Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
epedro

#841 Příspěvek od epedro »

rozumět jste si možná rozuměli, o tom potom :-) ale ani teď si netrefil:
- úhel seřízení = úhel mezi tětivami profilů křídla a VOP
- úhel nastavení = úhel mezi tětivou profilu a podélnou osou trupu
- úhel náběhu = úhel mezi tětivou profilu a proudem vzduchu
pecold
Kontaktovat uživatele:

#842 Příspěvek od pecold »

Moc jsem o tom u té otázky nepřemýšlel, ale myslím, že i pojem úhel náběhu VOP byl srozumitelný na to, co jsem potřeboval vědět a myslím, že té VOP je to celkem jedno :lol: , aspoň nic neříkala. Ale děkuji za upozornění na správnou terminologii. Pořádek musi byt. :)
MEK
Kontaktovat uživatele:

#843 Příspěvek od MEK »

Ahoj kluci, mám dotaz, když použiju na propojení serv v křídle MPX konektor 4 kolík, tak jak zabráním tomu, abych ho potom neotočil a nezkratoval. Dejme tomu že do křídla ho dám na pevno a z trupu bude volně? Čím ho do křídla mám zalepit? Mám na mysli kdyby se podělalo servo a musel bych ten konektor rozpájet, nebo ten z křídla nechat taky volně?
Já nevím, furt špekuluju jak blbej. :)
Krpas

#844 Příspěvek od Krpas »

MEK píše:Ahoj kluci, ......

Ahoj ja to mam reseny tak, ze do kridla jsem to prichytil tim sajrajtem z tavny pistole. Drzi to super a kdyz jsem vcera vecer pred Vypichem musel preletovat kabel, tak jsem byl az sam prekvapen, jak dobre to jde rozehrat a vytahnout pajkou bez poskozeni kridla. Co se tyce moznosti otoceni v trupu, priznam se, ze to jsme nijak nevyresil. Zatim se me dari pamatovat, ze cernym kabilkem vzdy dopredu :))
Nahoru to může, dolu to bohužel musí ...
MEK
Kontaktovat uživatele:

#845 Příspěvek od MEK »

Děkuji za radu. Budu si na to holt muset dát bacha, jinak budou lítat blesky, prostě černý dopředu a basta. :D
Acid

#846 Příspěvek od Acid »

Prijimac mam ve spici a kablik od prijimace ke kridlu je
1) v miste propojovaciho konektoru smerovany (vyvedeny od konektoru na stranu)
2) akorat dlouhy
takze to v podstate otocit ani nejde
MEK
Kontaktovat uživatele:

#847 Příspěvek od MEK »

Jo dám si na to bacha abych to nezvrtal, ale asi to poznám podle toho ohybu kablíku jak píšeš. Možná tam na stranách udělám barevný rozlišení na plastu konektoru a bude.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#848 Příspěvek od maroslong »

...omyl... :oops:
Zbynass1

#849 Příspěvek od Zbynass1 »

Konečně jsem se dokopal a udělal jsem si uvnitř kabinky pořádek a taky jsem pořešil konektor na nabíjení bez nutnosti lézt dovnitř, použil jsem stereojack s vypínačem jak doporučoval Onca viz. jeho přiložený obrázek, principielně luxusní záležitost až jsem si říkal jak jsem bez toho mohl do teď existovat, nicméně přišel jsem na drobný problém se zapojením, když se zapojí plus a minus na oba signální kontakty tak jak je to znázorněno dole dojde v momentě když se do zdířky zapojuje jack krátkodobě ke zkratu mezi + a - pólem baterky, přišel jsem na to náhodou když jsem jack nezasunul úplně a začalo se mi kouřit z baterky, řešení je jednoduché stačí minus od baterky a přijímače zapojit na horní - kontakt zdířky, vypínaní bude řešeno jenom na plus pólu a to že bude mínus stále spojený ničemu nevadí ba co víc eliminuje se jeden zbytečný kontakt.

bohužel obrázek tady neumím nalinkovat takže viz. odkaz na Ondřejovo rajče, doufám že neva...
www.rajce.net/f263535752
nahoru může, dolů musí
onca
Kontaktovat uživatele:

#850 Příspěvek od onca »

Dobrá připomínka, sám to taky zkusim. Díky
RCgliders.cz
holda29
Kontaktovat uživatele:

#851 Příspěvek od holda29 »

Delam ted Isise a premyslim, co se servy. Na vetsine fotek jsem je videl za nosnikem, nebylo by ale vyhodnejsi je dat kvuli tezisti pred nej? I profil je tam vyssi a min by couhaly ven.
Na nahony bude stacit ocel prumer 1 mm a Z na jedne strane a micro vidlicka na druhy strane?
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#852 Příspěvek od GWSka »

Za ten nosnik se to dava kvuli tomu, aby se neporusila pevnost kridla. Diky tomu, ze jsou tam vyztuhy a ty by tema dirama stratili ucel.
To aby si dostal serva co nejbliz pred teziste, tak by se dali dat do trupu. Tim se da usetrit taky nejaka ta hmotnost.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#853 Příspěvek od holda29 »

Srouby (M3), spojujici trup a kridlo zasunujete rovnou do vyvrtane diry v pryskyrici vylitem miste v kridle , nebo jeste treba do duralove trubicky?
DD
Kontaktovat uživatele:

#854 Příspěvek od DD »

pokud se popkornů týká tak do pryskiřice a pokud kompostů tak většinou taky...
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#855 Příspěvek od GWSka »

Já osobně to to vylejvám epoxidem a ještě tam dávám hliníkovou dutinku a tu přikápnu vteřiňákem.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“