Turnigy 9x hardware, opensource TX

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
pepin

#301 Příspěvek od pepin »

RiMr píše:TOž Pepine, neváhej, protože dneska ráno VŠECHNO NASKLADNILI, mají dokonce i šestikanálové a osmikanálové i ty tříkanálové přijímače, prostě všechno...
Dlouho se to tam neohřeje...

Nemužu se odhodlat,pořád mi v hlavě někdo hučí-NEDĚLEJ TO,ZBLÁZNÍŠ SE Z TOHO,LEDVA JEDEN PROGRAM POCHOPÍŠ,BUDE TU JINEJ A ZAČNEŠ ZNOVU :cry:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od RiMr »

pepin píše:
RiMr píše:TOž Pepine, neváhej, protože dneska ráno VŠECHNO NASKLADNILI, mají dokonce i šestikanálové a osmikanálové i ty tříkanálové přijímače, prostě všechno...

Nemužu se odhodlat,pořád mi v hlavě někdo hučí-NEDĚLEJ TO,ZBLÁZNÍŠ SE Z TOHO,LEDVA JEDEN PROGRAM POCHOPÍŠ,BUDE TU JINEJ A ZAČNEŠ ZNOVU :cry:

Pepine, jak říkáme na Valašsku, "jór čójs"! :D
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od lakotamm »

Pepin pozor! Práve som si zaplatil jeden kus. :lol:

Takže rýchlo objednávať, inak tu mesiac nebudú... :wink:

Takže vysielač už mám. Čo mi ešte treba na flash? :D
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od RiMr »

Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od lakotamm »

Je problém zohnať u nás ten Atmel programátor? :twisted:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#306 Příspěvek od MarkAurel »

programatorov mas na ebay-ku kopu.

A tu dokonca z Polska:
http://cgi.ebay.co.uk/USB-ISP-Programme ... 1c15f46fb6

Este jeden dotaz ktoru TX-RX kupit?

Eurgle
Turnigy T9x
FlySky FS-TH9x a je aj B verzia? Co to presne znamena?

Podla obrazkov ma FlySky a Eurgle modul odnimatelny, ceze zrejme kupim FlySky ale neviem ci je tam rozdiel ta B verzia.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Drondys

#307 Příspěvek od Drondys »

MarkAurel píše:Este jeden dotaz ktoru TX-RX kupit?

Eurgle
Turnigy T9x
FlySky FS-TH9x a je aj B verzia? Co to presne znamena?

Podla obrazkov ma FlySky a Eurgle modul odnimatelny, ceze zrejme kupim FlySky ale neviem ci je tam rozdiel ta B verzia.

To si musíš rozhodnout ty sám. Tady jsou konkrétní zkušenosti zatím převážně jen s Turnigy 9x. Ty další zde zatím nikdo neprověřoval tj. různé dílčí rozdíly tam asi budou, ale jaké a kolik to ukáže až čas pokud se tady najde někdo kdo si tu či onu verzi pořídí a bude alespoň z části jak se říká průkopníkem, který bude informovat zdejší komunitu o případných odlišnostech, výhodách a nevýhodách v tom či onom. Pokud chceš být takovým průkopníkem, pak je na tobě jestli si zvolíš FS-TH9x nebo třeba Eurgle. :wink:

FS-TH9x může být například starší verze FS-TH9A upgradovaná tím VF modulem V2 se samostatnou anténou v kombinaci s novým firmware od FlySky nebo to může být FS-TH9B, která je přímo v nabídce výrobce FlySky viz odkaz.

http://www.flysky-cn.com/eShowProducts.asp?id=43

Nic bližšího k tomu nevím. :wink:
DaggyMAC

#308 Příspěvek od DaggyMAC »

MarkAurel - ak chceš preflashovať firmware, zober tú, ktorá ťa vyjde najlacnejšie. Všetky sú rovnaké.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od RiMr »

Zdenek Trojánek si nachystal návod na jeho řešení, jak uhlídat napětí LiPol accu v T9x se stand. FW:
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... -trojanek/

Turnigy

#310 Příspěvek od arnie69 »

Chlapi, vcera mi tady nekdo radil, kde tady na foru najdu navod, jak najdu nastaveni mixů pro jetigera, ale ted to za boha nemuzu najit, muzete mi pomoct?
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od Gattor »

poradte prosim, nemam s letadly zkusenosti. poridil jsem Flycat a ta ma 3 serva (zatim jsem nastavoval pouze 2server Toro 900). 2 na kridlech a 3 elevon v zadu. jak to nastavit, aby pri zataceni se pohybovala serva pritichudne na kridlech a zaroven dalsi kanal ovladal elevon (zadni servo)? kdyz tam pouziju mix ELEVON pro Toro, pak nedokazu na zadny kanal dat prave to zadni servo. dekuji.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od RiMr »

Gattor píše:poradte prosim, nemam s letadly zkusenosti. poridil jsem Flycat a ta ma 3 serva (zatim jsem nastavoval pouze 2server Toro 900). 2 na kridlech a 3 elevon v zadu. jak to nastavit, aby pri zataceni se pohybovala serva pritichudne na kridlech a zaroven dalsi kanal ovladal elevon (zadni servo)? kdyz tam pouziju mix ELEVON pro Toro, pak nedokazu na zadny kanal dat prave to zadni servo. dekuji.

No jo kamaráde, ale musíš říct co máš za rádio a kolikakanálový přijímač tam máš. Podle toho ti pak nějaký příslušný futabista graupnerista turnigista aurorista optimista multiplista poradí :wink:

EDIT: počkej já jsem jelito, ona to bude asi T9x, že :)
Jaký tam máš přijímač? Používáš stand. FW?
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od RiMr »

Ještě k těm programátorům...
Bacha na to i když vypadají naprosto identicky, stejné nejsou. Já jsem od Bobolenda koupil za 15 eur programátor, který s dodanými ovladači (u návodu na ok-rimr.com i jinde) bez problémů fachčí a to i na 64bitových Vistách a Win7. Ale o něco levnější, naprosto stejný programátor, s těmito ovladači není kompatibilní a je nutné použít jiné ovladače, které ale jsou pouze 32bitové... Naštěstí mám doma i staré XP...
Tak bacha na to! :wink:

#314 Příspěvek od pepin »

Já z toho mám pořád hlavu v pejru,už jsem si skoro zduvodnil,nebo spíš si přiznal,že fakt blbnu,když už jeden vysílač mám,děsně se bojím toho,že nakonec dopadnu tak,že budu všude mimo polétání před barákem tahat dva vysílače a nakonec se všechny modely snažit nacpat do obou vysílaču,mám s tím bohaté zkušenosti s domácí aparaturou,hraju na jednu a je mi líto,že neposlouchám tu druhou,nebo třetí,tak to mám zapojené alespon tak,že v nějaké kombinaci musím pozapínat všechno a signál poruznu od předzesíku z jednoho přeskočí do laditelného předzesilovače pro gramofonovou jehlu u druhého a signál si pěkně šupajdí do koncového zesilovače do třetího zesíku,přesto že je mi uplně jasné,že po zvukové stránce to snad ani huř vyřešit nejde ,jenže vydrž to,nesahat na ty nádherný soustružený starý ovladače a přepínače,co když cvaknou,tak fakt cvaknou a klasický otočný tuner,no bez něj si to už ani neumím představit,po nějaké době,je to nacvičené přetočení z jedné na druhou stanici srovnatelné s výkrutem na doby :lol: S tím turnigy uvidím,minimálně bych se určitě chtěl zastavit a osobně poznat Rimra,co jsem koukal ,tak to k němu mám 28,9km a 38minut,takže pokud na to šlápnu ,za hodinu bych u něj mohl možná být.Napadla mě jedna z možných variant,mám doma letitou Futabu 14 ,starou obyčejnou pultovku ,mám k ní nostalgický vztah ale je dnes už nepoužitelná,pokud by bylo reálné do ní vepchat pomocí přemíry odvahy střeva z turnigy,jsem ztracen ,navíc nápis Futaba,u mě po psychické stránce vzbuzuje pocit ulevy a klidu,takže to spojení mi přijde velice učelé a jak jsem někde četl,pokud nezasáhneme do elektroniky-vf dílu,nebo tak něco,mužeme to napchat kamkoli, v tý 14 ce by to bylo pro mě fajnový řešení.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od RiMr »

... a já jsem prý magor že chci z hecu na T9x dělat nějakou extra škatulu... :D :D

Pepine, můžeme se domluvit na víkend, šlo by to v sobotu, v neděli přijede návštěva z Moravy. Akorát bysme museli pobyt doma omezit na minimum bo je dcera a manželka nemocná, nějaký bycil je schvátil. Kdyby pobíhaly v mínus deseti po poli tak se jim to nestane... :D
Má být letové počasí, tak bysme šli polétat, co?

Zpět na „Turnigy T9x“