Flymentor 3D helicopter stabilisation System
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
- Standapass
- Kontaktovat uživatele:
Gattor píše:anachy píše:Mám jeden takový nesmělý dotaz - nezkoušel někdo provozovat Flymentor s bezpádlovou hlavou????
na Minititanovi (takze velikost 450) bez problemu. nepredpokladam problemy ani na jine velikosti.
Je nějaký rozdíl v nastavení proti helině s pádlovkou. U své 500ky jsem flymentor rozchodil s pádly celkem bez problémů a teď přemýšlám, že bych pádla demontoval a udělal z toho bezpádlovku.
Tu teď řeším u 250ky - koupil jsem docela výhodně align 3G ale ještě to nemám pohromadě, čekám na nová serva (měl jsem tam jen analog - cca 0,10s)
Díky za nějakou odezvu
Spektrum DX8,HK450,Airwolf-500,ROBBE 60,AHF 50-Bell 222,ICON A5,BETA 1400,P-51D Mustang.
olisoft píše:gattor: mozes mi prosim Ta poslat na mail Tvoje nastavenie FM, ktore pouzivas na Minititanovi?
olisoft zavinac orangemail bodka sk
vopred velmi dakujem
Aj ja by som sa rad pripojil Gattor. Mozes mi prosim tiez poslat dany cfg subor? Velka vdaka... tu je mail: roman_c zavinac zoznam bodka sk
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Pánové potřebuji poradit.
Stručně popíšu:
Vrtulník KDS450 s FM
Radio setové
FM perfektně běhá,nastavování už jde bez větších křečí při každé nutnosti do velmi dobrého stavu
Porucha vrtulkového serva -náhrada - velmi rychlé digitál SAVOX
Vše restartováno a nastaveno
Vrtulník po přidání plynu a kolektivu prudké otáčení na stranu-pirueta - při kontrování nrbo trimování-prudké otáčení na opačnou stranu bez náznaku uzamčení ve směru letu.
Dlouhé laborování s FM v nastavení Gyro a další-nic se nemění
Podezření na poruchu serva -výměna za nové KDS(analog pomalé) -vrtulník lítá jako původně
Vyzkoušení pěti typů digi serv různých výrobců a rychlostí - stále se točí
Jsem v koncích a každá konstruktivní rada bude vítána a odměněna vděčností(nebudu u kolegy vypadat jako úplný pitomec
)
Moc díky
Stručně popíšu:
Vrtulník KDS450 s FM
Radio setové
FM perfektně běhá,nastavování už jde bez větších křečí při každé nutnosti do velmi dobrého stavu
Porucha vrtulkového serva -náhrada - velmi rychlé digitál SAVOX
Vše restartováno a nastaveno
Vrtulník po přidání plynu a kolektivu prudké otáčení na stranu-pirueta - při kontrování nrbo trimování-prudké otáčení na opačnou stranu bez náznaku uzamčení ve směru letu.
Dlouhé laborování s FM v nastavení Gyro a další-nic se nemění
Podezření na poruchu serva -výměna za nové KDS(analog pomalé) -vrtulník lítá jako původně
Vyzkoušení pěti typů digi serv různých výrobců a rychlostí - stále se točí
Jsem v koncích a každá konstruktivní rada bude vítána a odměněna vděčností(nebudu u kolegy vypadat jako úplný pitomec
Moc díky
Vypada to, ze mas opacne smysl kompenzace gyra. Na gyru bude prepinac REVERS. (mozna mas jinak paku nez na predeslym servu)
Bud to zkus prehododit a vyzkouset, nebo jestli chces mit jistotu, omrkni to bez roztaceni rotoru: zapni HL a otoc rukou heli. Nabeh listu vrtulky by mel jit proti pohybu ocasku, tak aby ji kompenzoval.
Shodou okolnosti jsem nedavno pro nekoho tady natocil:
http://www.mprinda.com/vrtulka.mov
EDIT: pokud jo, musis reverzovat i kanal vrtulky v radiu.
Bud to zkus prehododit a vyzkouset, nebo jestli chces mit jistotu, omrkni to bez roztaceni rotoru: zapni HL a otoc rukou heli. Nabeh listu vrtulky by mel jit proti pohybu ocasku, tak aby ji kompenzoval.
Shodou okolnosti jsem nedavno pro nekoho tady natocil:
http://www.mprinda.com/vrtulka.mov
EDIT: pokud jo, musis reverzovat i kanal vrtulky v radiu.
Honzabr> zkus to v ruce, zda to brani pohybu ocasu jak ma (s ruznym plynem - jeden drzi heli, druhy pridava prudce plyn). potom si taky pohraj s nastavenim Mix to tail (doufam, ze se tak jmenuje, nemam to po ruce). kdyz jsem hodnotu prehnal, choval se mi podobne, ale neotacel se furt pouze po dobu prudkeho pridani plynu.
jinak bych taky chtel trochu upresnit dotaz. digital servo dela problemy a analog ne?
jinak bych taky chtel trochu upresnit dotaz. digital servo dela problemy a analog ne?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
romko1 píše:Ahoj,
prepac ze Ta rusim, ale vytiahol som moje nastavenie FM to textovej podoby a nie som s tym moc spokojny.
Co sa deje: Zdvihnem vrtas HK450Pro zo zeme a zacne mi z nicoho nic kmitat -chviet sa vrtas, pricom hl.vrtula sa toci ok, ale samotny vrtas ako keby sa chvel (predstav si krivu osku a na jednom konci vrtula a na druhom kabinka vrtasu avsak netoci sa dana oska 2500ot/min ale cca. 30 ot./min) tak sa mi sprava vrtas a som bezradny co je zle...
Kamos - olisoft svoj FM namontoval na quadcopter a tam sa to prejavuje este vyraznejsie.
Mam serva na cyklike HD1810 a vrtulkove MKS DS545.
Tu je moje nastavenie - rychla reakcia FM reaguje rychejsie na zmenu polohy..
Moje NAJ Nastavenie Flymentora 3D: expert setting:PR - pomala reakcia, RR - rychla reakcia
Gyro setting:
-Gyro sense: 12% (HL) PR/RR
-Yaw rate: 9 PR/RR
-Yaw expo: 7 PR -> 3 RR
-Pitch to tail mix: 0 PR/RR
-Servo travel limit: 60 PR/RR
Expert Setting:
-Sensor gain: 2 PR-> 4 RR
-Tail delay: 3 PR -> 6 RR
-Heading hold angel range: 4 PR -> 6 RR
Advance:
Balancer Gain: -70 PR -> -60 RR (horizontal)
-riadene packou GYRO na radiu DX6i poloha:0- 10% (stabilizacny mod - balancny - zelena a cervena Led) a poloha: 1- 90% (pozicny mod zelena led)
Neutral roll attitude: 5 PR/RR
Horizontal and Position mode:
-Total sensor gain: 6 PR -> 8 RR
-Stick sensitivity gain: 5 PR/RR
Position mode only:
-Position sensor gain: 6 PR -> 8 RR
-Forward Freewheel: 8 PR/RR
Expert setting:
-Manual override ability: 4 PR -> 5 RR
-Elevator gain: 7 PR/RR
-Stick response acceleration: 8 PR/RR
-Positionning speed: 8 PR/RR
vdaka za pomoc a cfg subor
R
predpokladam, ze se heli klepe cela. to muze mit vice duvodu. kazdopadne v tvem pripade to vidim na vibrace. jeste si nenapsal, na kterej rezim ti to dela.
za chvili poslu cfg soubor, tak to prozkoumej. kazdopadne:
vypni FM (pozice nula)
chveje se?
ano: sundej listy, chveje se?
ne: ktery rezim to dela?
balancni - vibrace, velky gain
pozicni:
sniz Position sensor gain
zvys Freewheel
sniz: Positionning speed
sniz: Total sensor gain
k upresneni potrebuji vedet, jak si na tom s vibracema a kterej rezim to dela.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7