Konečně pořádná termika
Konečně pořádná termika
Nazdar lidi,
tak hlásím letos první pořádnou termiku. Byl jsem venku jenom s EasyGliderem a až jsem se divil jak to dneska nosilo. Za pár otočení jsem byl tak v 300 metrech, zablbnout a zase vykroužit. Snad se to nepokazí a zítra tam hodím do stejných míst i IONa. Náhodou, není tu někdo z roudnice ned Labem? Jsem se sem teď přestěhoval a nikoho tu neznám. Rád si poslechnu kde se lítá jak se lítá a tak. Díky za tipy.
tak hlásím letos první pořádnou termiku. Byl jsem venku jenom s EasyGliderem a až jsem se divil jak to dneska nosilo. Za pár otočení jsem byl tak v 300 metrech, zablbnout a zase vykroužit. Snad se to nepokazí a zítra tam hodím do stejných míst i IONa. Náhodou, není tu někdo z roudnice ned Labem? Jsem se sem teď přestěhoval a nikoho tu neznám. Rád si poslechnu kde se lítá jak se lítá a tak. Díky za tipy.
Z EasyGliderem 300m?....budiž,ale jak tu bylo řečeno...to jsi musel mít problém ho vidět. Jednou jsem se nechal vyprovokovat a F3J 3,8m Sharon jsem dosáhl cca něco přes 600 metrů a to jsem viděl jen tečku..pak jsem vytáhl brzdy a radši hurá domů 
Naposledy upravil(a) kerim dne úte 29.03.2011 22:07, celkem upraveno 1 x.
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Easy Star
http://www.mkchlumec.cz/data1/easystar/alti_easy.jpg
ION
http://www.mkchlumec.cz/RCEN/Foto%20Rce ... ktra_1.jpg
to Jelelen: Také gratuluji. Jinak v Roudnici znám Karla Fialu a Míru Kamenského.
23.4.2011 Tě chci vidět v Suché na RCEN
http://www.mkchlumec.cz/data1/easystar/alti_easy.jpg
ION
http://www.mkchlumec.cz/RCEN/Foto%20Rce ... ktra_1.jpg
to Jelelen: Také gratuluji. Jinak v Roudnici znám Karla Fialu a Míru Kamenského.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
TURING píše:hmmmm 1,8 rozpeti a 300metru, tos uz skoro nevidel... kazdopadne ti gratuluji k peknemu poletani
Hodně záleží na viditelnosti a zda je modrá obloha nebo bílé mraky ve kterých je model lépe vidět.
Osobně mám s modelem Q10 o rozpětí 1,8m změřenou výšku Altíkem 662m.
Přiznám se bez mučení, že kdybych se ohlídnul, tak už model asi nenajdu, ale taky jsem si říkal, že bych mohl jít ještě o kus výš, ale zvítězil zdravý rozum a na brzdách jsem šel raději dolů.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Speedy píše:Občas se taky zapomenu a s 1,9m jsem byl i v 800m. Pak jsem si uvědomil,že to začíná být nějaký malý a otočil jsem to dolů. Trup jsem v tý vejšce neviděl ani náznakem, ale výškovku ještě jo. Takže 300m je reálná a celkem bezpečná vejška.
Souhlas 300m je naprosto běžná výška ve které jsem téměř po každé s Q10
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
[/quote]
OK Zajistím si volno a uvidíme se tam. Jinak pro informaci ION právě ted prochází přestavbou. Do konce loňské sezóny odešly tři serva ze čtyř v křídlech. Nevím proč,ale přestaly se mi vracet do nuly. Nejdřív jenom klapky a pak začalo blbnout i jedno křidélko. Takže jsem nakoupil ozkoušené HITEC HS82 MG a snad ty už budou v pohodě. Uvidím jestli ho dnes dokončím. SNad ho vytáhnu.
Zatím zdar a ahoj v Suché
OK Zajistím si volno a uvidíme se tam. Jinak pro informaci ION právě ted prochází přestavbou. Do konce loňské sezóny odešly tři serva ze čtyř v křídlech. Nevím proč,ale přestaly se mi vracet do nuly. Nejdřív jenom klapky a pak začalo blbnout i jedno křidélko. Takže jsem nakoupil ozkoušené HITEC HS82 MG a snad ty už budou v pohodě. Uvidím jestli ho dnes dokončím. SNad ho vytáhnu.
Zatím zdar a ahoj v Suché
BOBIKA píše:ahoj,jsem kousek od mělníka tak kdyby byl zájem....můžem se dohodnout,modelářů je tady spoustanebo kde lítáš ty?
Ahoj, no jelikož se tu všude a pořád motaj velký větroně z letiště tak jsem byl lítat na poli kousek od Dušníků a snažil jsem se k nic moc nelítat,ale když mě viděli ve vzduchu jak to točím s EG tak mi je tam potom přitáhl motorák a bylo po legraci.