Butter CUP

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sadik

#76 Příspěvek od sadik »

Ja mám Juniora s rozpätím 1100 mm a krídelká po celej dĺžke. Oproti môjmu bývalému Buttercupu 2, kde som mal nízky trup, je omnoho menej citlivý na krídelká. Dá sa povedať že to už bol " skoro" akrobat. http://www.webservis.sk/modelweb/module ... s&album=18 . Je to podla mňa spôsobené aj hornoplošnou konštrukciou a nízko posadeným ťažiskom. To znamená pomerne veľkou pozdĺžnou stabilitou.
MiniMag
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Billy Bob Bean »

No tak těžiště mám sakra nízko. Ale možná ser to tak zdá. Jinak křídlo zkusím nějak předělat abych mohl křidéljka natáhnout co nejvíc. Akorát mám problém s tím že kousek od odtokovny jsem dal smrkový nosník tak to půjde blbě vypreparovat.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
sadik

#78 Příspěvek od sadik »

A čo tak spraviť nové krídlo :wink:
MiniMag
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Víš kolik depronu tak velký křídlo zežere? A hlavně už nechci řezat tolik žeber... Hrozná práce, i když je fakt, že teď by to křídlo vypadalo líp. Nevim, popřemýšlím. Teď na to hlavně nemám peníze, tak budu upravovat stávající křídlo.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
dusi
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od dusi »

Billy Bob Bean píše:Víš kolik depronu tak velký křídlo zežere? A hlavně už nechci řezat tolik žeber... Hrozná práce, i když je fakt, že teď by to křídlo vypadalo líp.

U nás stojí balík 4 Thermoplan (80 x 60 cm - 8 ks) 500 Sk. Z troch tabulí urobím 4 Juniory. Rebrá dávam každých 12 cm pod štvorku poťah alebo 8 cm pod trojku poťah.
Na webe mám komplet návod...
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Tak tvůje juniory jsou relativně malý. Já mám tabule 120x50cm. A mám jen 6mm silnej depron. Na jiný tloušťky nemám peníze. Já křídla vyrobím ze čtyř desek! Což teda není zrovna ekonomické řešení... Já to křídlo nějak vytuním aby bylo dobré. Ono to jako letí, ale nereaguje moc na křidélka. Ty zvětším vyřezáním nepotřebnýho matroše. A musím vychýlit motor ještě víc doprava a bude to dobrý.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Tak koukal jsem se na to křídlo a nebude zase tak velkej problém ho předělat. Mám dotaz. Jak jsou páky ke křidélkům. Tak vony se dávaj dost často ze spodku křídla. Vadilo by moc kdybych je tal z vrchní strany? BYlo by pro mě daleko jednodušší to tak udělat.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Sarah
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Sarah »

Billy Bob Bean píše:Tak tvůje juniory jsou relativně malý. Já mám tabule 120x50cm. A mám jen 6mm silnej depron. Na jiný tloušťky nemám peníze. Já křídla vyrobím ze čtyř desek! Což teda není zrovna ekonomické řešení... Já to křídlo nějak vytuním aby bylo dobré. Ono to jako letí, ale nereaguje moc na křidélka. Ty zvětším vyřezáním nepotřebnýho matroše. A musím vychýlit motor ještě víc doprava a bude to dobrý.

Si delas srandu ne? Ze 4 desek??! ja stavel kridlo na pipera, rozpeti 120cm delal sem z 6mm desky jen zebra a z 3mm desky 120x50cm mi stacila pulka na potahnuti.. Deska se prodava po 2 v Obi za 89,- takze 1 vyjde na 45,-
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Mě to křídlo vychází naprosto debilních rozměrů. 27 cm jako by hloubka? a 138cm rozpětí. Ale to je v pohodě. to křídlo poupravim a bude použitelný. Tady v OBi jsem viděl jen balík po 6m čtverečných. Ani nevim kolik desek tam bylo. Chce to jen zvětšit plochu křidélek. A potom to poletí.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Sarah
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Sarah »

Billy Bob Bean píše:Mě to křídlo vychází naprosto debilních rozměrů. 27 cm jako by hloubka? a 138cm rozpětí. Ale to je v pohodě. to křídlo poupravim a bude použitelný. Tady v OBi jsem viděl jen balík po 6m čtverečných. Ani nevim kolik desek tam bylo. Chce to jen zvětšit plochu křidélek. A potom to poletí.

Musis najit v obi ty spravny desky.. To v tech balenich je drahy..
fireman

#86 Příspěvek od fireman »

Nemáte jej někdo do FMS ?
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Tak Buttera do FMS nemám. Ale co jsem hměl možnost ho vyzkoušet tak to lítalo docela hezky. Akorát se blbě hodnotí 15s dlouhej let.

NA ty desky se v OBI ještě podívám. Kdybych udělal potah křídel z 3mm silnýho matroše.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Dneska jsem dostal notebook, je to nějaká 486, ale to není zase tak podstatný. Je v tom baterka v relativně dobrém stavu. Je to Ni-MH 9,6V 3000mAh. Ještě nevím kolik ze sebe dokáží vytáhnout. Teprve je dobíjím ale zadaj se bejt v klidu (články). Sice je ta baterka docela těžká, ale můj rozměrnější butter cup by to mohl unýst. Teď de o to jestli z ní vytáhnu 100W.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Lítá to krásně. Mohl by mě nikdo poradit nějaký motor pro tohle letadlo? TE'd v tom je 100W stříďák a nic moc to není. To letadlo váží 1,1kg. Ideální by bylo něco na dvoučlánek Li-pol. Nějaký ten XMotor bych tam dal, ale všechny jsem viděl jako že na tříčlánek. Něco tak do 200W. Vim asi mám moc silný nároky. Kdyžtak díky.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Billy Bob Bean »

TAk nic no, tak koupim tříčlánek. Jisté okolnosti mě donmutily.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“