Zdá sa mi pravdepodobnejšie že ak sa BEC nevypne slušne len internou tepelnou alebo prúdovou ochranou, spojí svoj výstup na napájanie a tým pošle do obvodu vysoké napätie a spáli aj všetko ostatné. Tam dioda nepomôže..
Osobne by som sa snažil oddeliť napájanie serv a iných "pulzných spotrebičov" od napájania príjmača. Ten príjmač žerie len pár miliampérov ale chcel by ich mať pekne vyhladené, a to že by sa mala dodržať určitá postupnosť pripájania napätia by tomu nahrávalo. Samozrejme, nič nebráni ani použitiu diody (prípadne viacerých v sérii aby sa znížilo napätie) na zálohovanie napájania toho príjmača či gyr (predpokladám že sa zapína prvý), ale nie serv.
Spojení lineárních BEC
Pánové já moc děkuji za rady, ale pokud odejde jeden BEC je malaá pravděpodobnost že do skratu a navíc kdybych to měl jen na jednom a ten odešel spadnu taky. Chápu, že nejlepší je zálohovaný zdroj, ale tak moc posychrované to v tomhle stadiu být nemusí.
Spíš mi šlo o to, že na krátkou dobu potřebuji napájet jen gyra bez regulátorů. Po správném startu gyr zapojím i regly a hned potom odpojím ten sbec. Zajímá mě jak moc bude vadit maximálně 10s provoz 5V lineárních beců s 5V spínaným becem v paraelním zapojení.
Moje laická úvaha je že nebude. Malý rozdíl v napětí asi způsobí nějaké proudy mezi obvody, ale ty budou malé. Dřív než se vše zahřeje odpojím to. Neplánuji to provozovat trvale.
Díky
Spíš mi šlo o to, že na krátkou dobu potřebuji napájet jen gyra bez regulátorů. Po správném startu gyr zapojím i regly a hned potom odpojím ten sbec. Zajímá mě jak moc bude vadit maximálně 10s provoz 5V lineárních beců s 5V spínaným becem v paraelním zapojení.
Moje laická úvaha je že nebude. Malý rozdíl v napětí asi způsobí nějaké proudy mezi obvody, ale ty budou malé. Dřív než se vše zahřeje odpojím to. Neplánuji to provozovat trvale.
Díky