Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
seltino

#481 Příspěvek od seltino »

Už mám na colibříkovi absolvoval něco málo přes 80 letů (baterek) a nespočet pádů,které mnohonásobně převyšují počet letů. Během těchto pádu colibřík utrpěl praskliny kabinky (průbežně opraveno lepící páskou) a také se ulomily z hřídele rotoru plastové kolíčky, které drží rotorové listy k hlavní řídeli. Opravu jsem provedl vyvrtáním díry v rotorové hřídeli a nahrazení ulomených plastových kolíčku, hliníkovou tyčinkou.

Obrázek[/img]

Neduhem kterým tento vrtulníček trpí již z výroby a který soudruzi z číny nevychytali je dlouhá tyčinka se závažíčky která při maximálních výchylkách a prudkých změnách směru narazí do kabinky, nebo do ocasní tyčky vrtulníčku a vrtulník se poroučí k zemi. Toto jsem vyřešil odřézáním závažíček do kterých jsem následně vyvrtal dírku o průměru původní tyčinky, kterou jsem rovněž zkrátil tak aby po opětovném nasazení a nalepení závážíček na tuto tyčinku již k tomuto kontaktu nedocházelo.

Obrázek

Obrázek

Jelikož mi jěště zásilka s Číny nedorazila a tudíž lítám stále jen dvě baterky, které byly v profipacku přibaleny, absolvovala už každá baterie během ednoho týdne přes 40 nabíjecích cyklů. Zatím u těchto baterek nepozoruju úbytek kapacity, délka letu se u mě pohybuje od 5:30 min do 7:30 min v závislosti na zatížení.
Ikdyž na venkovní létání tento vrtulníček stavěný není dá se sním létat i venku, nicméně i slabý větříček dá vrtulníčku pěkně zabrat a k udržení ve vzduchu a v patřičném směru už to chce trošku zkušeností a hlavně lítat s max. výchylkami. Přestože jsou mou doménou spíše letadla, tak musím říct, že mě tento vrtulníček opravdu mile překvapil a za tuto cenu nabízí opravdu hodně muziky. S kamarádem, který má Blade MSR občas lítáme po práci v kanclu a na chodbě a musím říct, že co se týče odolnosti proti poškození je Colibřík na tom o o trošku lépe. Blade se sice chová v letu o trošku lépe, ale vezmu li v úvahu cenový rozdíl je tento Colibřík na takové to kanclové lítání a odreagování opravdu skvělá volba.. Tak dost řečí, baterky jsou nabity, venku téměř nefouká, je třeba jít do vzduchu :twisted:
martinit

#482 Příspěvek od martinit »

Mam na tebe dotaz.Kdyz jsi zkratil ten stabilizator,nestal se vrtulnicek mene stabilni,ale sviznejsi?
seltino

#483 Příspěvek od seltino »

zkracoval jsem to dneska a lítal jsem s tím dnes jen venku za mírného větru a to pak těžko soudit. Doma nemám prostory na pořádné vyzkoušení, takže to testnu pořádně zítra nebo pozítří v práci a dám vědět :)
seltino

#484 Příspěvek od seltino »

Tak mám odlítano pět baterek v místnosti o rozměrech 6x5m a colibřík lítá výtečně, zatím jsem nepozoroval, že by zkrácení mělo nějaký negativní vliv na jeho stabilitu.
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od imagiag »

zdravim,

jsem uplny zacatecnik a cerstvy majitel Colibri 4.5 -

chci se zeptat jestli je normalni ze pri zmene vykonu rotoru vrtulnik tahne doprava/doleva ? Kdyz s nim vysim a nastavim trim aby stal na miste (ve svisle ose), tak kdyz pridam nebo uberu vykon tak jde bud doprava (kdyz pridam) nebo doleva (kdyz uberu), jako by nekompenzoval ten rotacni moment rotoru..

jestli je to normalni tak se omlouvam :)

diky predem
saint21

#486 Příspěvek od saint21 »

Jo je to normální. Musíš ho neustále koordinovat.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od imagiag »

saint21 píše:Jo je to normální. Musíš ho neustále koordinovat.

dik, myslel jsem si to ale jakozto naprosty zelenac jsem si to radsi overil :)
saint21

#488 Příspěvek od saint21 »

Lepší se zeptat. Ať se ti dobře letí :)
DX9
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#489 Příspěvek od imagiag »

zdar, me se asi neco rozbilo :(

visim tak minutu, a pak se zniceho nic vrtulnik roztoci kolem svisle osy, ztrati vykon a de k zemi (s kazdou ze 4 baterii co mam, cerstve po nabiti), chvili pockam (nez pro nej dojdu a narovnam) a zas to tu minutu cca da, nacez se to opakuje.

Taky jsem si vsim ze nekdy ma problem s parovanim, ze po sparovani nereagujou ty tahla do boku, tak jestli to nemuze souviset..

nenapada vas cim by to mohlo byt? naky pady samozrejme dostal, ale jedinej zasadni byl zatim o prasklym cumaku na kabince, jinak jsem si zadnyho poskozeni nikde nevsim..

ale predpokladam ze na reklamaci to asi nebude :/

dik predem za rady
saint21

#490 Příspěvek od saint21 »

Mrkni na zadní motorek jestli na hřídely nemáš něco namotané. Dělá ty to u všech baterek nebo jen u jedné?
DX9
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od imagiag »

saint21 píše:Mrkni na zadní motorek jestli na hřídely nemáš něco namotané. Dělá ty to u všech baterek nebo jen u jedné?

prave u vsech vicemene stejne

a zaclo to delat znicehonic

takze to by bylo kdyztak na vymenu zadniho motorku? to bych snad zvladnul :)
seltino

#492 Příspěvek od seltino »

koukni se jestli se ti vubec zadní motorek otáčí, pokud ne, koukni se na konektor jeho napájení jestli se ti při nějakém crashi nerozpojil. Výměna ocasní části je jednoduchá, zvládneš sám během 5 minut.
Jěště je tu jedna varianta, že už jsi ten konektor měl rozpojený a zapojil jsi to naopak a ted ti motorek jede na opačnou stranu :)
cilek

#493 Příspěvek od cilek »

a to by se projevilo po minutě bezproblémového letu? :roll:
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#494 Příspěvek od darth.hokro »

Dělalo mě to taky, zadní motorek vynechával. Koupil jsem nový ocasní díl, vyměnil a zase líce nádherně.
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#495 Příspěvek od imagiag »

darth.hokro píše:Dělalo mě to taky, zadní motorek vynechával. Koupil jsem nový ocasní díl, vyměnil a zase líce nádherně.

no zitra pride myslim zadni dil, tak doufam ze to bylo tim, on tak jako chrci ten motorek od zacatku, jenze kdyz clovek nevi co je spravne, tak si toho nevsimne ;)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“