Který vrťas vybrat?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět

Který vrtulník vybrat ???

Anketa končí za ned 01.05.2011 18:06

Honey bee V2
7
44%
Honey Bee CP3
4
25%
Walkera CB180Z
5
31%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
FlyBear

#136 Příspěvek od FlyBear »

cilek píše:Je to těžké popsat, ale stále nechápu, proč je tak důležité to popisovat.

Protože někdo se přímo zeptal a někdo jiný se tedy snažil přímo odpovědět. To je fakt tak těžké pochopit? :?

cilek píše:Rozdělení na modely a hračky taky není pro mne zrovna šťastné. Myslím, že i PiccoZ je model vrtulníku a naopak já mám své modely pořád za hračky, jenom si s nimi hraju, nesoutěžím, nesportuju.

To je v pořádku. Já jsem se jen snažil to vysvětlení zjednodušit a vměstnat sem na pár řádků. Připadá mi ale, že to zjednodušení na hračka versus model bylo v daném kontextu srozumitelné a dostatečné.

Nemá samozřejmě smysl to rozebírat dál nějakým slovíčkařením, ty hranice jsou opravdu velmi individuální - pro někoho může být třeba motorová čtyřkolka pracovní nástroj a pro jiného jen hračka pro zábavu. Nic proti tomu...

cilek píše:Myslím, že každý má právo si vybrat model podle vlastního gusta a třeba jen podle obsahu své peněženky. Dobré je ovšem vědět, kde má který model své hranice.

To je naprostá pravda. Ale o tom tu přeci snad nikdo nepochybuje a ani se tu o tom nepolemizovalo :wink:
LukaP

#137 Příspěvek od LukaP »

Jo dnes jsem si dobře zalítal a jedno jsem si uvědomil, až když jsem studoval, kam se tato diskuze posunula. Je pravda, že když lítám, tak nepřemýšlím a prostě automaticky jednám. Chtěl bych ti poradit, aby jsi prostě vzal 6-ti kanál a šel na to, protože mi příjde, že jsi jako kluk před skokem do vody, co neví jestli vyplave a všichni okolo, na tebe povykují ať skočíš a jak máš skočit. Je to jako sex, kecat a onanovat můžeme všichni, ale jen zásun se počítá :oops: Dále jsem koukal na ten tvůj shop, myslím si, že i tam máš co dohánět, chybělo mi dost info a asi bych u tebe zatím nekoupil, i když stránky pěkný. Jen mi je líto toho kluka co si má vybrat helinu, protože místo rady se tady handrkovala banda chytrolínů a nic jsme se nedozvěděli. Já mu radím, ať jde do krámu, tam si vybere co mu do oka a ruk padne! Jinak souhlasím se Švejkem, jeho názory jsou mému srdci, alespoň ty poslední nejblíže.

Mějte se fain Lukáš
corona

#138 Příspěvek od corona »

LukaP píše:...Já mu radím, ať jde do krámu, tam si vybere co mu do oka a ruk padne!
Tak jo, na e-shopu přečtu:

W a l k e r a
RC vrtulníky od tohoto výrobce
dosahují vysokých kvalit.

- a hurá, koupím 4F200 za desetilitr.

Vžííííí - prásk!!!
Tisícovkovej kšeft hned, další následujou s pokusy o start po opravě.
Celá legrácka pak končí inzerátem na modelbazaru či aukru.

:twisted:
marexx

#139 Příspěvek od marexx »

no jsem docela překvapen co dokáže taková banalita vytvořit nicméně sem usoudil že podle toho co jsem přečetl názor každého z vás by nejlepší bylo abych si koupil 6-ti kanál.

Ale povím Vám to tak jak to je, nechci se tím nikoho dotknout nebo někoho urazit. Mám doma malého Swifta S929 a docela mě to s ním baví jenže bych chtěl okusit jednorotor.

Bohužel zatím nevím jak mi to s ním vůbec půjde a jak mě to s větším bude bavit a vůbec nevím jak to bude třeba za rok jestli si mě to získá.

Pokud ale ano tak samozřejmě zvažuji potom koupi T-Rexe 450
OPR
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od OPR »

marexx

...... a máš simulátor? Ten kolikrát hodně pomůže při rozhodování. :idea:

Ze začátku se na to budeš koukat jako na "tupou" PC hru ale pokud vydržíš a něco malinko se na něm naučíš bude to OK. A vrátí se Ti to na spoustu penězích. ;-)
zdzd

#141 Příspěvek od zdzd »

marexx píše:no jsem docela překvapen co dokáže taková banalita vytvořit nicméně sem usoudil že podle toho co jsem přečetl názor každého z vás by nejlepší bylo abych si koupil 6-ti kanál.

Ale povím Vám to tak jak to je, nechci se tím nikoho dotknout nebo někoho urazit. Mám doma malého Swifta S929 a docela mě to s ním baví jenže bych chtěl okusit jednorotor.

Bohužel zatím nevím jak mi to s ním vůbec půjde a jak mě to s větším bude bavit a vůbec nevím jak to bude třeba za rok jestli si mě to získá.

Podívej, je to na tobě a tvoje rozhodnutí. Jen nezapomeň, že je to hodně o tom rozdílu mezi hračkou na pobavení a sportovním náčiním na trénink.

Hračku si můžeš pořídit "jen tak" a občas si s ní pro pobavení zablbnout.

Ale u 6ch nejde uvažovat stylem "nevím jestli mě to bude bavit a zda mi to půjde". Jít do 6ch znamená, že tutově víš, že to chceš zvládnout. A dáš tomu vše potřebné. Získávání znalostí, spoustu času, trpělivosti, pokory, zodpovědnosti a kupu peněz. Bez toho to nejde. Když se budeš hodiny učit viset, bude to pro okolí nuda a všichni si budou klepat na čelo. Jen ty budeš zpocený i na prdeli a až ucítíš, že to jde, budeš šťastný jako blecha. Pak přesuny, zatáčky, první pěkná osmička s pěknou zatáčkou vlevo i vpravo... První přemet si budeš pamatovat na dosmrti. A pak další a další věci. Vrtulník má proti letadlu nekonečně více možností a je pořád kam jít. Každý po té cestě dojde jinak daleko, ale každý další krok je obrovské vítězství nad hmotou a hlavně sebou. A o tom vrtulník je. Ne o hračce na zablbnutí. Vrtulník je o výzvách, překážkách všeho druhu a síle jednu po druhé zdolávat. A v tom je ta krása. Výzvy, jejich zdolávání a uspokojení z každého dalšího kroku. Když letíš s helinou, svět přestává existovat. Jsi jen ty a ten stroj. Všechno ostatní musíš vyškrtnout z hlavy.

Absolutní relax v absolutním soustředění. A když tě napadne myšlenka "abych letěl doprava, musím jít pákou klonění doprava, pak kolektivem a klopením udržovat rychlost a výšku při současné výchylce páky vrtulky doprava aby ocas oběhnul zatáčku", tak okamžitě přistaň. Přemýšlení nad kniply signalizuje havárku do několika sekund. Všechno musí být zažité a automatické, jako když někam jdeš. Proto sim a dril a trpělivost, sebekázeň a pokora.

Je úplně jedno, jestli to dotáhneš nanejvýš k přemetu, nebo hozené motyce. Všechno je to o osobních vítězstvích. Někdo zaběhne stovku za 10s, někdo stěží za minutu. Ale oba v rámci svých možností běží a o to jde především.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Howking »

Pěkně jsi to napsal - vystižné přesné - mám to naprosto přesně taky tak.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
cilek

#143 Příspěvek od cilek »

To je určitě dobrá volba. Ale je třeba si opravdu uvědomit, co chceš, jak výše napsal zkušenější zdzd. Rozdíl mezi tvým Swiftem a (jakoukoliv) čtyřistapadesátkou je obrovský. Mám kamaráda, kterého jsem po skoro dvou letech poletování s různými dvourotory dohnal k pořízení plnohodnotného vrtulníku (450). Vycházel jsem z vlastních zkušeností, vymluvil mu nekvalitní napodobeniny a čekal jsem, že ho "opravdové" létání nadchne jako mě. Bohužel se tak nestalo. Po první menší havárce, při pokusu o vis, vrťase v podstatě odstavil a pravil, že ho to nebere, že se to nedá uřídit a že to prodá. Pořídil si nějakého Colibri a tím je úplně nadšen. Inu, někdo má rád holky, jiný zase vdolky. :roll:
Relax

#144 Příspěvek od Relax »

Zdzd: Takhle to dokáže napsat jenom helinář srdcem a duší, obdařený zcela po zásluze značnými zkušenostmi. Snad je to cíl mnohých z nás, je to ale předlouhá spletitá cesta s úspěchy i pády. Ti zcela začínající a nevědoucí by si tohle měli přečíst hned "v předsíni fóra vrtulníky". Ti urputnější by možná nepsali to co píšou a smysluplnější dotazy by jim nekazily pověst a dojem. Občas se to fakt nedá .............

cilek : každému chutná a zvládne něco jiného, v modelařině tak jako v životě a není sebemenší důvod to hodnotit negativně. Spokojený je přece on jako Ti druzí. Ten simulátor má ale výhodu napomoci se rozhodnout dřív, než zaplatím za něco nehorázné peníze anebo zůstanu při zemi. Naco zakoušet frustrace z opakovaných nezdarů a prodeje pomláceného modelu, když je zde šance zjistit že to třeba neuřídím, nebo mi to až tak moc neříká a v opačné rovině rozbít nekonečné množství modelů při tréninku, aniž by mě to stálo korunu.

Znám ale několik vynikajících pilotů modelů letadel, kteří se heli záměrně vyhýbají. Poté co v simulátoru nebo na kabelu zjistili že jim to moc nejde, jsou příliš ve stresu, anebo je heli letově nenadchla. Já se pro koupi Trexe rozhodl až po měsíci tréninku v Phoenixu, kdy jsem byl schopen to pět minut uviset. Dokud heli úspěšně nepokřtím, stejně nevím jaké to opravdu je :-)

Šestikanály jsou kategorií více možností, ale za více dřiny a nákladů, což u hraček neplatí. Nikoho bych neodsuzoval za to že mu vyhovuje čínská hračka, jenom jí nelze povyšovat nad hodnotu, kterou reálně má.

Chce to méně emocí a více rozvahy, určitá psychická sebekázeň je k řízení vrtulníků více než nezbytná.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
zdzd

#145 Příspěvek od zdzd »

No, já nemám moc času na létání a tak vlastně začínám pořád znova a znova. Zapomínání je skoro tak rychlé jako učení. Ambice na nějaké 3D nemám a vůbec mne to netankuje. Létám si pro radost.

Skoro dva roky mi trvalo, než jsem ucítil "zlom" v létání osmiček. Dodnes si pamatuju, kde to bylo a za jakých podmínek to bylo, když helina začala sledovat mé myšlenky. Do té doby to bylo úsilí. Abych se vešel, aby helina měla správný náklon, aby ocas neplápolal, aby levá vypadala jako pravá, aby, aby. A najednou ta helina letěla "sama". Kam jsem si pomyslel, tam šla.

To byla nádhera. Kdo nezažil, nepochopí. Orgasmus je houby, ten je každou chvilku...
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od František Koudelka »

zdzd...ano naprosto presne, mam helinu rok a jsem ve stadiu ze visim jednim bokem druhym jsem jeste porad nervozni a vetsinou to stejne ztratim a srovnam ocasem k sobe, mam za sebou par zatacek.....a jak mile me napadne ze mam s necim nekam pohnout tak okamzite pristavam dam si facku a startuju znova, obrazne receno....musel bych uz byt hodne dofackovan :lol: :lol: ....proste nad kniply se nesmi premyslet...jak zacnes myslet je konec
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
geriatrix

Lépe se to napsat nedá

#147 Příspěvek od geriatrix »

Tak pod to, co napsal ZDZD o několik příspěvků výše bych se klidně podepsal, lépe se snad helinaření nedá popsat. Super a mluví mi z duše. :wink:
LukaP

#148 Příspěvek od LukaP »

corona píše:
LukaP píše:...Já mu radím, ať jde do krámu, tam si vybere co mu do oka a ruk padne!
Tak jo, na e-shopu přečtu:

W a l k e r a
RC vrtulníky od tohoto výrobce
dosahují vysokých kvalit.

- a hurá, koupím 4F200 za desetilitr.

Vžííííí - prásk!!!
Tisícovkovej kšeft hned, další následujou s pokusy o start po opravě.
Celá legrácka pak končí inzerátem na modelbazaru či aukru.

:twisted:

No to je přeci nesmysl! Kdyby jsi četl a přemýšlel, tak pochopíš! Já mu radil, ať jde do krámu ( to znamená kamenný obchod), tam ať si vybere něco, co mu do oka padne ( nikdo z normálních lidí, si asi nekoupí něco, co se mu nelíbí) a do ruk padne (ne do ruky, né že tam příjde a vezme 1. model, ale vyzkouší si ovládání a dle svého rozumu a nátury si vybere). Já tady opravdu místo rad a pochopení vidím jen spoustu negace. Někteří více buší do kláves, než aby chvilku přemýšleli a dali nějakou radu. Kdo z Vás mu napsal, ať si vezme ten a ten model, nebo ať si nebere tohle, Vaše rady jsou z 80% k ničemu. Jen se tady chvástáte, jak je vše na prd, nebo ať jde na sim, to je jediné, na čem jste se tady shodli. Já si své modely stavím sám a když si něco rozbiju, tak mě to sakra mrzí, ale i když za ty léta toho mám nálítáno poměrně dost, tak se prostě najde okamžik, kdy je třeba práce několika let na kusy, ale o tom přeci modelařina je.

Mějte se Lukáš
OPR
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od OPR »

František Koudelka píše:.......jak zacnes myslet je konec

Jedno končí ..... a druhé začíná ..... třeba takový šroubkování :D

..... kdyby nebylo toho šroubováku po ráně potřeba - snad už ani nelétám :D :D

Jo jo Zdenda to napsal moooc hezky ..... skoro jsem až pustil slzu :D
cilek

#150 Příspěvek od cilek »

Nejsem moc na velký řeči, takže ten projev zdzd mě až tak nevzal. Někdy mi připadá, že se tady dělá z modelařiny až nějaká životní filozofie nebo snad poslání :roll: . Ale to má každý jinak, nikomu to neberu. Baví mě to, jsem ochoten tomu věnovat čas a trochu peněz, tak to dělám. A jsem rád, že žiju v době, kdy si to můžu dopřát bez větších obětí. Na těchto fórech se dá občas najít potřebná rada, ale často mi to tady připadá jako přesvědčovací kůra. I zkušení modeláři by měli pochopit, že existují takoví "nežrači", jako jsem třeba já a taky začátečníci a měli by se oprostit od vnucování jen té své jediné pravdy. Když jsem nedávno jako začátečník přišel na tohle fórum, myslel jsem si, že bez Futaby a Trexe se lítat nedá. Zjistil jsem, že dá. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“