Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
Tom1974

#571 Příspěvek od Tom1974 »

Tak jsem byl protáhnout Ascota. Super lítání. Možná proto jsem musel zaplatit malou daň. Povedlo se mi očesat servo klapky. Slibuji, že je budu příště zatahovat dřív. Člověk se pořád učí :-)

Ovšem nejde mi do hlavy co se stalo.

Po přistání jsem odpojil asi špatně nejdřív přijímač od Enelopek. Motor se trochu protočil, jen "cuk". Od té doby byl mrtvej motor. Na nabíječce jsem zjistil, že je jeden článek v háji. Baterky nejsou zrovna to nej - Turnigy 2200mAh 20-30C. Byly po přistání vlažňoučký a žádný kapky jsem jim nedával.

Kde mohla být chyba?
graup15

#572 Příspěvek od graup15 »

Tome..bohužel se to u Lipol stává. Neřešit..vyhodit a pořídit jiné. Je to spotřebka.

Jinak ve čtvrtek jsem byl u Jirky Sodomky. Konečně ..jupí, je konec fádním kuželům od Rudiho :-) Hezky teď můžou být v barvičkách ladících s modelem. A to není to hlavní, hlavní je, že jsou s trámcem který je projektovaný na výkony spolehlivě 6kW. Brzy k tomu budou i vrtule, které už nedrží na 3mm šroubku, ale na čepu o průměru 4mm, nedílně mají i jinou hodně posílenou konstrukci. No a nakonec budou z nových forem, takže už nebudu nasranej z dírkatých (a jinak už nevzhledných, díky starým formám) vrtulí od RF.
Pro čekatele na Neo mám taky novinky. Dělá se na něm a jsem nadšený z preciznosti kterou tomu Jirka věnuje. Já osobně si na tohoto plnokrevníka rád počkám..bude to stát za to. V to pevně věřím.
Jen doplním, že krátký článeček o nových kuželech je na www.pina.cz
http://www.pina.cz/2011/02/09/40mm-spinner-pro-6kw/

Dnes jsem kužel testnul in-flight...bez problémů. Zatím jen na 3kW...ale testy budou pokračovat.

Obrázek
Tom1974

#573 Příspěvek od Tom1974 »

Dalibor: To mě uklidnilo :-) Spíš mě překvapilo to protočení motoru. Bat jsou už objednané.
Acid

#574 Příspěvek od Acid »

graup15 píše:ve čtvrtek jsem byl u Jirky Sodomky. Konečně ..jupí, je konec fádním kuželům od Rudiho :-) Hezky teď můžou být v barvičkách ladících s modelem.

Podle fotek tam asi nebude klestina, coz? :(
graup15

#575 Příspěvek od graup15 »

Ne není...je tam 2x M4
graup15

#576 Příspěvek od graup15 »

Tak co srabíci:-) Kdo byl dneska létat?

Já si skočit byl a paráda...stejně to létání člověka tak nějak nabudí, že ho další dva dni těžko něco nasere :-)
Sice dnes byla strašná zima, (relativně..nějakých -4st) ,ale termika parádní.
Na grafu jsem schválně nechal i teplotní profil uvnitř trupu. Z rozehřátého auta to po 20 minutách jde až k bodu mrazu (skoro). Jinak na grafu je vyznačené i kolmé klesání na řádný průlet. Kdy z 380m při kolmém rozjetí vymáčknu z mazlíka 63.5m/s klesání..což je příjemných 228.6km/h. Příště to musím zkusit ze 600m výšky :-)

Obrázek

Jo a jedna památeční z poslední návštěvy u Jirky Sodomky (výrobce Vikouše)...málem jsem se počůral, když jsem viděl, z čím létá carbon skunk works Sodomík :-) :-) :-)

Obrázek
graup15

#577 Příspěvek od graup15 »

Dneska to taky hezky nosilo...jsme zmrzlej, ale parádně vylítanej :-)

Obrázek

Jo..díky zasvěceným, za rady s nastavením celé odtokovky křídla dolů. Je to paráda, v dnešních podmínkách to byli jen bubliny. Žádné rozsáhlé stoupáky. A díky 4 letovému režimu se v tom točím jako na pětníku a parádně šplhám nahoru.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#578 Příspěvek od kratas »

Dalibore, nemůžu Ti než jen závidět. Já teď přes týden nejsem vůbec schopný si zajít zalítat. Brzo ráno jedu do práce pozdě večer za tmy se vracím. To mě fakt štve.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
graup15

#579 Příspěvek od graup15 »

No ..já mám takovou dost pestrou práci, kdy někdy jsem i dva dni doma...a pak třeba tři dni v kuse v práci. (a třeba i 400 km od domova). Proto mi to občas vyjde poletovat si i v týdnu. Až bude Neo..tak ho budu vozit s sebou a zalítám si kdykoli a kdekoli v republice i na SK :-)
graup15

#580 Příspěvek od graup15 »

Kdo nelétal dnes....o hodně přišel. Dnes byla termika jako (kráva)....rozdíl teplot ráno a po obědě, udělal své. Já si to užil vrchovatě. :-) Graf jsou sločené dva starty (na jednu baterku)..ono po hodině už mi bolelo dost za krkem.

Obrázek

Teď trošku tech infa. Vikinga Race má jako zdroj pro rx a serva 2S-A123. V počátku 2S-1100 cilindrické, ale jen 5 startů. Pak jsem přešel na Flat 2S-850mAh a 2S-1450mAh. Viking ke dnešku má čistý nálet 5 hodin. A naprosto bez problémů. Flat formát je lehoučký ( v případě 850mAh jen 50g)
2S-Flat 850mAh mají celkový Ri 87mOhm...a po hodině a púl letu spotřebuji 300mAh. Takže rezerva je obrovská. Jako další a velká výhoda je rychlonabíjení..tzn žádné cyklování NiMh (nebo NiCd). Zatím létám pouze na kapacitu 850mAh. Na obrázku je i kapacita 1450mAh, ale tu mám schovanou až na létání do Alp.
Sky Assistant mi hlásí napětí na zem a tak vím jak se napětí hýbe dle režimu letu..jestli jen honím termiku, nebo jen s modelem kravnu. Ani v jednom případě napětí neklesne pod 5.5V (a to ani po hodině letu)

Časem až se plně rozšíří HV serva na přímé dvě lipol, bude to ještě lepší, ale zatím to není ještě plně profláklé provozem. Zatím si myslím, že 2S-A123 je více než použitelná a spolehlivá cesta.

Obrázek
kovaco

dnešní lítání

#581 Příspěvek od kovaco »

Ahoj Dalibore. Čekal jsem, co z tebe dnes vyleze a bylo mi jasné, že takovému počasí jsi neodolal. Je fakt, že jsem dnes nelítal, protože mám u tebe Futabku, ale náhodou jsem zavolal kámoše a ejhle, oni jsou na kopci. Právě připravovali zálet Proximi II. Jak říkáš, termika nádhera, vozilo jim to éro přes 70 minut. Proxima je fakt supr éro do termiky. :lol:
OK53
graup15

#582 Příspěvek od graup15 »

To se nedalo..rozdíl teplot skoro 17 st za 4 hodiny..dělá divy.. :-)
graup15

Re: dnešní lítání

#583 Příspěvek od graup15 »

kovaco píše:Ahoj Dalibore. Čekal jsem, co z tebe dnes vyleze a bylo mi jasné, že takovému počasí jsi neodolal. Je fakt, že jsem dnes nelítal, protože mám u tebe Futabku, ale náhodou jsem zavolal kámoše a ejhle, oni jsou na kopci. Právě připravovali zálet Proximi II. Jak říkáš, termika nádhera, vozilo jim to éro přes 70 minut. Proxima je fakt supr éro do termiky. :lol:
OK53

Jojo...to je problém..Futaba 10C je (dle mne, ale je to jen můj názor)..debilní rádio. Nejde sdílet program z 8FG, T12 ani FX40....
Kdyby jsi měl něco z těch tří, tak ti program udělám na dálku. A pošlu mejlem. Takto jsi bohužel nucen být bez rádia...:-(
hlavataci
Kontaktovat uživatele:

#584 Příspěvek od hlavataci »

Taky dnes paráda,krásně to nosilo u nás byla ale horší viditelnost :cry: Tak bylo jen 440 metrů :roll: Zítra to asi taky půjde dobře :lol:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=872&amode=
kovaco

termika

#585 Příspěvek od kovaco »

:roll: Njn, to jsem kupoval v listopadu 2009. Dnes bych šel do tý 12-tky.
Poslal jsem ti SZ.
OK53
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“