Flymentor 3D helicopter stabilisation System

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
anachy
Kontaktovat uživatele:

#241 Příspěvek od anachy »

raging píše:Díky za info,vyzkouším na dvoulistu :wink:

Btw:ne,že by FM S 4 listou hlavou nefungoval vůbec,to ne,ale teď tam mám Align 3 géčko a musím říct,že je to úplně jiné kafe...

Vím, že diskuse o A3g je jinde ale jen dotaz - mám v plánu jej dát na 450
a více listou hlavu. Je to tedy funkční? Liší se o hodně nastavení oproti dvoulistu? (teď jsem to dělal na 250 a celkem bezproblému, tak jen abych věděl co mě čeká) děkuji za info.
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
raging

#242 Příspěvek od raging »

Ano funguje,jinak 4 listá hlava vyžaduje trochu jiné nastavení,než klasický dvoulist.(křivka kolektivu,mix cykliky,event.expa.)
anachy
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od anachy »

Technický dotaz pro "mazáky" V pozičním modu tj. zelená kontrolka svítí, které parametry v nastavení mají největší vliv na řízení tohoto režimu, nepoužívám jej ale jen jsem jej zkoušel a občas se heli dost rychle snaží o opravy pozice , takže něco musím snížit a jelikož nemám nb a nastavení páchám na stolním pc tak pokus omyl mi zabere dost času (domu na místo létání) Děkuji za radu.
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
boZZda

#244 Příspěvek od boZZda »

Jen tak mimochodem, víte, že existuje Helicommand bezpádlo a to HC3-SX, které umí srovnat helinu z jakéhokoli obratu v mžiku? Krom toho, že to je také bezpádlový systém...

Ikdyž budete dělat piroflip a něco zvořete, tak vás to z toho vytáhne!
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od Gattor »

anachy píše:Technický dotaz pro "mazáky" V pozičním modu tj. zelená kontrolka svítí, které parametry v nastavení mají největší vliv na řízení tohoto režimu, nepoužívám jej ale jen jsem jej zkoušel a občas se heli dost rychle snaží o opravy pozice , takže něco musím snížit a jelikož nemám nb a nastavení páchám na stolním pc tak pokus omyl mi zabere dost času (domu na místo létání) Děkuji za radu.

1/ forward freewhel - setrvacnost, nebude se snazit porad srovnavat, tedy cukat ze strany na stranu
2/ position speed - kdyz uz cukat stejne bude, tak ne tak rychle, bude se snazit presouvat pomaleji, ne jak silenec - nebude tancovat
3/ position sens. gain - zisk zesilovace fotaku
4/ total sensor gain - celkovy zisk
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od Gattor »

boZZda píše:Ikdyž budete dělat piroflip a něco zvořete, tak vás to z toho vytáhne!

ale to Flymentor taky, ne?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
anachy
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od anachy »

for Gattor - Děkuji za nápovědu.
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od Standapass »

Prosím o radu. Vše jsem zapojil. Na ovladači jedou serva tak jak mají , ale jak nakloním helinu , tak servo Pitch nebo li servo 3 mi při náklonu dozadu nebo dopředu reaguje pomalu a na strašně krátkém chodu. Náklon do stran je rychlý a dlouhý. Co je špatně. Děkuji za vaše rady.
HTC evo3d
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od Gattor »

jako ze servo aileron bezi v pohode a servo pitch, ktere ma pri nakloneni dopredu a dozadu reagovat stejne, se vychyloje min? travel toho serva si zkousel menit? jako by si mel prohozeny serva, opravdu to mas dobre?
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od Gattor »

muzes totiz mit vysilacem vse ok, ale kdyz vyberes jiny mod ve FM, tak jsou serva spatne. mas mod dobre?
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od Standapass »

Ahoj . Jestli chápu mód dobře , tak mám zapnutý červena/zelena led mód. Už to nějak jede, ale zatím vše zkouším jen v ruce. Roztočím helinu a ona jako stabilizuje. Po chvilce , nechápu proč začne FM jako by helinu táhnout na stoupání servo 3 prostě je to určitě špatně nastavené. Nemá prosím někdo nastavení na 450at se mám od čeho odpíchnout ??Jako cfg soubor. Email : standa.milada@tiscali.cz
HTC evo3d
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od Gattor »

mod - myslim rozlozeni kanalu na vysilaci (mod 1-4).
ta cervena-zelena by mel byt balancni rezim. ten tam tedy nech. vrtuly roztacet nemusis. musis se zamerit na spravny vyber modu (viz. zacatek) a zapojeni serv. pote se serva musi "branit" jakemukoli pohybu v ruce stejne, jako by si daval knipli na vysilaci proti pohybu.

Zaslal jsem ti sve nastaveni. Ale muzu mit jiny mod nebo kanaly. Musis to jeste prekontrolovat. Snad ti to pomuze.
thanatos55

FM

#253 Příspěvek od thanatos55 »

standa_passat píše:Ahoj . Jestli chápu mód dobře , tak mám zapnutý červena/zelena led mód. Už to nějak jede, ale zatím vše zkouším jen v ruce. Roztočím helinu a ona jako stabilizuje. Po chvilce , nechápu proč začne FM jako by helinu táhnout na stoupání servo 3 prostě je to určitě špatně nastavené. Nemá prosím někdo nastavení na 450at se mám od čeho odpíchnout ??Jako cfg soubor. Email : standa.milada@tiscali.cz

nazadra nechcem ta zbytocne stresovat ale skus toto, normlane poloz helinu na zem trebars aj bez listov a pusti motor, potom skusaj ist dopredu dozadu (nie do stran), ak ti toto bude fungovat na sto percent tak je to v nastaveni, ale ked ti to po cca "prvom lete" zacne blnut (asi takto ze polozis helinu na pevny podklad a FM bude ako sam žil vlastnym životom, proste mi naklanalo heli hoci kam aj pri polozenom modely na stole serva chodili hore dola) vtedy mas na sto percent vadny FM, ja som s tym takto zacinal a fust mi to neislo az nakoniec som to reklamoval a teraz novy kus je v pohode a lieta to
Standapass
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od Standapass »

Jen krátce: Velice děkuji za vaše postřehy. Jaksi se nedostává čas na laborování , a tak FM jde do šuplíku. Jo a problém je tedy 100% nastavení a vybrace heli. tak až ji rozsekám a opravím do fáze bez vibrací , budu opět laborovat. Chlapi dík.s :wink:
HTC evo3d
Jaryn

#255 Příspěvek od Jaryn »

Zdravim, pridam se s dovolenim k tematu s dotazem...
Prikoupil jsem ctyrlistou hlavu, takze Flymentor byl pro zprovozneni vzhledem k cene jasna volba jako doplnek k ni. Ted po namontovani mam ale problem, ktery spociva ve vibracich serv po zapnuti. Cyklika cukne sem tam, ale servo vrtulky cuka porat ze strany na stranu zhruba v draze 1mm. Zkousel jsem nastavovat, ale nema to vubec vliv, vsechno porad cuka. Prirovnal bych to asi k tomu, kdyz jsem pouzival driv FM soupravu na 35MHz :-) Ted pouzivam Turnigy 9X a na jinych modelech je vse naprosto ok. Zkousel jsem s jinym prijmacem, ale vse stejne. Ikdyz odpojim gyro, tak vse stejne. Vysilac je stopro ok. Serva jsou digitaly od Corony, vsechny jsou taky ok. Kdyz je vymenim za analogy, tak je to porad stejne. Setkal se s tim uz nekdo? Diky za reakce a pripadne rady.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“