelu_Accipiter_Badius, lítá výborně i při hmotnosti 630 gramů! Dá se s ním udělat výkrut, let na zádech, zaviset....:D :D :D

Vážně, pakliže nechceš do budoucna moc investovat, můžu doporučit SkyLady. Mám pár známých, několikrát jsem ji měl v ruce.
Za ty prachy se s tím dá celkem dobře zalítat.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Hoki »

TO Stuclik: jezdil jsem lodě a auta (ty závodně) a při přechodu na éra mi nevadilo přeučení na normální křížové ovladače. Nedávno jsem zalítával Easy Star s takovou soupravou. Je to sice nezvyk mít plyn zespod, ale jde o zvyk.
Flozik
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Flozik »

Vosy píše:Vážně, pakliže nechceš do budoucna moc investovat, můžu doporučit SkyLady. Mám pár známých, několikrát jsem ji měl v ruce.

Na SkyLady sem cet ruzny nazory. Jak pochvalny ta i ty opacny. Prej na ni dost casto odchazej prevody v servech??

Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Stuclik »

Flozik píše:
Vosy píše:Vážně, pakliže nechceš do budoucna moc investovat, můžu doporučit SkyLady. Mám pár známých, několikrát jsem ji měl v ruce.

Na SkyLady sem cet ruzny nazory. Jak pochvalny ta i ty opacny. Prej na ni dost casto odchazej prevody v servech??

Odchazi prevody smerovky. A to proto, ze spodni hrana smerovky je v jedne rovine se spodni hranou trupu. Pokud nekdo pristane stylem "zabrzdim a ono to dosedne" tak to dosedne prave na smerovku a prevody jsou predplaceny :(

Ja jsem jenom menil 2x vrtuli...
...jinak si hodne lidi spis stezuje na odchazeni regulatoru...nevim, moje ma nalitana asi 10 hodin a je hodna...asi jsem mel stesti na kus...a i servo smerovky prezilo jeji prelomeni. Pak jsem si z balzy udelal vlastni (zvetsenou, spodni hranu zkosenou - puvodni je mala a byl problem otocit to proti vetru) a od te doby jsem krome prelomeni kridla o pritelkyni (lasko, promin) nic nemenil ani neopravoval.
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Stuclik »

Hoki píše:TO Stuclik: jezdil jsem lodě a auta (ty závodně) a při přechodu na éra mi nevadilo přeučení na normální křížové ovladače. Nedávno jsem zalítával Easy Star s takovou soupravou. Je to sice nezvyk mít plyn zespod, ale jde o zvyk.

Tak to celkem hledim. Ja jsem si jako prvni koupil auticko (Celica 1/10, 2,5 ccm od Tamiye) a ovladal ji krizovyma ovladacema. Pak jsem se pri prechodu na eroplan (Faster 20) setsakramensky divil tem "vedlejsim produktum" pohybu kniplu, ze jsem po vykopani motoru ze zeme a poskladani letadla do igelitky radsi koupil skylady a naucil se litat.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Hoki »

TO Stuclik: A řídíš palcema či prsty? Já jsem pultovej pilot a tak řídím prsty, což mi samo nějak vede kniply v rovině (lítám 15let). Jen ty dvoukanály u aut jsem řídil palci.
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Vosy »

A nebo se podívej po něčem starším. Na Modelbazaru se čas od času objeví vybavený Easy Star i s vysílajdou za rozumný peníz. Novej se v "setu" dá koupit tuším k šesti tisícům. To je už ale asi moc, co?
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Kubik777

#29 Příspěvek od Kubik777 »

Flozik píše:

Nejen prevody. Alespon kamos co ji mel tak odeslo vic veci. Holt elektronika v ni stoji za prd. Nejvice me vadilo na skylady ze bez upravy smerovky je dost spatne ovladatelna a kdyz uz bouras tak to kridlo nic nevydrzi.
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Stuclik »

Hoki: Driv palcema, ale ani za nic jsem mohl dosahnout pozadovane presnosti (viz to kvedlani) tak jsem zacal ridit prsty a vim ze s dalsi soupravou si koupim i pult...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“