Spojení lineárních BEC

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
coro

#16 Příspěvek od coro »

Zdá sa mi pravdepodobnejšie že ak sa BEC nevypne slušne len internou tepelnou alebo prúdovou ochranou, spojí svoj výstup na napájanie a tým pošle do obvodu vysoké napätie a spáli aj všetko ostatné. Tam dioda nepomôže..
Osobne by som sa snažil oddeliť napájanie serv a iných "pulzných spotrebičov" od napájania príjmača. Ten príjmač žerie len pár miliampérov ale chcel by ich mať pekne vyhladené, a to že by sa mala dodržať určitá postupnosť pripájania napätia by tomu nahrávalo. Samozrejme, nič nebráni ani použitiu diody (prípadne viacerých v sérii aby sa znížilo napätie) na zálohovanie napájania toho príjmača či gyr (predpokladám že sa zapína prvý), ale nie serv.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Vigo »

Pánové já moc děkuji za rady, ale pokud odejde jeden BEC je malaá pravděpodobnost že do skratu a navíc kdybych to měl jen na jednom a ten odešel spadnu taky. Chápu, že nejlepší je zálohovaný zdroj, ale tak moc posychrované to v tomhle stadiu být nemusí.

Spíš mi šlo o to, že na krátkou dobu potřebuji napájet jen gyra bez regulátorů. Po správném startu gyr zapojím i regly a hned potom odpojím ten sbec. Zajímá mě jak moc bude vadit maximálně 10s provoz 5V lineárních beců s 5V spínaným becem v paraelním zapojení.

Moje laická úvaha je že nebude. Malý rozdíl v napětí asi způsobí nějaké proudy mezi obvody, ale ty budou malé. Dřív než se vše zahřeje odpojím to. Neplánuji to provozovat trvale.

Díky
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“