Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karas
Kontaktovat uživatele:

#886 Příspěvek od Karas »

Dělám nové ocasky, jelikože jsem boural. Mám dotaz. Na jaké straně má být závěs? Jsem pravák. Stačí jako pružinka 0,6 mm ocel. drát? Dík.
Zbynass1

#887 Příspěvek od Zbynass1 »

na směrovce mám 0,3mm strunu a na výškovce taky ale dvakrát, 0,6 už podle mně bude asi dost tvrdé samozřejmě záleží jak dlouhá ta pružiba bude ale 0,6 bude myslím stejně strašně moc silné, nehledě na zbytečnou váhu.
nahoru může, dolů musí
Karas
Kontaktovat uživatele:

#888 Příspěvek od Karas »

Zbynass1 píše:na směrovce mám 0,3mm strunu a na výškovce taky ale dvakrát, 0,6 už podle mně bude asi dost tvrdé samozřejmě záleží jak dlouhá ta pružiba bude ale 0,6 bude myslím stejně strašně moc silné, nehledě na zbytečnou váhu.

Tak váhu bych neřešil. Bude to zanedbatelný. Jde o to, že jsem 0,3 nesehnal.
b3hcz

#889 Příspěvek od b3hcz »

Jake serva pouzivate do K-cek? Mate nejake zkusenosti se servy z HC, ktere by se tam daly pouzit??
Mam doma 2x HXT900 a musim rict, ze jsem je zkousel a vyrovnaji se v pohode se servy Robbe 8g.
Frsky X9 Lite S
holda29
Kontaktovat uživatele:

#890 Příspěvek od holda29 »

Standard je Dymond D60 a D47, drtiva vetsina levnejsich te ve vysledku vyjde dost draho.
milost
Kontaktovat uživatele:

#891 Příspěvek od milost »

b3hcz píše:Jake serva pouzivate do K-cek? Mate nejake zkusenosti se servy z HC, ktere by se tam daly pouzit??

Né, už zase... 8)

Tohle je zatím jediné servo z HC, které vyhovělo všem mým požadavkům na F3K. Převody, středění, výška, váha, síla.

HXT900 ne, jestli ho nechceš radostně po měsíci vyndavat.
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#892 Příspěvek od maroslong »

:roll: Ach jo, stále dokola. Dymond D60 a D4.7. Sú to osvedčené, kvalitné a presné servá. Do krídla prípadne Atlas HP-DS09SCD alebo JR DS281. Je volovina dávať do Káčka čínske experimenty a potom ich odtiaľ pracne dolovať a pchať tam iné čínske superservá. HXT900 a podobné patria do začiatočníckych bubliniek a nie do F3K.
b3hcz

#893 Příspěvek od b3hcz »

Aha ;) Ja myslel, ze ty HTX900 jsou dobre. Je ale fakt ze mi zatim jen lezi v supliku a nepouzil jsem je zatim na nic. Co je na nich tak rychle odchazi?

A co rikate na toto? DS65HB Digital High Speed Servo 6.5g/1.5kg/.07sec
Frsky X9 Lite S
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#894 Příspěvek od GWSka »

Tak pokud se týká tečh HDček tak je vem a narvije maximálně do bublinkoletu, možná tam budou trochu fungovat.
Jinak ty serva Od HD Poweru jsou dobrý, používím je celkem dost dlouho a nikdy mě nezklamali. Teda vždycky jsem měl ty s kovovým převdem. Jinak tyhle teprv budu testovat, ale očekávám od nich stejný výdledek, jako od těch s kovovými převody.
JMalik

#895 Příspěvek od JMalik »

b3hcz píše:Aha ;) Ja myslel, ze ty HTX900 jsou dobre. Je ale fakt ze mi zatim jen lezi v supliku a nepouzil jsem je zatim na nic. Co je na nich tak rychle odchazi?

A co rikate na toto? DS65HB Digital High Speed Servo 6.5g/1.5kg/.07sec

Sem naštěstí ještě moc nepronikly ty chytrosti jak někdo létá serva z HC za 5 USD v Káčku a v pohoděéééé.
Prostě nenajdeš servo podobné ceny, které by sem bylo použitelné. Když i něco zatím neznámého najdeš, tak maximálně dospěješ do stavu, že to konkrétní servo tady nikdo nebude znát (protože se nepoužívá), všichni budou mlčet, Ty to tam dáš a zase si to vyndáš, protože zjistíš sám, že to nefunguje.
Tady je nejlevnější řešení použít drahá osvědčená a vyzkoušená serva :wink:
b3hcz

#896 Příspěvek od b3hcz »

No vidim, ze to tak opravdu je. Ale nezda se mi, ze by neexistovala lacinejsi alternativa. Prece jen dat 2000 Kc za serva mi prijde drahe. Vzdyt to je pulka letadla. Nechci tim, ale nekomu namlouvat, ze kdyz pouziva draha serva tak budou zbytecna. Ona ta cena mozna neco napovida, ale otazka je co. Kdyz prijde na vec, mel to drahe servo nekdo rozdelane? V cem je jine nez ostatni lacina serva? Pokud teda nema kovove prevody, coz by na druhou stranu bylo na skodu protoze by to zvedalo vahu serva.
Frsky X9 Lite S
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#897 Příspěvek od maroslong »

Dymond D60 podľa mňa nie je drahé servo. Drahé servo je možno Volz a podobný HighEnd. Naopak servo za 5 USD je nenormálne lacné a kvalita tomu musí zodpovedať. Rozdiel je samozrejme v použitých komponentoch, súčiastkách, materiáloch, vlastnom návrhu, kontrole, proste vo všetkom. Stačí si do jedného výstupu prijímača dať jedno kvalitné servo a jedno šmejdové, dať veľmi dlhé páky a sledovať ich pohyb v rôznych režimoch a návrat do stredu. A to je len jeden z okamžite viditeľných rozdielov ktorý sa pri záťaži prejaví oveľa viac.
b3hcz

#898 Příspěvek od b3hcz »

Ted jsem to nemyslel, jako ze bych chtel servo za 500 Kc nahradit servem za 5 dolacu z HC. Slo mi jen o to, zda treba u nas neexistuje jine servo treba za 300 Kc se stejnymi kvalitami. Prijde mi, ze tu nekdo nekdy neco zkusil a zrovna to vyslo tak to delaji vsichni. Myslim si a verim tomu, ze se najde stejne kavlitni servo i za 300 Kc. Ale otazka je, co takove servo musi v zasade splnovat respektive jake jsou predpoklady pro servo do kacka?
Frsky X9 Lite S
JMalik

#899 Příspěvek od JMalik »

Teď momentálně mám těchhle serv různých značek ( 4 -8g) tak cca 40ks. To jsem to myslím odhadnul hodně střízlivě, protože kdybych je šel skutečně ve všem spočítat, tak by mě to mohlo trochu vyděsit.
Ty největší šmejdy už tady nejsou, posunuly se přes odpadkový košík do popelnice. Ty o trochu menší šmejdy jsou ve všelijakých Hugínkových a Kvídových házedlech, poletovadlech.... Ty ještě lepší jsou v halovkách. Ty které se osvědčily v halovkách jsou v F3K a to jsou stále ještě selektované, protože co je vhodné do halového akrobata nemusí být ideální do F3K.
Vyhýbal jsem se jak to jen šlo evidentním šmejdům, přesto mohu vyjmenovat tak 8, 10? typů serv, které určitě nepoužít :wink:
Tohle už tady má spousta borců za sebou, tak si nemyslím, že je to třeba znovu ověřovat. Jsou samozřejmě další vhodná, velmi dobrá serva třeba od JR, ale určitě to teď momentálně nevyjde levněji než Dymondy a většinou jsi na nových servech betatesterem se všemi důsledky.
b3hcz

#900 Příspěvek od b3hcz »

OK, beru to, je to beh na dlouho trat. Ale potrebuji si ted ujasnit jednu vec. Co by melo splnovat servo pro F3K?
1. Presnost
2. Tah okolo 1.5 kg
3. ???
...

Treba jsem nasel tady treba servo a u nej je napsane ze se hodi do RC hazedel, co vi na to?
Frsky X9 Lite S
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“