Flymentor 3D helicopter stabilisation System

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
raging

#256 Příspěvek od raging »

Flymentor není dobrý na vícelistou hlavu,mě FM se 4 listem nechodil.Vyměnil jsem ho za Align 3G a EC konečně lítá,jak má 8)
thanatos55

FM

#257 Příspěvek od thanatos55 »

mna to nastavovanie na FBL este len caka....ale tebe to s tym cukanim serv uz som popisoval co to robilo ked bol samotny FM zly a zly znamena ze mozes robit co ches tak hop aj tak vymenis
Libor61

cukání serv

#258 Příspěvek od Libor61 »

sniž si zisk gyra, vypadá to že to máš přegyrované. také jsem to dělal, prostě.
anachy
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od anachy »

Dotaz pro "flymentoráky"
Lze přenést nastavení z PC do programovacího boxu, nebo musím při prvním použití programovacího boxu vše nastavit znovu a nastavení si do boxu uložit.
Děkuji za odpovědi.
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
Jaryn

Re: cukání serv

#260 Příspěvek od Jaryn »

Libor61 píše:sniž si zisk gyra, vypadá to že to máš přegyrované. také jsem to dělal, prostě.

No kdyby to bylo tak jednoduchy... ono to servo cuka uz na zemi, aniz by se tocil motor...

Mimochodem, ted se mi dostal do ruky jinej FMentor, novej a nepouzitej a ono to dela taky, teda az na to servo vrtulky, to ted "jen" mirne zavrci stejne jak serva na kolektivu. Moc se mi nechce verit, ze by byl taky spatnej...
hvtsrv

Flymentor sa zblaznil

#261 Příspěvek od hvtsrv »

Som pouzivatelom FLymentora a doteraz fungovalo vsetko ako ma, teda ak som zapol pozicny mod vrtulnik pekne visel sam.

Jedneho dna sa mi pokazilo jedno servo cykliky mal som tam tieto :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=6339

nahradil som ich vsetky tri servami HXT900
pohybovali sa vsak naopak ako tie predosle tak som v setupe flymentora musel serva invertovat a vsetko znova nastavit.

s vrtulnikom som par krat vzlietol aby som vsetko opat dostavil, vyliatal som jednu baterku ako tak to slo /pozicny mod/ ale zdaleka nie tak ako pred tym
potom som vymenil baterku za novu a ...

odvtedy mi pozicny mod nefunguje..po jeho zapnuti sa vrtulnik zblazni , ako keby nestabilizoval ale naopak.

stabilizacny je v pohode aj lieta sa s vrtulnikom dobre

Zelena LED svieti trvale takze kamera ide len swasplate sa hned niekam vytaca z vodorovnej polohy.

Neviete co to moze byt? ved ked reverznem serva ako som spravil a stabilizacia funguje ako to moze mat vplyv na pozicny mod?

Poradte prosim...uz som aj objednal povodne serva aby som vylucil ze je to tym.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od Gattor »

opis odpovedi ze SZ:

ahoj,

je mi lito, ale asi ti nepomuzu, protoze pozicni rezim nepouzivam. jendoznacne pokud to v balancnim rezimu funguje bez problemu, pak to mas dobre nastaveny. reverz serv nema na nic vliv, je to jen otoceni smyslu reagovani na konci retezce funkci, ktere FM provadi. a hlavne je shodny pro oba rezimy. nezbyva mi nez vylucovaci metoda.

mas umisteny senzory dle nakresu v nastaveni?
zkus serva reverzovat a zkusit pohybovat nad zemi v ruce (blizko zeme je pozicni rezim vypnut), jak bude heli reagovat, pokud neco zacne delat bez pohybu, videl bych to na senzor, ktery odesel pri padu/pristani/z vyroby
po ulozeni nastaveni, odpojeni pripojeni, restatovani programu nastaveni a nacteni nastaveni je vse posledni nastaveni zachovano?
co se stane, kdyz stahnes citlivost pozicniho rezimu na minimum?
co vibrace? drz to v ruce (do velikosti 450) a roztoc. vibrace musi byt minimalni.

promin, vice uz nevymyslim. je potreba sledovat chovani pri pohybu. hlavni nastaveni mas v poradku, kdyz to funguje v balancnim rezimu bez problemu. takze bych videl problem pouze v nastaveni pozicniho rezimu (voleb, ktere se ho tykaji) nebo v senzoru samotnem. nekdy dela problem i to, ze je senzor naklonen do nektere strany, to spolu s vibracena zpusobi zmatky, ale ne tak velke jako popisujes. takze asi ti vice nemuzu pomoci.

HXT900 pouzivam take.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#263 Příspěvek od Standapass »

Nazdar chlapi. Je zde prosím někdo z Brna kdo používá Flymentor? Dík Standa :wink:
HTC evo3d
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od Standapass »

Ahojte. Prosím o radu. Třípolohový přepínač přepíná jen : červená+zelená a zelená. Samostatná červená na vypnutí stabilizace nejde. A za druhé : při pohybu čidla do boku reagují serva rychle ,ale při pohybu vpřed a vzad je to takové lenošné. Prosím o radu ohledně obou dotazů. Vše je na videu. Velice děkuji za vaší radu.
http://www.youtube.com/watch?v=kS69lkbibBQ
HTC evo3d
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#265 Příspěvek od Gattor »

1/
ten tripolohovy prepinac musis nastavit.

napr.:
1. poloha = -60
2. poloha = 0
3. poloha = 60

2/
mensi pohyb klopeni je v pohode. tohle je potreba vyzkouset ve vzduchu. jak ti to vyhovuje. i takovahle vychylka by mela pro stabilizaci fungovat. vyzkousej. jinak ovlivnit vychylky pujde nastavenim ve FM:

Advance->Expert settings->Elevator gain
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
hvtsrv

Flymentor kamerka

#266 Příspěvek od hvtsrv »

Vyzera to tak ze sa mi zblaznila ta kamerka, pretoze vsetko funguje ako ma len ked zapnem pozicny mod vrtulnik sa zblazni a ulieta nekontrolovane prec

Teraz som pomahal nastavit vrtulniks FN kamaratovi a s rovnakym nastavenim jemu to lieta a pozicne stabilizuje krasne.

Chcel by som sa spytat..viem ze tu niekto z vas tu kamerku nepouziva, nechcete ju predat? Mal by som zaujem
Standapass
Kontaktovat uživatele:

Re: Flymentor kamerka

#267 Příspěvek od Standapass »

hvtsrv píše:Vyzera to tak ze sa mi zblaznila ta kamerka, pretoze vsetko funguje ako ma len ked zapnem pozicny mod vrtulnik sa zblazni a ulieta nekontrolovane prec

Teraz som pomahal nastavit vrtulniks FN kamaratovi a s rovnakym nastavenim jemu to lieta a pozicne stabilizuje krasne.

Chcel by som sa spytat..viem ze tu niekto z vas tu kamerku nepouziva, nechcete ju predat? Mal by som zaujem

Chceš li , prodám ti komplet Flymentor za řekněme 700kč. nemám nery se s tím nastavovat a hledat vybrace na heli. S :wink:
HTC evo3d
hvtsrv

Fymentor

#268 Příspěvek od hvtsrv »

Ok rozumna ponuka poslal som ti SZ
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od Gattor »

standa_passat> vibrace budes resit i bez FM. ty vadi i normalnimu gyru. co se tyce nastaveni, me se zda, ze to mas nastaveny dobre. pokud ti serva po umisteni gyra pujdou pri pohybu v ruce proti, pak to mas nastaveny a muzes litat.
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od Standapass »

Jo to vím. Koupil jsem to v době ,.kdy jsem ani nezavisel. Dnes jsem na tom lépe a budu lítat na ruky. Když budu padat na ruky , bude to pro mne lepší než padat na techniku. Něco málo peněz stratím ,ale jsou i horší věci. Ale dík. :wink:
HTC evo3d
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“