Zbynass1 píše:2 JMalík: ano myslel jsem mix křidélka - klapky ve shodné výchylce pro rychlejší řízení na svahu. Zatím se snažím jenom teoreticky připravit, pomalu nakupuju vybavení a chtěl bych někdy v květnu pořídit 2,2m Optimu od LS.
Já jsem si původně myslel, že jakmile budu mít v některém režimu aktivní butterfly měl bych mix křidélka-klapky vypnout, ale někdo tady psal, že ho nechává zapnutý aby nebylo řízení tupé tak teď nevím.
Někdo tam ten mix nechává zapnutý, já si myslím, že je lepší ho při aktivaci butterfly vypnout. Ty brzdy používáš po čtvrté zatáčce a potom je lepší, aby se dal snáze řídit sestupový úhel, než nějak divoce korigovat klonění.
Ale znovu říkám, pokud to nemáš zalétané, doladěné, nemáš to patřičně v ruce...., tak přistávej bez brzd na větší plochu. Ty brzdy vyžadují nastavit kolik klapek, kolik křidélek a k tomu mix do výškovky. Pokud to létáš, tak to nějak nastavíš, zkusíš to třeba v 50-ti metrech a buď potom tak přistaneš, nebo přistaneš bez brzd a ještě to doladíš.
Pokud to neznáš, tak to nedokážeš v 50-ti metrech správně vyhodnotit, usoudíš , že je to dobré a při pokusu o přistání v téhle konfiguraci ti to snadno upadne, protože je potřeba jinak mix do výškovky a ty to neupáčkuješ.