Kdo nelétal dnes....o hodně přišel. Dnes byla termika jako (kráva)....rozdíl teplot ráno a po obědě, udělal své. Já si to užil vrchovatě.

Graf jsou sločené dva starty (na jednu baterku)..ono po hodině už mi bolelo dost za krkem.
Teď trošku tech infa. Vikinga Race má jako zdroj pro rx a serva 2S-A123. V počátku 2S-1100 cilindrické, ale jen 5 startů. Pak jsem přešel na Flat 2S-850mAh a 2S-1450mAh. Viking ke dnešku má čistý nálet 5 hodin. A naprosto bez problémů. Flat formát je lehoučký ( v případě 850mAh jen 50g)
2S-Flat 850mAh mají celkový Ri 87mOhm...a po hodině a púl letu spotřebuji 300mAh. Takže rezerva je obrovská. Jako další a velká výhoda je rychlonabíjení..tzn žádné cyklování NiMh (nebo NiCd). Zatím létám pouze na kapacitu 850mAh. Na obrázku je i kapacita 1450mAh, ale tu mám schovanou až na létání do Alp.
Sky Assistant mi hlásí napětí na zem a tak vím jak se napětí hýbe dle režimu letu..jestli jen honím termiku, nebo jen s modelem kravnu. Ani v jednom případě napětí neklesne pod 5.5V (a to ani po hodině letu)
Časem až se plně rozšíří HV serva na přímé dvě lipol, bude to ještě lepší, ale zatím to není ještě plně profláklé provozem. Zatím si myslím, že 2S-A123 je více než použitelná a spolehlivá cesta.