Poradite s vyberem letadla pro zacatecnika??

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Flozik
Kontaktovat uživatele:

Poradite s vyberem letadla pro zacatecnika??

#1 Příspěvek od Flozik »

Zdravim mistni leteckou komunitu. Prohlidnul sem tohle forum a nejaky ty rady uz pochytil. Sem automodelar (Tamiya TB-02), i kdyz modelar je mozna silny slovo. Uvazoval sem, ze bych si na prazdniny na chalupu poridil nejaky letadylko na vyblbnuti. Nechce do toho moc investovat a ani od toho necekam nejaky zazraky a s letadlem nemam vubec zadny zkusenosti :wink:

Poradili byste s vyberem z tehlech modelu???¨

Firebird Commander II
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_prehled.php?kod=HBZ2600

Skylady
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kategorie=81&zbozi=1056

Accipiter Badius
http://www.jr-models.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop

A stoji za to investovat do simulatoru??

Za jakoukoliv radu budu moc vdecnej a predem za ni dekuju :)
"Neberte život moc vážně, stejně z něj nevyváznete živý..."

http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1124
jakas
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jakas »

A co takhle Wild Hawk je to napodobeniba easystara od multiplexu lita pekne viz tento topic.Prodava ho v jr models bud s 3 kanalem(2490Kc) a nebo 4 kanalem(2990Kc) s moznosti dodelat kridelka myslim si pokud nechces moc investovat tak je to skvele letadlo na nauceni a po dodelani kridelek i na vyblbnuti.
PeZet
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od PeZet »

Vhodné asi všechny tři, já bych ale preferoval SkyLady. Není od věci ani samokřídlo jako např. Tom od Freeairu nebo Rhino od Čemechu. Samokřídlo je odolnější, je tu přeci jenom méně rozbitných dílů.

Letu zdar!
Kubik777

#4 Příspěvek od Kubik777 »

Me se z tech tri libi nejvic ten posledni ale jestli je pro uplneho zacatecnika vhodny nedokazu posoudit ale zadny divoch to asi nebude. Ohledne simulatoru urcite si alespon stahn FMS je to zdarma a i treba na klavesnici se naucis ten grif ze kdyz letadlo leti proti tbe tak mas vpodsate obracene strany. Mnoho zdaru
Abu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Abu »

Jednoznacne nejlepe lita EasyStar nebo mozna i ta jeho kopie (WildHawk ale toho jsem ve vzduchu osobne nevidel). Skylady taky ujde, ale E.S. mi prijde pro zacatecnika mnohem lepsi.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
petas

#6 Příspěvek od petas »

Samokřídlo podle mě naní pro začátek to pravé ořechové...model klasického uspořádání je daleko stabilnější a celkově hodnější...pokud bude mít tlačnou vrtuli,tak o to lépe!Šel bych do toho Wild Hawka..
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hoki »

Taky jsem za Easy Stara, teď s ním zaučuji jednoho z H.K. a jednoho z Pardubic. A vím, že už dost lidí naučil lítat a je nenáročný. Křídlo bych radil jako druhý model a dát tam stříďáček.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Abu »

Ja zacinal se samokridlem (Toro) a bylo to dost drsny, jeste ze to bylo z EPP. :D Jestli ma clovek dobry reakce, dost nacviceno z FMS a dobrej prostorovej odhad (samobrko se blbe cte ve vzduchu) tak to jde, ale pro klidnejsi a mene adrenalinove zacatky je takovej EasyStar asi lepsi.

Tom a Rhino jsou jeste mensi nez Toro300, to budou pekne obratny potvurky... nevim jestli uplnej zacatecnik oceni tri vykruty za vterinu :lol:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Hoki »

Abu píše:Tom a Rhino jsou jeste mensi nez Toro300, to budou pekne obratny potvurky... nevim jestli uplnej zacatecnik oceni tri vykruty za vterinu :lol:
Přesně tak, lítal jsem se vším a nevím jak se někdo má naučit lítat, když to neudrží rovně. Půjčoval jsem elektru o R-1200mm ve 100m a měli problém letět chvíli rovně a to je velice hodný akrobat.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

Upravujte prosím dlouhé linky pomocí URL tagu- takhle natahují stránky- díky ARDA1.
Možnost je dát odkaz ve tvaru třeba : Accipiter Badius
Další možnost je zachování části odkazu ,aby bylo zřejmé kam dotyčný kliká a to takto:
http://www.jr-models.cz/index.php?&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop
arda1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od arda1 »

A pokud je odkaz krátký netřeba vkládat před a za tag URL- je to nanic-jede to i bez nich :wink:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Hoki »

Promiň Ardo, ale nevím komu to bylo určeno a já sám tomu nerozumím. Dej mi balsu a postavím Ti model, ale odbornější práce s PC jde mimo mně.
zthom

#13 Příspěvek od zthom »

Doporučuji Accipiter Badius
Lítá velmi dobře a celkem pomalu
arda1
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od arda1 »

TO hoki: Nic se neděje už jsem to opravil-nebylo to na tebe ale na zakladatele tohoto threadu-dal tam dlouhý link a natáhl stránku. :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od arda1 »

zthom píše:Doporučuji Accipiter Badius
Lítá velmi dobře a celkem pomalu
Ten jsem viděl u kámoše a jedním slovem-divím se, že něco tak těžkýho může vůbec letět :roll:Mimochodem kolik máš letovou hmotnost?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“