Nekdo ma pejska ,nekdo....

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Zpráva
Autor
miroop

#31 Příspěvek od miroop »

Kolega zohnal pre jedenásť ročného syna pitbula. Malý sa s ním hrával, chodil von, trávil s nim veľa času. Kolega sa mu nevenoval "Veď je to jeho pes", Raz ho syn nahneval a keď sa k nemu blížil, že mu jednu strelí, v tom sa medzi nich postavil pes a začal na neho vrčať. Netrúfol si na nič. Teraz je pes vo voliére na dedine, čo sa mi zdá ako najhoršie riešenie. Kde se stala chyba soudruzi?
robotmz

#32 Příspěvek od robotmz »

Mimochodom len taká poznámka o pitbuloch...
Málokto si uvedomuje že je to jeden z mála psov extrémne vhodných k malým deťom, samozrejme nesmie ho nikto viesť k zúrivosti, ale konkrétne pitbully sa využívajú aj pre postihnuté deti /neviem ako sa to postihnutie volá keď nemá dieťa vyvinutú motoriku a citlivosť/ a môžu tieto psy ťahať za chvosť a pod a pes si to ani nevšimne...
A jeho "bojovnosť" je založená proti zvieraťu a nie proti človeku...
Naopak náš československý vlčiak je naopak nevhodný, nakoľko keď je mladý všetko hryzie a napáda aj ľudí /ale on to berie ako hru, akurát si neuvedomuje že má 2 x také predné tesáky ako ostatné psy.../
Ináč má rád zase maličkých psov, ten sa mu môže zahryznúť do chvosta a bude ho ťahať za sebou...
miroop

#33 Příspěvek od miroop »

Presne. Jediný pes, teda je to suka, s ktorým sa môžu moje deti hrať je kamarátkin americký pitbul. Má tak rada deti, donesie im hracku, rozvalí sa a môžu ju naťahovať, hladkať, koľko chcú.
robotmz

#34 Příspěvek od robotmz »

rotwailer skoro to isté, ale hovorím, nezúriť ho...
.... stačí si prečítať o ňom pár vlastností, ale nie články, ktoré už novinár "skreslil", teda pravda je viacmenej v starších knihách...
Rotvík

#35 Příspěvek od Rotvík »

To je právě ono,novináři často v honbě za senzací některá plemena démonizují.Přitom by se dalo říct že existuje jednoduchá rovnice ,nezodpovědný,neznalý a nebo agresivní majitel = nebezpečný pes.A je celkem buřt o jaké plemeno se jedná.Jasně že je rozdíl zda vás hryzne jezevčík a nebo Canis corso,ale ta podstata zůstává.
Správným vedením se z každého plemana dá vychovat vyrovnaný a hodný mazel,a nebo nesprávným přesný opak.
Měl jsem v práci kolegu který si pořídil ,,bulíka" ,kolega byl takový ten jak mi říkáme ,,rváček ".Rád vyprovokovával rvačky, stýkal se s pochybnejam týpkama a osobně měl několikrát vazkoušeno jak se dýchá ,,cezený " vzduch.(seděl) .Psa (ne)vychovával tak že jej štval proti lidem.Několikrát jsem se spolu při debatách kvůli tomu chytli.Říkával jsem mu ,,ty debile (když děláte pár let bojové sporty tak můžete používat libovolné oslovení dle potřeby :lol: ) to se ti jednou šeredně vymstí a budeš mít lnou prd.. problémů " .Byl děsně chytrej že tomu nerozumím (proč taky že? .když jsem měl psy pomalu celý život ) a pak mu jednoho krásného dne pes napadl malého syna.Pak už to udělal ještě několikrát a nakonec ho museli nechat utratit.Kolega tu pak chodil jak hromádka neštěstí že přišel o pejska,když jsme mu řekl že je to jen jeho vina protože toho psa zkurvil tak jsme se málem poprali.
Jak už jsem napsal jednou,nejsou špatní nebo zlí psi,jsou jen špatní majitelé.

Ale že jsme se dostali od kočiček daleko :)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“