RC revue Turningy T9X

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

#121 Příspěvek od pepin »

coro píše:No neviem, mne sa zdá že to číslovanie mám osobne úplne iné.
180 asi nie..
Ale ak DX6i má 100 a DX7 dokonca 130, (kde sa vzal rozdiel?!?)
... tak má aj 9x aspoň takých 120 aj s tým čínskym modulom.
Koľko má s Duplexom? :)
Koľko bude mať MC-24 IFS/XPS?
Koľko má F12FG s FrSky Fasst compatible príjmačom?!?

Coro,pokud se nepletu,máš Multiplex Evo ,je to tak?ted máš i Turnigy,jakému vysílači věříš víc? pokud Turnigy,z jakého duvodu?Máš při řízení s turnigy jiné pocity,nežli s Multiplexem?Už si prodal Multiplex?
JMalik

#122 Příspěvek od JMalik »

coro píše:.........Ale ak DX6i má 100...........................

Teď neřeš funkce, jenom spolehlivost a oba TX po vybalení z krabice tak, jak jsou origoš. Pominu, že TGY9 nebude chodit kvůli FW, protože to se na bezpečnosti nepodílí, nedá se s tím letět, odstraníš to.
DX6i má nejslabší místo baterky v držáku a ty problémové trimy.
TGY9 je na tom s baterkama stejně a vzhledem k počtu ještě hůř a pak tam jsou další možnosti , že se to potká na stejném kódu, případně se to podělá na těch popisovaných čuňárničkách kolem letovaných drátků uvnitř (to by jsi musel vyloučit rozebráním a kontrolou).
Ale říkám, dohadujeme se tady o přeřazení dvou, tří TX mezi sebou. To je nepodstatné. Ani jeden z těchhle TX není určený na řízení turbíny.
dokken

#123 Příspěvek od dokken »

- po vybalení provozu bez problému schopná je
- ve FW jsou drobné bugy, pro začátečníka nepodstatné
- že se to potká na stejným kódu je šance minimální i když se to už stalo
na coronu toho popadalo víc
- baterky v kleci, primitivní náprava
- pájený spoje bez problému

ale stojí 70 USD ! TO je hlavně třeba posuzovat v kontextu...a na to všichni zapomínají...
takže 110, 120
po upgradu, ER9X, baterky,podsvícení, FRsky 2 way minimálně 150, 160 bez problému..
coro

#124 Příspěvek od coro »

pepin píše:Coro,pokud se nepletu,máš Multiplex Evo ,je to tak?ted máš i Turnigy,jakému vysílači věříš víc? pokud Turnigy,z jakého duvodu?Máš při řízení s turnigy jiné pocity,nežli s Multiplexem?Už si prodal Multiplex?

Multiplex samozrejme predať neplánujem. Ergonomicky je inde..
Ešte aj ten Graupner FM314 má u mňa svoje miesto - na svahový kombat ideálny.

9x je pokus, hračka, príležitosť zahrabať sa do programovania, aj možnosť vyskúšať v reále to o čom píšem na nete.
- Ale to neznamená, že by som plánoval s 9x rozbíjať modely alebo vletieť medzi ľudí!

Tak ako som nikdy nemal problém s EVO, som nemal problém ani s FM-314.
- a verím že ho rovnako nebudem mať ani s 9x. To že to chce nejakú kontrolu a dorobenie, platí pre väčšinu čínskych výrobkov, beriem to ako samozrejmosť.
Ale už je v tej 9x Duplex a ako samozrejmosť je tam aj normálny letovaný akupack.
Písať o držiaku sypaných AA bateriek by nemalo mať význam.
Trvám na tom že pravdepodobnosť že odíde za letu telo vysielača, je zanedbateľná, a že podstatný je príjmač - potom jeho napájanie, ešte aj servá, a ešte aj mechanika modelu, tiahla, pánty...
To všetko sa (podľa mňa!) ľuďom kazí viac než vysielače.
Keď toto všetko bude špičkové, začne byť dôležitá kvalita vysielača. Skôr nie. Ale kto to vie urobiť špičkové, už má doma lepšie vysielače než 9x. Preto sa neponúkam že chcem rozbiť pyloňáka od TomasC.
coro

#125 Příspěvek od coro »

JMalik píše:
coro píše:.........Ale ak DX6i má 100...........................

Teď neřeš funkce, jenom spolehlivost ...

Neriešim teraz funkcie, len spoľahlivosť. Spektrum príjmačom neverím a ten systém by som nechcel. U mňa by mali menej bodov ako 9x s originál superčínskym FlySky.
Ale zas záleží na tých príjmačoch, nejaký AR9000 zrejme neblbne. Len ten stojí cez 3000kč a k DX6i si ho asi ľudia nekupujú..
A navyše, konkrétne u Spektrum vysielačov sa vyskytlo aj to že klesol vysielaný výkon hlboko pod normál a dosah klesol na 50-80 metrov - to je akurát na to aby človek vyštartoval a zapichol to.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od RiMr »

coro píše:No neviem, mne sa zdá že to číslovanie mám osobne úplne iné.
180 asi nie..
Ale ak DX6i má 100 a DX7 dokonca 130, (kde sa vzal rozdiel?!?)
Koľko má s Duplexom? :)
Koľko bude mať MC-24 IFS/XPS?
Koľko má F12FG s FrSky Fasst compatible príjmačom?!?

Coro, však tam píšu že ty hodnoty jsou vycucané z prstu. Šlo jen o to ukázat na příkladech že jsou mezistupně mezi totálním šrotem a špičkou.
Každý má ten svůj osobní žebříček někde jinde na základě svých osobních zkušeností. A každý si taky nese zodpovědnost za svoje chování na základě svého osbního žebříčku.

Šak můžeš zkusit nějaký reálný žebříček sestavit. Ale dorve se to tady jak ještě nikdy :D :D

#127 Příspěvek od olisoft »

Znova to tu ide od deviatich k piatim...

Diskusia je pekna vec, ale problem je v tom, ze argumenty tu niekedy nesu silny podton, ktory zasa vytaca (uplne zbytocne!) dalsich a tak sa len krmia trollovia......

Nechajte to tak a za rok, dva, tri sa mozme porozpravat o skusenostiach s T9x, o jej spolahlivosti, ktora moze byt teraz dobra a v buducnosti zla, rovnako ako to moze byt naopak...

Dakujem za pochopenie a prajem krasny den.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od JirkaA »

Rimre tohle do kamene vytesat, palec nahoru!!!
OK2WY
pepin

#129 Příspěvek od pepin »

coro,uvedu ti jeden příklad,jak muže být ošídné domácí kutilství,přesto že k němu přistupuješ zodpovědně a s největší pečlivostí.
U modelu jsem řešil prodlužováky tak,že jsem koupil klasický prodlužovák,ustřihl část kablíku od serva a přiletoval k odstřihlému kablíku prodlužováku-vždy bez problému.Kluci od nás si kopupili stiskávací kleště na výrobu prodlužováku,tak jsem to tedy také zkusil.Procentuální uspěšnost mám zatím bezvadnou,zhruba 60 stisku kontaktu a pouze jeden nedokonalý,na servu křidélka jsem špatně stisknul drátek signálu,na zemi vše chodilo,ve vzduchu to bohužel vypovědělo službu.Stálo mě to při záletu 4m větroně zlomené křídlo a polámané vinglety.Jinými slovy,vysralo se pouze to,na co jsem hrábnul v dobré víře pravého kutila a modeláře JÁ .U všech stisku jsem postupoval stejně,dokonce při skušebním tahání za koncovky se mi podařilo vytáhnout i originál továrně zmáčklé drátky v koncovce,těžko se ta potřebná síla odhaduje a čím víc taháš,přesto že to drží,tím mín máš potom chut,to vubec použít,když víš,jak moc si za to tahal a nevíš,jestli jsi to nějak nenačal.Finančně jsem zase tolik neušetřil,on i ten samotný kabel a koncovky něco stojí,spíš jsem si říkal,že bych to možná měl už opravdu začít dělat taky víc po modelářsku,ale řeknu ti,když jsem to křídlo opravoval,nepřišlo mi to,že jsem modelář borec,spíš modelář blbec,že jsem kuli pitomému kablíku málem přišel o model za několik tisíc.
Muj názor na celou záležitost?Nejsem stroj,který někdo seřídí a pak budu do nekonečna stiskávat naprosto přesně,ono to začíná už holením kablíku.

Představa,že před samotným záletem podobného modelu,raději vždy proletuji všechny kontakty ve vysílači,s vysílačem poklepávám,jestli se někde něco neuvolní,mi přijde šílená.Jsou prostě i modely,kde se už nic stát nesmí,jinak je to veliký problém.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od JirkaA »

dokken píše:Tak po rozbalení moje FlySky TH9X po vložení baterek nešla vůbec )) po kuchnutí jsem objevil nezapojenej konektor co spojuje obě půlky. Asi nestíhaj )) Je fakt, že ač čistě ale podezřele nepevně se mi zdají veškerý kablíky co jdou napoťáky a přepínače, takže to přepájím a půjde to do smršťovaček.

jinak mám silný nutkání udělat T9X Masturbation Edition MkII

http://www.chromovani-plastu.cz/galerie.html :D

Hm, toť další z mnoha ukázek jak asi funguje u výrobce výstupní kontrola. Ještě stále jsi přesvědčen o tom, že tento výrobek je vhodný pro použití v jakémkoli modelu letadla?
OK2WY
AR1
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od AR1 »

JirkaA píše:Rimre tohle do kamene vytesat, palec nahoru!!!

Jj, chtěl jsem napsat něco podobného. Jenže Richard není žádný modelářský ucho a má potřebnou dávku sebereflexe. Ti co modelaří nějakou dobu dávno vědí, že cena vysílače nehraje v celkových nákladech na RC lítání nějak významnou roli a ti, co si ho s rozšířenýma očima za těch pár desítek dolarů koupí, zase neví jak a kdy ho použít.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od DAF »

RiMr píše: Z dotazu:... Myslim si, ze sa do celeho sveta dovaza kopa cinskeho a pomerne lacneho tovaru v segmete spotrebnej elektroniky a tieto vyrobky su polozene na regaloch vedla znackovych vyrobkov za neprovnatelne vyssie ceny. Ludia to kupuju a pokial maju stastie, tak ich vyrobok funguje rovnako dobre ako tie drahe znackove a pre bezne pouzitie to vecsine bohato staci.

Znal jsem takový slovenský vtip, dnes si pamatuju už jen pointu: "Ked máme štastie, tak o týžden je tunel hotový." "No a ked štastie nemáte?" "Tož o dva týždne máme dva tunely vedla seba."
Když to čtu, nepřesvědčují mě příznivci, že to je zas takový zázrak, za který je to vydávané. Ale zase to určitě nebudu zcela zatracovat. Jen (další citát) nemám na to, abych kupoval levné věci. Ano pro běžné použití to bude zcela určitě stačit, a to i v základním nastavení.
Hitec Aurora 9X
coro

#133 Příspěvek od coro »

pepin píše:coro,uvedu ti jeden příklad,..
Jinými slovy,vysralo se pouze to,na co jsem hrábnul v dobré víře pravého kutila a modeláře JÁ ....

Tento príklad mi ale dáva za pravdu - padol si kvoli kábliku k servu. Stane sa, aj keď by sa nemalo..
Keď niekto konečne padne na vadu T9X, bude to s tvojím príkladom, stále len 1:1

Ale stále to je to isté - tu ľudia útočia na 9x, a porovnávajú ju 12FG alebo 14MZ?

Čo tak pochopiť čo si kúpi človek ktorého od 9x odhovoríte? Verí niekto že sa to v ňom zlomí a objedná 12FG?
Teraz porovnajte porovnateľné - Optic+Hitec príjmač bez diverzity antén, DX6i s AR500 alevo AR600, alebo nebodaj nejaké setové rádio..

A argument proti nákupu 9x namiesto DX6i, ten že by sme tým nechceli riadiť špičkového pyloňáka alebo neviemčo iné špičkové (čo ponúkol JMalik), je o čom?
No nechceli by sme - no a čo.
Keď TomasC poletí s pyloňákom s DX6i, tak ja poletím s T9x+Duplex spokojnejšie.
Keby som mal zvyšných tých pár desiatok tisíc kč, kludne by som ich stavil že to rozflákne skorej on (s tou DX6i, alebo hoci aj DX7 či DX8 a nejakým AR600..).
DAF
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od DAF »

Fajn, takže ty si koupíš T9x za nějakých 50 - 60 USD (+ poštovné a dnes ještě + DPH) a k tomu za kolik dalších USD, či € (Kč) Duplex, resp. něco tomu podobného. Cenově se pak dostaneš nejméně na DX6i, Optica a podobné stroje. Já nejsem elektrikář a nehodlám proto v tomto oboru moc laborovat, pro mě je výhodnější koupit stroj, který chodí bez dalšího. To je jako bys koupil Škodu htp a vytunil to packetem RS, nebo WRC. Ano jsou zde různí experimentátoři, ale pořád jsem názoru, že mnoho z nás chce postavit éro, z valné části verzi ARF, hodit do toho nějakou slušnou elektroniku a jít ven. Nejsem přesvědčen o tom, že to je to nejlepší. Ale opravdu, a to znovu zdůrazňuju, to rádio nezatracuju, určitě udělá mnoha lidem službu.
Hitec Aurora 9X
pepin

#135 Příspěvek od pepin »

Coro,máš naprostou pravdu,padl jsem kuli kablíku k servu,protože jsem se v tom hrabal,nepadnul jsem na chybu ve vysílači,protože jsem se v něm nehrabal,to byla pointa mého příspěvku.Zapomen nachvíli na peníze a co kolik stojí,pokud koupíš třeba FX 30,napadne tě vubec tootevírat ahrabat se v tom akontrolovat každý spoj,konektor,předělávat uložení baterek,ustřiháva tpiny,aby tam šel volně nasunout modul?Pokud tu finanční stránku opravdu pomineš a vubec není připuštěna,jako nějaký argument k porovnávání,pokud vedle tebe někdo jiný ten vysílač,nebo televizi,nebo cokoli jiného musí rozebrat a vrtat se v tom,budeš na něj koukat jako na zoufalce,podivína,nebudeš toasi vubec chápat-to až ten finanční rozdíl to pomuže objasnit,ale těžko něco jiného,no a pokud se už do toho pustíš,to už musí asibýt pádný duvod,aby si toho s pocitem,že už jsi asi na konci nechal,lupnul s tim do kouta a dál to neřešil.Ta cenadražších vysílaču-okoloanad10 tisíc je opravdu úpro normálního modeláře,který chodí létat a s modely se posunuje dál-nestagnuje,pak je cena DRAHÉHO vysílačeasito nejlevnější,v celé modelařině .Já se vubec nedivim mladasum,který z rodiču stěží vymlátí 5 tisíc,aby vubec měli s čím začít,pokud bymujpotomek přišel s tím,že chce začít modelařit,určitě bych neletěl do krámu pro vysílač za 20 a řešil bych ted Turnigy-tady to vidím opravdu jako přínos-v podobě cenové dostupnosti,ale jako model si k tomupředstavuji-samobrko,nebo nějakýho flashe,rozhodně s prvním Ocelotem,nebo nějakou 1,5m akrobatickou mrchou už bych se poohlédl po jiném vysílači.

PS:sorry,jsem na Ranný,plkaj tu o politice,takže díky bohuza Turnigy :lol:

Jinak vysílač taky nemám nijak zázračnej-Graupnera 19,dost dlouho pokukuju po 22 ce-opět pultovce,ale řeším jenom větší komfort v nastavení,jenže tedjsemve fázi,kdy asi nemámnáladu a chut vysosávat maximum aniz tý19 ky,ale ohledně hranice spolehlivosti,si myslím,že jsem na tom na stejno-na jednévýrobní lince,pouze méně funkcí.ale za těch ani nevim kolik let,jsem se do toho,mimonějakýchpřepínaču zasunutých do připravených konektoru a instalaci Duplexe,kterou jsem stejně řešil v servisu,protože jsem se nechtěl domnívat,že jsem návod pochopil správněneměl potřebu ani nebyl nijak donucen vrtat-pouze jsempředělal napájení baterie,abych ji mohl pokud potřebuji nakrmit rychle.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“