Který vrťas vybrat?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět

Který vrtulník vybrat ???

Anketa končí za ned 01.05.2011 18:06

Honey bee V2
7
44%
Honey Bee CP3
4
25%
Walkera CB180Z
5
31%

Celkem hlasů: 16

Zpráva
Autor
PetrA

#46 Příspěvek od PetrA »

OPR píše:
PetrA píše: ......Jinak je to ztráta času, z člověka se tu dělá blbec jenom proto, že zrovna nemá helinu s průměrem rotoru 2 metry váze 10 kilo a milion kanalovou vysílačkou. To je pro začátečníka totiž to jediný pravý, asi ne do obýváku, spíš na ven :D a vítr mu to asi neodfoukne. Bude s tím dostatečně in a všechny zkušenosti na tom nabere levně a rychle a hlavně bude borec s velkou helinou :D.
.......

Já už tuším kde je problém ...... ono toho blbce děláš sám za sebe. 8O
Totiž pochop jednu věc .... když o tom netušíš z hola nic ....... a píšeš o tom - končí to většinou bludama a přesně takovýma jaké jsi napsal - to přirovnání k motorkám to jen potvrzuje. U motorek to zřejmě platí .... jenže tady seš mimo mísu.

Takhle to dopadá, když člověk řekne svůj názor, který většina odmítá - a to je proto, že mají prostě jiné své zkušenosti, nebo papouškujou zkušenosti někoho jiného.
Nebráním se tomu, že jsem nováček a myslím že už ze začátku jsem to psal, že je tu určitě většina zkušenějších lidí mezi vrtulníkama, možná to bylo v jiném vlákně, ale každopádně tvoje reakce je přesně jeden z těch opálkovávacích keců o kterým jsem psal. Místo toho aby jsi se podělil o svá moudra a vysvětlil, proč je můj názor špatný - no jo je jednodušší napsat, že jsou to vsechno bludy :D fakt se dobře bavím.
Souhlasím, že motorky možná nejsou uplně ideálně příklad, ale každý normální člověk si dá 2 a dvě dohromady. Bludy tady vznikají díky reakcím - "ty víš prd tak do toho nekecej" - namísto hodnotnější odpovědi a pak to končí přesně těmahle kecama, který určitě někdo další neodolá doplnit :D

Pište dál zítra si to pročtu, dneska už nemám čas (ty děti jsem trochnul přehnal sry :) )
Naposledy upravil(a) PetrA dne čtv 14.04.2011 10:58, celkem upraveno 1 x.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Fenius »

PetrA píše:... je z toho v pasti a nelítá a hledá informace všude kolem, místo aby si odzkoušel jak pracuje servo, co asi znaená které označení, proč potřebuje takhle výkonný regl nebo proč je to servo tkto silné a takto rychle - servo na rexe - nevim

mne príde, že z každého robiš blbca. To si ako už dnes nikto najprv nenaštuduje teóriu letu, potom simulátor a potom skutočnosť?
PetrA

#48 Příspěvek od PetrA »

Fenius píše:
PetrA píše:... je z toho v pasti a nelítá a hledá informace všude kolem, místo aby si odzkoušel jak pracuje servo, co asi znaená které označení, proč potřebuje takhle výkonný regl nebo proč je to servo tkto silné a takto rychle - servo na rexe - nevim

mne príde, že z každého robiš blbca. To si ako už dnes nikto najprv nenaštuduje teóriu letu, potom simulátor a potom skutočnosť?

Tak to zas ne - blbce snad z nikoho nedelam. Ale bohuzel - vetsina lidí si myslí, že vytáhne vrtulník z krabice a bude to pomalu poslouchat jeho myslenky, aniž by si pred tím neco i sebe mín přecetl a vyzkousel. Simulátory se hodne lidem zdají jako drahá nevyuzitelna zalezitost. A díky za tuhle poznámku, jenom jeste doplním, ze pokud si natrenuje zaklad na simu tak by to snad mel zvladnout dobre i s tim vetsim vrtulnikem bez ujmy no ne?
PetrA

#49 Příspěvek od PetrA »

jo tohle - je presne ten pripad, kdy neni serizeny ani vrtulnik ani přijímač, serva mají nastravený hodne krátký choid a gyro reaguje pozdě, po seřízení ten vrtulník stojí na místě v pohodě, start přistání v pohodě, lítá jak má, ale to sračka´, protože ho borec vytáhl z krabice a nepřekontroloval si nastavení a rozsekal to :D :D :D
zablabla

#50 Příspěvek od zablabla »

....... ze pokud si natrenuje zaklad na simu tak by to snad mel zvladnout dobre i s tim vetsim vrtulnikem bez ujmy no ne?......

Teoreticky ano, v praxi to ale věšinou (třeba u mě jistě) nefunguje.

Kontrolní otázka - v praxi jezdíš na motorce (nebo autem) stejně rychle jako na počítačové simulaci závodní dráhy.
Pokud ano a přežiješ, budeš světlou výjimkou.

P.S: ono asi bude opravdu nejlepší si ty vrtulníky a sim trochu osahat.
Ten sim je pro solidní létání nutný, ale v žádném případě nestačí.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
PetrA

#51 Příspěvek od PetrA »

tak to zase záleží, kam mě s tím autem nebo s motorkou pustíš, na okruhu si to budu dávat ostře, jak mi zkušenosti, cit, předvídavost a pud sebezáchovy dovoluje, nebudu určitě nejlepší, to ani zdaleka ne ale to přežiju, na běžný cestě svižná jízda, pokud to provoz umožňuje - ne zadny brzda plyn :D ale prostě svizne - drzim krok s provozem, ani pomalu ani rychle - jinak na auta je hodne simulaci a ne kazda simuluje realně :D (ani vzdáleně), s motorkama v běžným provozu jsem skončil, na to se mám jeste docela rad.

Praxe je vždycky trochu jiná, ale v zásadě máš pravdu. Pro osahání je to dobrý, minimálně ví že když přídá moc, může se s vrtulníkem rozloučit. Ale aspon si zazije co dela ktera ruka s ovladacem. V reálu pak nebude mít čas přemýšlet co je k cemu.
zdzd

#52 Příspěvek od zdzd »

PetrA píše: po seřízení ten vrtulník stojí na místě v pohodě, start přistání v pohodě,

Ak čemu je dobré, že stojí na místě v pohodě? To je přesně ta trojkolka. Jak se na ní chceš učit jezdit na kole či motorce, které se při zastavení převalí? Jak se na ní chceš učit rozjetí? Ano, obojí má řidítka, ale tím to tak končí.

Nikdo z tebe nedělá blbce, jen se snažíme uvést na pravou míru názor, že zkušenosti z trojkolky se hodí na motorku.

Nehodí.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od OPR »

Takhle to dopadá, když člověk řekne svůj názor, který většina odmítá - a to je proto, že mají prostě jiné své zkušenosti, nebo papouškujou zkušenosti někoho jiného.

.....pokud Tvůj názor je podloženej něčím konkrítním a Tvoji osobní zkušeností + bude jen drobet zavánět "fundovaností" nemám s tím nejmenšího problému rád se sám přiučím něčemu novému. Bohužel Ty tu pořád dokola opakuješ svoje doměnky. A ještě k tomu dost chaoticky.

.... a vysvětlil, proč je můj názor špatný - fakt se dobře bavím...

Já moc ne ..... :cry: moc věcí k zasmání totž nepíšeš.
Tobě chybí od teorie ta zpětná vazba k tomu jak to vypadá v praxi.
Mikelo

#54 Příspěvek od Mikelo »

Podepisuji výše uvedený vztah mezi simem a realitou.
Na PetrA 3 otázky:
Co se seřizuje na přijímači?
Jak dokáže ovlivnit rychlost reakce shitového gyra?
Jak dokáže, že vrtulník stojí na místě?
Obecně bych řekl, že pro začátečníka je nejlepší najít v reálu vrtulníkáře, který už něco umí, a poptat se jak začínal a co by zopakoval, co ne a z jakých příčin. Pro každého může být správná jiná cesta. Stejně jako je několik špatných možností, je několik dobrých. Myslím, že je to vždy ze 70% o hlavě a rukách a zbytek o všem ostatním dohromady. Než se těch 70% ve vztahu k vrtulníkům dostaví, chudáci začátečníci upgradují a hledají každičkou mouchu a drobnou vůli na stroji proč jim to nejde jak si představovali, vyhodí za to spoustu peněz. Přitom jen proto, že nemají dost trpělivosti počkat si 30 i více reálných! letových hodin, než se aspoň základy umění do rukou vraziti ráčí.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Howking »

zdzd píše:že zkušenosti z trojkolky se hodí na motorku.
Nehodí.
OPR píše:Já moc ne ..... :cry: moc věcí k zasmání totž nepíšeš.
Tobě chybí od teorie ta zpětná vazba k tomu jak to vypadá v praxi.
- všímáte si, že já už tyhle debaty vzdal - nemají cenu. Ať si každý "učenýznebespadnuvší" namlátí hubu sám.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Bora

#56 Příspěvek od Bora »

Ahoj Marexx.
Pročti si pořádně stránky na které tě odkázal Kenny McCormick tam najdeš spoustu užitečných rad.
http://vitocz.net/
V případě že si nebudeš s něčím vědět rady(myslím po tech.stránce)tak to sem napiš,je tady hodně lidí kteří rádi poradí.

PetrA.

Plně s Tebou souhlasím ani to přirovnání k motorkám mi nepřipadne že by nesedělo.Protože jak se říká,, zkušenost je nesdělitelná,, a to se týká všech oborů lidské činnost
PetrA

#57 Příspěvek od PetrA »

Už jsem se sem těšil :) ... vezmu to nějak popořadě, snad se na každého dostane :D

zdzd:
"Ak čemu je dobré, že stojí na místě v pohodě?"
Trochu slovíčkaříš nezdá se ti? řeknu ti k tomu akorát 2 a dvě
Co se týče tý tvý trojkolky, divil by ses, kolik užitečných zkušeností si pak přeneseš na jednu stopu z trojkolky, minimálně se naučíš, že je potřeba pracovat s těžištěm aby to vůbec zatáčelo. Jenomže to TY nemůžeš vědět, protože tvoje obzory a povědomí sahají maximálně po ty řidítka ... :D. Sry odpovídám stejným stylem, jakého se mě dostává. Ale abych nebyl jenom hnusnej, pokud se ten vtrulník převalí, tak je to k vzteku - to určitě ano. jenomže těžko říct, proč se to stává, možná špatně umístěné těžiště (prosím Vás nepřevracejte každé slovo třikrát aby jste našli nevhodný význam mojí věty), u těhhle malých potvor hraje roli všechno, pokud to je nakonec jinak než určil výrobce, nefunguje to ... at uz jde o polohu baterky, kabely čouhající do strany, nebo cokoliv jiného. Pokud je vše na svém místě a seřízené, malá heli je dobrým zdrojem zkušeností, byt ji tu někdo považuje za tříkolku, ale přitom vubec nevi, jaké cenné zkušenosti si z ní může odnest, aby si třeba za půl roku mohl koupit tolik zde oblíbeného T-Rexe - jasně že to pak je uplně někde jinde, ale týpek už ví, co od toho může asi čekat. a stejně s tím spadne a nezabrání tomu.

OPR:

opr, opr - to je jako oprus? :D ... podívej se ja si tu nehraju na mistra sveta, jak si tu asi myslíte, jen jsem se tu chtel zapojit do diskuze a sdelit svuj nazor na heli do zacatku, ale vy to tu pitváte a hledáte každé slovo, které by jste mohli nějak zkroutit, viz čísi tvrzení, že srovnávám3D heli s malýma hhračkama - nevim kde k tomu dotyčný přišel, to je jen jeho domněnka. Pokud tady můžou psát své názory jen renomování a pro T-recxe orientovaní certifikovaní pilotovači a diskutéři, dejte navrh adminovi, aby tady lidi jako já, kteří se chtějí o něčem bavit nešířili o něčem "bludy"

"Tobě chybí od teorie ta zpětná vazba k tomu jak to vypadá v praxi."
Achjo - jak to můžeš vědět? jako podle toho že se nepouštím do lítání s 6ti kanálem, protože vím, že na to ještě nemám ruce, že ještě nemám dostatečně zažitý návyky a že jsem dostatečně soudný na to, abych věděl že je na 6ti kanál ještě brzy? Ale jo máš pravdu, určitě mám méně praxe než třeba zrovna ty, o tom asi žádná. Ale místo toho aby jste me moje podle Vás milné názory něčím podloženým vyvrátili, sami placate akorát nesmysly o nepodlozenosti topho co ja tvrdim, takze je tady spousta textu, který tu vubec nemusí být. Stejne jako ty, se nebranim radam zkušenějších, ale od některých tady píšících bych si radu nenechal ani projít jedním uchem dovnitř a druhým ven jak se to dělává ne proto že bych myslel že nejste zkušení, ale kvůli vaší zaujastosti a předpojatosti vůči menším 4 kanálovým modelům.

Včera za mnou byl kluk, že má velký 6ti kanálový vrtulník (nebudu raději psat co, protoze by jste se z toho zblaznili :D) že mu ho doporučil zkušený modelář, ukázal mu co s tím a že to lítá pěkně a stabilně, chudák to vzal do ruk a hned to rozštíp. Takhle dopadají radyzkušených vrtulníkářů? To nebyla rad zkušeného vrtulníkáře, ale nabubřelého borce, který nedokáže ocenit všechno to, co mu dalo lítání s prvními jednoduchými modely. Kluka je me lito.

Mikelo:
Na PetrA 3 otázky:
Promiň, ale tady ti na ně odpovídat nebudu, je tu spousta pitvalů, kteří jenom touží po tom aby našli jedno moje špatné slovo.
Určitě to můžeme rozebrat, ale ne tady.
Jinak s tebou naprosto souhlasím. Jenom ten zkušený vrtulníkář nesmí být zaujatý a předpojatý vůči malým modelům a musí být dostatečně objektivní a soudný, aby dokázal pochopit co mladý začínající pilot vlastně jednak chce a co ve skutečnosti potřebuje :)

Howking:
Ať si každý "učenýznebespadnuvší" namlátí hubu sám.
... takovejch tady je jak se na to tak koukám - mrtě...

Bora

děkuju, dobrý stránky často tam chodím čerpat, když něco zkoumám :)

Můj závěr, víc už tady raději psát nebudu, můžete si tu tak vesele žít ve vaší níčím nerušené nabubřelé pseudokomunitě, tvrdící že všechno co nemá min 6kanálů, metrový rotor a 2 kila je shitka.

Vůbec nedokážete být objektivní vůči potřebám začátečníka, zkušeností máte určitě ranec a nepochybuju o tom že jste vesměs výborní piloti, ale radu od Vás pro začátečníka bych určitě nikomu nedal ani nedoporučil. Jsou určité stupně vývoje schopností a nedají se prostě přeskakovat, to co vy jste dělali v začátcích už jste zřejmě zapoměli. Každá chyba kterou jste udělali byla vaší nejlepší zkušeností jenomže to si tu asi málokdo uvědomuje.
Vladimir7
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Vladimir7 »

PetrA píše:Můj závěr, víc už tady raději psát nebudu, můžete si tu tak vesele žít ve vaší níčím nerušené nabubřelé pseudokomunitě, tvrdící že všechno co nemá min 6kanálů, metrový rotor a 2 kila je shitka.

To je rozumné řešení. Oni tady na fóru jsou lidé, kteří to co ty tak vehementně prosazuješ, odmítají.

Jeden dotaz jseš prodejce, nebo máš provizi z prodaného ? Vycházím z tvého odkazu na www stránky. http://www.rc-autoy.cz/
Walkera 4G6 - BeastXTrex 250se - BeastXRicco SE - BeastXTrex 450 Pro - MiniVBarLogo 500se - VBar
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od koulinek »

Moc to pitváte, a ono je to ták jednoduchý, nevim ale mě to docvaklo hned co jsem se proletěl s svojim prvním 3.5 channel gyro "model" prostě existuje dělící čára a dost tlustá, která praví: chceš-li viset s čimsi v obýváku, tak si kup nějakej ten pokojovej viseč, avšak máš-li ambice naučit se ovládat šestikanál, tak kup simulátor a šestikanál a trénuj po malinkatých krůčcích. A to všechno protože pokud začneš jináč tak rozmlátíš něco 3-4 kanálů a pak zase něco 6ti kanálů, tak to prostě je, takže s ambicemi na větší prostě se dá s klidem vše pod 6 kanálů přeskočit, ale neznamená to že se by tahle delší cesta někomu nemohla vyhovovat.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Mikelo

#60 Příspěvek od Mikelo »

PetrA, děkuji za odpověď, kterou jsi jasně dal najevo, že jako odborníka na vrtulníky tě mohu s klidem odepsat, jednoduše proto, že víš prd.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“