Pokec o létání krizovkách pádech (aneb váš největší prů...)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Vzduchoplavec »

semir: Trefil! Mimochodem, prima hudba!
s3030150

#47 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:02, celkem upraveno 3 x.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Avenger »

To se mi nezdá že by to bylo tak vysoko, běžnej panelák 7 pater může mít výšku cca 25m a tenhle strom tak vysokej nebude. Jestli to je 15m vysoko, tak je to moc. Asi bych vzal luk a šíp s provázkem, přestřelil větev a snažil se s ní zatřást. Věřím že spadne křídlo dolu.

To kámoš je větší blázen: lítáme na Radobýlu u Litoměřic a když spadne s křídlem před kopec, tak to zůstane z 90% připláclé na dobrých 100m vysoké kolmé skále a on pro to leze (samá suť drolící se čedič). To bych se na to vyprd, protože tam jde o život.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
zdzd

#49 Příspěvek od zdzd »

Dawie píše:bojužel nechali :-(
na ten strom se moc vylézt nedá. Větve začínají až dost vysoko (cca 10-15m) a nikdo z okolí nemá tak dlouhej žebřík. A navíc je to až skoro ve špičce (odhadem 60m) a stejně by se k tomu moc nedalo dostat...

Možná by neuškodilo tu výšku vydělit přibližně třemi. :wink:

Jestli nespadne do jara, tak pak už těžko. Strom zhoustne a bohužel bude jen hůř...
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Avenger »

zdzd píše:
Dawie píše:bojužel nechali :-(
na ten strom se moc vylézt nedá. Větve začínají až dost vysoko (cca 10-15m) a nikdo z okolí nemá tak dlouhej žebřík. A navíc je to až skoro ve špičce (odhadem 60m) a stejně by se k tomu moc nedalo dostat...

Možná by neuškodilo tu výšku vydělit přibližně třemi. :wink:

Jestli nespadne do jara, tak pak už těžko. Strom zhoustne a bohužel bude jen hůř...

Tak jestli má ten swift rozpětí 810mm, tak ta výška je asi 21m, ale i tak věřím že by to šlo tím šípem se šňůrkou, nebo vystřelit matku se šňůrkou prakem :D
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
zdzd

#51 Příspěvek od zdzd »

Avenger píše:To se mi nezdá že by to bylo tak vysoko, běžnej panelák 7 pater může mít výšku cca 25m a tenhle strom tak vysokej nebude.

Cvičně jsem to změřil. Swift má rozpětí 810mm. Na obrázku je lehce pootočený, rozpětí by po srovnání mohlo být 50-55 pixelů. Výšku má 1200 pixelů, tedy asi 22 až 25 rozpětí = 19 +/- 1 metr.
zdzd

#52 Příspěvek od zdzd »

Avenger píše:Tak jestli má ten swift rozpětí 810mm, tak ta výška je asi 21m, ale i tak věřím že by to šlo tím šípem se šňůrkou, nebo vystřelit matku se šňůrkou prakem :D

Čteš mi myšlenky, nebo vidíš na obrazovku. :D :D
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Avenger »

zdzd píše:
Avenger píše:Tak jestli má ten swift rozpětí 810mm, tak ta výška je asi 21m, ale i tak věřím že by to šlo tím šípem se šňůrkou, nebo vystřelit matku se šňůrkou prakem :D

Čteš mi myšlenky, nebo vidíš na obrazovku. :D :D

Já na to šel jen graficky že jsem ty křídla nakopíroval nad sebe od paty stromu :D To mírné natočení jsem bral jako zanedbatelné.

Obrázek
egresh

#54 Příspěvek od egresh »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :roll:
dusi
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od dusi »

Když zůstane takhle Trénér 3,5 ccm na stromě zaklesnutý mezi trup a výfuk na větvi, tak se to sundává tahkle

Nakonec zabral ten ostrostřelec, mistr kraje. Stahovaní vlascem se ukázalo jako neúčinné, nakonec několikrát trefil Trénera. Zato chlapík pět ranami sundal větev bez poškození modelu. Toho dorazila až země.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Vzduchovka me napadla, ale uvazoval jsem o strelbe do letadla, coz ale hrozi poskozeni RC vybaveni. Sestrelit vetev to je ovsem vetsi frajerina!
dusi
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od dusi »

Vzduchoplavec píše:Vzduchovka me napadla, ale uvazoval jsem o strelbe do letadla, coz ale hrozi poskozeni RC vybaveni. Sestrelit vetev to je ovsem vetsi frajerina!

Kdepak vzduchovka :wink: Malorážka.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Dawie »

Ok ok, tak jsem to s tou výškou možná trochu přehnal... ale nebyl jsem sám... prostě jsme to nějak zveličili... asi aby se nám tam nechtělo lézt :-)

No něco zkusím vymyslet. Teda hlavně kde sehnat dostatečně dlouhý žebřík (aspoň abych se dostal na strom).
Jinak to sestřelení nás už taky napadlo. Jen jaksi nemáme luk a šíp :-( A pak, trefit se!!!
Ale byl by k dispozice Smith &Wesson ráže 9mm ... takžo roztřílet na kousky by to šlo... otázkou je co by na to řekla policie, kterou by určitě někdo zavolal (maloměsto - divný lidi). A stejně bych si asi moc nepomohl... by to asi tak akorát spadlo na nižší větev :-(

Jo a prak jsem neměl ani jako kluk 8)
jesterice
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od jesterice »

Mně pro éro na stromě vylezli hasiči. Návštěvníci Monaka a Mojehobby tuto historku znají velmi dobře :-)
Paní na dispečingu převzala dotaz na sundání modýlku ze stromu se smíchem ale kolegům nahlásila pád malého sportovního letadla.... Nikdy jsem neviděla tolik hasičů pohromadě! :-)
egresh

#60 Příspěvek od egresh »

Porozprávaj to aj nám :wink:
Alebo napíš link. :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“