Konečně pořádná termika

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
jelelen

#16 Příspěvek od jelelen »

TO: BOBIKA
Ok díky za tip.
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Sluggish »

tak dnes sa podarilo aj mne chytiť termiku, a ešte akúúú :D....Robina už nebolo poriadne vidieť, takže klapky naplno a poďmeho dole, pretože už mi fakt začalo sťahovať zadnú časť tela :D...ale bola to paráda, 17 sekúnd na motor a potom hodina lietania, z ktorej by kľudne boli aj dve, ale bolelo ma za krkom a bál som sa že mi lietadlo odletí :)...ale inak to bola čistá nádhera, fakt to nosilo asi po celej oblohe :)
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od hlavataci »

Sluggish píše:tak dnes sa podarilo aj mne chytiť termiku, a ešte akúúú :D....Robina už nebolo poriadne vidieť, takže klapky naplno a poďmeho dole, pretože už mi fakt začalo sťahovať zadnú časť tela :D...ale bola to paráda, 17 sekúnd na motor a potom hodina lietania, z ktorej by kľudne boli aj dve, ale bolelo ma za krkom a bál som sa že mi lietadlo odletí :)...ale inak to bola čistá nádhera, fakt to nosilo asi po celej oblohe :)

Tak to tiše závidím :roll:u nás dnes skoro nic ani opeřenci se neobtěžovaly jen řvaly někde v lese -asi smíchy :lol: parchanti :!:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
robotmz

#19 Příspěvek od robotmz »

Sluggish:
....závidím, nezávidím, závidím, závidím ........
.................... BELADICE....................
................. celoplošná termika....... celé južné slovensko..................
.................... mi kedysi vycuclo wildhawka.................
až ho moja žena vypátrala nakoniec v poli rozlomeného ...... dobrý pátrač ... :D :D :D
dúfam že WH o 3 týždne zakúsi "hardcore thermic in RADAVA" ......
were
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od were »

Pri celoplosne termice vzdycky zavidim kamaradum s kompozitama - zatimco oni si to naplno uzivaji, ja s rozklepanejma kolenama hledam nejaky misto kde to az tak nenosi, abych to dostal dolu beze zmeny geometrie :D

Vetsinou tak od cca 50% max vysky uz se nesnazim stoupat ale naopak zjistuju jestli muzu bezpecne klesat a pokud ne tak hledam unikovou cestu ci zahajuju manevry na vytraceni vysky - lepsi je s tim zacit jeste mnohem driv, nez si clovek zacne myslet, ze uz je to potreba :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
sharkcom
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od sharkcom »

Přesně můj problém dneska... Ona ta mrcha lezla nahoru i na brzdách... :lol: :lol:
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od miglosch »

Hoši koukám nosilo to asi fakt všude, protože jsem nemohl dostat na zem ani malého metrového pyloňáka s pevnou vrtulí, což termickej stroj opravdu zdaleka není :twisted: a jen škoda, že se rychle ztrácel z dohledu... ale termickej stroj se už připravuje :wink:
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Speedy »

were píše:Pri celoplosne termice vzdycky zavidim kamaradum s kompozitama - zatimco oni si to naplno uzivaji, ja s rozklepanejma kolenama hledam nejaky misto kde to az tak nenosi, abych to dostal dolu beze zmeny geometrie :D

Jo, jo pevný letadlo je základ. Já mám vyzkoušený všechny svý modely, že zvládnou aspoň 300m kolmýho klesání. Jediný, který jsem málem rozložil ve vzduchu byl hotliner. Taky ho chytil pěknej komín a když mě to přestalo bavit, tak jsem ho vzal natvrdo dolů z necelých 600m a když už jsem chtěl zhruba ve 100m vybírat, tak zahřměl, několikrát se rychle protočil a pomalu pokračoval dolů. Naštěstí jediný poškození byl trochu popraskanej trup.
kerim

#24 Příspěvek od kerim »

to SPEEDY..tento způsob vytrácení výšky už radši nepraktikuju.Stalo se mě už dvakrát na Jéčku ,že jsem chytil fletr a odešli mi veškeré serva na křídle a přistávaní jen na ocasní plochy není to pravé ořechové na tak velké rozpětí. Radši se už nepředvádím a v poklidu vytáhnu brzdy a čumám skloním dolů :D :D
duchac

#25 Příspěvek od duchac »

Ja osobne si aj tak najviac vychutnam stupania cca 1cm za sekundu a menej... vtedy je to ten pravy know-how ako sa udrzat:)
Banana - Baudis model
Skipper a Coota na vode
Blast 3D

Futaba 14SG
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od hlavataci »

dnes taky paráda 502m krásnej mrak šel bych ještě výš byla krásná viditelnost ale přiškvařil si to ke mě velkej dospělej sičák tak jsem přeletěl pod druhou čepici a on za mnou tak jsem to rači zabalil ale jinak bomba 8)
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
Decca
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Decca »

...no je jaro přátelé....Termicky vydatné období:-) Já byl skamarádem na Oblíku a šlapalo to jako hodinky. Pořád to nosilo do uplnýho zblbnutí. Svah, termika, svah, termika a jednou za čas padák, nebo spíš vydatné super "chcípnutí"a to vždy prověřilo naše reakce, páč pod ten krpál se nikomu nechtělo....ale jinak neskutečný maso, těšim se na další kopec v pořadí v této lokalitě, páč je to tam nádhera.
pepin

#28 Příspěvek od pepin »

Decca píše:...no je jaro přátelé....Termicky vydatné období:-) Já byl skamarádem na Oblíku a šlapalo to jako hodinky. Pořád to nosilo do uplnýho zblbnutí. Svah, termika, svah, termika a jednou za čas padák, nebo spíš vydatné super "chcípnutí"a to vždy prověřilo naše reakce, páč pod ten krpál se nikomu nechtělo....ale jinak neskutečný maso, těšim se na další kopec v pořadí v této lokalitě, páč je to tam nádhera.

Jak vypadala ta horní louka?ten plac na Oblíku? loni jsem to tam s manželkou celý prořezával,už to bylo šíleně zarostlý,ale nakonec jsem se tam vubec létat nedostal,předpokládám,že nějaký malý výhonky tam už zase pojedou.Určitě je dobrý si to tam před létáním projít a případné zarostlé kmínky trávou označit třeba batohem,ač se to možná na první pohled nezdá,bylo jich tam mraky,škoda seknutýho křídla.
Decca
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Decca »

pepin: jak se přijde tou nejstrmější stranou od Ranné tak tam ten plácek neni uplně zarostlej, ale už se tam nějaké to trní objevilo a na delší špatnej rozpočet je to už trochu kličkovaná. ...protože foukalo trochu bokem, tak jsme byli na takovém tom "balkónku" na levo od sloupu a přistávali bokem na tu stráň, kde se už sem tam trní vyskytuje taktéž. ...laickym okem prvního návštěvníka bych řekl že to neni katastrofa, ale kličkovaná už trochu jo. Pokud by se konalo nějaké prořezávání, dam klidně s váma brigádu, jen nejsem mobilní a žiju v Praze. To trní je hroznej šmejd, to vosekneš a hnedle se ti to tam zjeví zas.
Každopádně skvělej kopec a vcelku klídek, žádnej "Václavák"
pepin

#30 Příspěvek od pepin »

Jestli se tam dalo přistát,tak to bylo ještě určitě dobrý :lol:
Odpovědět

Zpět na „Větroně“