Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#811 Příspěvek od JMalik »

Karas píše:
JMalik píše:
Karas píše:.................Opravim to ikdyž mi někdo řekne, že to nebude držet. Teď řeším jak. Co jsem se dočetl, tak nejlepší bude dát ze strany roving a omotat skelkou.

:lol: :lol: :lol:
Tady je to mnohem lepší než sledovat nějaké přiblblé seriály v televizi.
Člověk se dozví spoustu nového a je tady legrace.

Napsal jsem to špatně, ne skelkou jako páskou ale skelnou tkaninou.

Já jsem spíš reagoval na to vybarvené.
(A nemůžeš být takový pesimista. Letadlo dej někam do kouta aby jsi na něj neviděl a řeš to až zítra :wink: )
veka1
Kontaktovat uživatele:

#812 Příspěvek od veka1 »

lakotamm píše:Máš nabité batérie?

Inak - popýtaj niekoho, aby ti oskenoval najnovšie RC modely - je tam návod na opravu trupu s vnútorným olaminovaním. To bude zrejme nutné. ;-)

...odpoledne jsem s Tomášem mluvil , ale o zlomeném trupu nepadlo ani slovo (to byl asi ještě celý) :lol:

Způsobem popsaným v RCm jsem opravil i několik zlomených trubek...
Vždy však šlo o takové typy letadel (nebo zlomené hokejky ... ), u kterých na hmotnosti nezáleží v takové míře, jako na F3K modelech.

U házedla doporučuji takto zlomenou trubku vyměnit za novou.
Jinak nastane problém s vyvážením a celkovou hmotností + vznikne zbytečná koncentrace napětí na rozhraní opraveného místa a původní trubky,protože...

...klasický skleněný , hybridní či uhlíkový trup, na rozdíl od F3K trubky , má více vrstev tkaniny .
Vhodným počtem odstupňovaných vrstev tkaniny v opravovaném místě lze upravit plynulý přechod v síle stěny , mezi opraveným místem a zdravou částí trupu .
Toto je u trubky pro házedlo velice problematické (málo vrstev ,tenká stěna ,tlakované a vypečené při výrobě ...),při požadavku zachovat skoro původní hmotnost a pevnost.

veka 1
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#813 Příspěvek od maroslong »

Nechcem to tu hrotiť, ale niečo na tom bude. Proste ak tam narveš samú nejlevnější čínu a máš rozum (bez urážky prosím) tak logicky musíš čakať problémy. Skôr či neskôr, ale prídu. A keďže mohlo zlyhať čokoľvek z toho, ťažko na to prídeš. A ako to tu už bolo stokrát napísané, keď sa na to nevykašleš, ale budeš to postupne nahrádzať slušnou výbavou, dostaneš sa na podstatne vyššie náklady ako keby si to kúpil hneď na začiatku namiesto šetrenia...
holda29
Kontaktovat uživatele:

#814 Příspěvek od holda29 »

Porizuju Isise a mam dotaz na serva. Sice se to tu rozebira porad, ale odpoved jsem nenasel.
Rozhodnul jsem se, ze obetuju jedno ero abych mel penize na lepsi serva. Nicmene financni limit tu porad je. Mam dve varianty
- do kridel toto z Topmodelu (snad rebrand D60) a na ocasky opet klony z Topmodelu, celkove by to bylo cca 2800 Kč

- do kridel Atlasy DS09AMD a na ocasky HS-45HB, tam by se cena pohybovala zhruba stejne.

Zasadni otazka zni: Poznam jako zacatecnik s kategorii vyhodu atlasu v kridlech, nebo bude varianta 1 s lepsimi servy na ocas lepsi?
A neda mi se nezeptat - nedaji se ty Dymondy (ci klony) sehnat nekde, klidne v zahranici o neco levneji? Prece jen bych se nejradsi vesel do 2000 za serva.
Dik
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#815 Příspěvek od maroslong »

lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#816 Příspěvek od lakotamm »

Kúpil by som klony D60. Mám Atlasy AMD a už ich nekúpim - pri opačnej pozícii páky ich treba povychýliť o 18%, aby boli v strede. :roll:

Bez toho sú na klapky nepoužiteľné. :roll:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Karas
Kontaktovat uživatele:

#817 Příspěvek od Karas »

To Veka:
JJ, to jsem se zrovna chystal na lítání co jsme spolu mluvili.
To all:
Momentálně jsem v takové situaci, že nemám peníze na novou trubku, prostě to je nečekaný problém. Na rýsovacím stole mi leží Zlín Z-50, v Singapuru elektronika :wink: (ano, zase ta čína), proto bych to chtěl zkusit nějak opravit.
Myslím si, že diskuze o činské elektronice tu byly jsou a budou vášnivé a proto ji zde nechci rozdmíchávat. Modelařím tak, jak mi můj aktualní stav dovoluje.
Ještě k té havárii. Čím víc si to nechávám rozležet, tím víc začínám přijímat verdikt pádu na ztrátu signálu. Takže ty anténky asi opravdu budou muset jít ven, ikdyž nevím jak (jsou krátký). Ohledně vyvážení po opravě, tak toho se až tak nebojím. Vrátil bych tam ten 10 g přijímač možná SPEKTRUM :) a tím bych snad kompenzoval nárůst hmotnosti vlivem opravy (pokud se rozhodnu pro opravu).
kratas
Kontaktovat uživatele:

#818 Příspěvek od kratas »

Karasi, proboha tu trubku neopravuj. Až Ti to po opravě prdne po odhodu, můžeš mít nakonec škodu mnohem větší, než je cena tý trubky. Jestli jsi na tom vážně tak zle, tak Ti ty 2 stovky na trubku pošlu, já už se na to vážně nemůžu koukat. Nicméně jako sponzor bych si přál,abys měl na té trubce moje jméno, aby mě znali i ptáci ve vzduchu :lol:.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Karas
Kontaktovat uživatele:

#819 Příspěvek od Karas »

kratas píše:Karasi, proboha tu trubku neopravuj. Až Ti to po opravě prdne po odhodu, můžeš mít nakonec škodu mnohem větší, než je cena tý trubky. Jestli jsi na tom vážně tak zle, tak Ti ty 2 stovky na trubku pošlu, já už se na to vážně nemůžu koukat. Nicméně jako sponzor bych si přál,abys měl na té trubce moje jméno, aby mě znali i ptáci ve vzduchu :lol:.

Ale ne. Žádný 2 stovky od tebe nechci. Uvidíme, nechám si to projít hlavou. Třeba to bude asi nejlepší, zrovna bych tam udělal lepší ocasky.
Kde se dá koupit nějaká ta trubka?
Karas
Kontaktovat uživatele:

#820 Příspěvek od Karas »

Asi ji koupí od Ikara. Má ji za slušnou cenu, ale asi to nechám na jaro. Přes zimu už budu lítat jen se Zippy.
martijn
Kontaktovat uživatele:

#821 Příspěvek od martijn »

holda29 píše:A neda mi se nezeptat - nedaji se ty Dymondy (ci klony) sehnat nekde, klidne v zahranici o neco levneji? Prece jen bych se nejradsi vesel do 2000 za serva.
Dik

Minulý týden mi Dymondy přišly z http://www.kennedycomposites.com/
Za 2 D47 a 2 D60 dáš i s poštovným 95,80 doláče. Za 14 dnů od objednání byly doma.
Poštovné tam mají zajímavě dělané. Za co servo, to 4 dolary. Takže třeba za 2 kusy tedy zaplatíš jen 8.
ST
Kontaktovat uživatele:

#822 Příspěvek od ST »

Já teď montuju do křídla EDGE Dymondy D60 koupené u MZK za 550Kč. Došly do 10 dnů.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od Genagen »

V patek jsem byl v rcfactory (kupoval jsem si jejich su29) a chtel jsem nejaky GWS 9g (do bublin). Nemeli je a nabidli mi D60ky. Rekl jsem, ze ty jsou o dost drazsi - tak mi je nabidli a 500Kc, cemuz jsem neodolal a 4 si vzal.
F2D

#824 Příspěvek od F2D »

to Karas:čínu tam klidně nech,ale NiMh obecně v mraze okolo -10 stC mají dočasně nižší kapacitu (o desítky procent)-padají ve špičkách (myslím tím krátkodobě) bez problému ke 3V :roll: :!: takže některé přijímače to zkousnou ,některé ne.
možnosti:
1.Rx ,které vykreje nízké napětí
2.NiMh větši kapacity (např 700mAh-ovšem hmotnost)
3.nevychladlé zdroje v iolačním zábalu+drobný zdroj tepla -cílem je održet bat.alespoň lehce nad 0 (chemický nebo např.malý odpor stále napojený na zdroj-zkušenost severských zemí)
4.Ni Cd-(myslím tím kvalitní např.Sanio)
jsou 2x těžší -tím stačí např,110mAh-alei v mraze udrží napětí

Pozor u lipol je to obdobné.[/b] :( :) :)
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#825 Příspěvek od lakotamm »

Mám Lipolky, lietal som aj v -10 a nikdy nebol problém ;-)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“