RC souprava CADET 4 2.4 GHz

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od UŤU »

jo takhle! :D díky! Ještě mi prosím řekněte co znamená označení u lipolek to 1P?
Drondys

#32 Příspěvek od Drondys »

UŤU píše:no ta vypadá rozměrově zajmavě, ale zase není na skladě :(

Můžeš ji koupit v tom českém eshopu, tam ji nemají zas tak o moc dražší a píšou, že ji mají skladem, ale raději si to předem ověř.

UŤU píše:podle obrázku je tam nějak více kabelů, nevíte proč? jak se to zapojuje tam ne ní jen klasické + a - ?

Je tam balanční konektor (bílý se čtyřmi vodiči) pro dobíjení a dva silové dvouvodičové konektory černý a bílý (každý z nich má vlastní černý a červený vodič). Ten černý konektor můžeš ustřihnout a vodiče si připájíš napevno na kontakty do vysílačky (červený vodič na lipolce je +, černý vodič na lipolce je -). Druhý silový konektor (bílý se dvěma vodiči) a balanční konektor (bílý se čtyřmi vodiči) budeš používat při nabíjení lipolky klasickou nabíječkou pro lipolky aniž bys přitom musel lipolku odpojovat od vysílačky. Prostě jenom otevřeš víčko vysílačky, připojíš k nabíječce pro lipolky ten balanční a silový konektor a budeš nabíjet.

UŤU píše:jo takhle! :D díky! Ještě mi prosím řekněte co znamená označení u lipolek to 1P?

3S1P
Znamená tři články zapojené sériově, jedna sada paralelně tj. jsou tam jenom 3 lipol články.

Pokud by tam bylo 3S2P tak by tam byly tři články zapojené sériově, dvě sady paralelně tj. bylo by tam 6 lipol článků.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pát 18.03.2011 20:39, celkem upraveno 4 x.
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od UŤU »

A připájím to na první + a poslední - nabo jak?
Drondys

#34 Příspěvek od Drondys »

UŤU píše:A připájím to na první + a poslední - nabo jak?

Podívej se do vysílačky kde vedou přívodní vodiče od držáků baterií do vysílačky a na ně to napájíš nebo na ty koncovky v držácích, na které vedou (volba jak si tu uděláš už je jenom na tobě). :wink:
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od UŤU »

bojím se to rozdělat, aby na mně něco nevyskočilo! :lol: , nedávno jsem rozdělával starej budík.....plnej stůl koleček a pérek... a už jsem to dohromady nedal :D
Drondys

#36 Příspěvek od Drondys »

UŤU píše:bojím se to rozdělat, aby na mně něco nevyskočilo! :lol: , nedávno jsem rozdělával starej budík.....plnej stůl koleček a pérek... a už jsem to dohromady nedal :D

Překonej strach a podívej se tam. Když strach nepřekonáš tak zajdi třeba za hodinářem, ten se žádných koleček bát nebude. Nic víc ti k tomu asi neporadím. :wink: :D :D :D
arda1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od arda1 »

UŤU píše:bojím se to rozdělat, aby na mně něco nevyskočilo! :lol: , nedávno jsem rozdělával starej budík.....plnej stůl koleček a pérek... a už jsem to dohromady nedal :D
:lol: :lol: :lol: - rozdělej dekly a když si nebudeš vědět rady nafoť to - pak se uvidí (i když by mělo být naprosto jasný kam co vede)... :wink: arda1BOT
ICQ 638556901
jirakus

#38 Příspěvek od jirakus »

Je možné předělat u tohoto vysílače Mod 1 na Mod 2? Měl by někdo popis s fotem jak na to?
jenikk

#39 Příspěvek od jenikk »

Můžete mi prosím ověřit, že provádím správně párování Cadet 4 a přijímače, který je standardně součástí Bety 1400?

Z určitých důvodů, které popisuju jinde jsem se rozhodl provést znovu párování, ale nedaří se mi - dostanu k rychlému blikání LED diody na přijímači, ale trvale ji ne a ne rozsvítit.

Co dělám:
1) stisknu a držím tlačtíko PDM na vysílači
2) zapnu vysílač
3) počkám na mód 1 = 2x rychlejší červená než zelená, pouštím tlačítko PDM a čekám dokud se červená i zelená nerozsvítí trvale
4) připojím aku k éru - přijímač začne blikat pomalu
5) stisknu párovací čudlík a držím - přijímač začne blikat rychle
6) držím párovací čudlík zamáčklý 20, 30... 60, 120 vteřin - stále bliká rychle a nic, párování se neprovede

Uff, kde dělám chybu?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od arda1 »

Důležité upozornění - Párování

V souvislosti se sjednocováním typů 2.4GHz vysílačů a přijímačů dodávaných v našich RC setech (tj. se zavedením nové RC soupravy Cadet 4) se u RC setů ALPHA 1500, SKYLADY III 2.4 GHz a CESSNA 480 2.4GHz dodávaných v současné době mění způsob párování.

RC soupravy nyní umožňují práci s přijímači obsaženými v RC setech Beta 1400, Alpha 1500, Skylady III 2.4GHz, Cessna 480 2.4GHz - a to s přijímači staršího provedení "Typ 1" (nenesou štítek se sériovým číslem) i přijímači současnými "Typ 2" (označenými nálepkou se sériovým číslem). Stejně tak mohou fungovat s přijímači RX-600 ("Typ 2") dodávanými jako součást RC soupravy CADET 4 nebo prodávanými zvlášť.

Pro párování s daným typem přijímače je třeba vysílač nejprve přepnout do odpovídajícího provozního režimu:

Párování s přijímačem "Typu 1" (Kompletní postup včetně volby režimu vysílání)

* 1. Vysílač je vypnutý.
* 2. Stiskněte a držte tlačítko "PDM" na vysílači. Zapněte vysílač. Ve chvíli, kdy na vysílači zelená LED bliká pomalu a červená LED bliká dvojnásobnou rychlostí, tlačítko "PDM" uvolněte.
* 3. Červená LED několikrát rychle blikne, a poté obě LED ještě po dobu několika sekund signalizují výše popsaným způsobem, který provozní režim vysílače byl zvolen. Poté obě LED rychle zablikají a rozsvítí se trvale.
* 4. Zapněte přijímač (připojte pohonný akumulátor k regulátoru otáček). Vysílač a přijímač by od sebe neměly být dále než 1 m.
* 5. Pomocí plastové tyčinky nebo malého šroubováku stiskněte a držte párovací tlačítko na přijímači (nachází se na levém boku přijímače, těsně nad anténou). V průběhu několika následujících vteřin bude LED na přijímači nejprve blikat pomalu, poté rychle a nakonec bude svítit nepřerušovaně. Uvolněte párovací tlačítko, RC souprava je připravena k provozu.

Párování s přijímačem "Typu 2" (Kompletní postup včetně volby režimu vysílání)

* 1. Vysílač je vypnutý.
* 2. Zapněte přijímač. Stiskněte pomocí plastové tyčinky nebo malého šroubováku párovací tlačítko na přijímači (nachází se na levém boku přijímače, těsně nad anténou) a držte jej po dobu delší než 2 sekundy. LED na přijímači blikne dvakrát s dlouhou prodlevou a dvakrát s krátkou prodlevou a poté začne rychle blikat.
* 3. Stiskněte a držte tlačítko "PDM" na vysílači. Zapněte vysílač. Ve chvíli, kdy LED na vysílači pravidelně přeblikávají, tlačítko "PDM" uvolněte. (Vysílač a přijímač by od sebe neměly být dále než 1 m.)
* 4. Červená LED rychle zabliká na potrvrzení volby provozního režimu pro vysílač "typu 2" a poté obě LED opět přeblikávají.
* 5. Zatímco obě LED na vysílači přeblikávají, krátce stiskněte tlačítko "PDM" na vysílači. Obě LED na vysílači se rozsvítí; LED na přijímači zhasně a poté se rovněž svítí nepřerušovaně.
* 6. Párování bylo úspěšně provedeno, vypněte přijímač a poté vysílač. Nyní můžete zapnout vysílač a přijímač, RC souprava je připravena k provozu.

Pozn.: Nejste-li z nějakého důvodu předem schopni zjistit, zda máte přijímač "Typu 1" nebo "Typu 2", prostě vyzkoušejte oba postupy.
ICQ 638556901
jenikk

#41 Příspěvek od jenikk »

Ardo díky, tohle jsem samozřejmě četl na první stránce diskuze. Popis co jsem uváděl já odpovídá tomu co postuješ Ty až do momentu: "V průběhu několika následujících vteřin bude LED na přijímači nejprve blikat pomalu, poté rychle a nakonec bude svítit nepřerušovaně. Uvolněte párovací tlačítko, RC souprava je připravena k provozu. "

Tohle se u mě prostě nestane - párovací tlačítko držím, LEDka bliká rychle, ale nepřerušovaně svítit nezačne.

Uvádím, že mám přijímač typ 1.

Tak UPDATE: problém vyřešen. Stejný postup (z mého pohledu), najednou je ale vysílačka spárována. Nechápu :-) Díky všem za radu!
JMalik

#42 Příspěvek od JMalik »

UŤU píše:jo takhle! :D díky! Ještě mi prosím řekněte co znamená označení u lipolek to 1P?

1x paralelně.
1s = 1x sériové řazení.
2s,....6s.... - 2p pak udává kolik je řazených článků v serii a kolik těch seriových řazení je v paralelu. Seriové řazení je běžné, paralelní se již vzhledem k možnostem vysokých kapacit článků používá vyjímečně.
lupin

#43 Příspěvek od lupin »

Malý dotaz!Když nabíjím cadeta přes konektor přímo ,signalizuje se potom nějak nabití baterek mám tam 1000 enelopky?Díky.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od arda1 »

Vysílač máš předpokládám při nabíjení vypnutý. Jakým proudem nabíjíš? Jinak vysílač nesignalizije při nabíjení nic(jako obecně snad všechny)-to je úkol popřípadě nabíječe.arda1BOT
lupin

#45 Příspěvek od lupin »

Vysílač samo vypnut, nabíjím přes trafo proudem 1.6 A.Dík za odpověď. Jěště, poprosím mám nabíječ turnigy a baterie foxy samozřejmě nepasují, jak jsem zjistil kabely od balanceru.Co s tím..
Naposledy upravil(a) lupin dne pát 24.06.2011 13:57, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“