Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#766 Příspěvek od JMalik »

maroslong píše:Dvojčlánok LiPol 360 mAh, ktorý máme na mysli má rozmery 21 x 15 x 43 mm a 4-článok NiMH 350 mAh má 20 x 20 x 29 mm. Takže s narvaním do čumáku žiadny problém nie je. Ten BEC má rozmery nepatrné. Ale výhoda je naozaj len v tom, že keď sa vyskytne príležitosť lietať, nabijem tie LiPolky dvomi céčkami za pár minút. NiMHy takéto zaobchádzanie nevydržia.

Kapacitně stejný ekvivalent k NiMh 350mAh je 2s lipol cca 260mAh.
BEC je miniatrurní, s tím problém není.
Skutečně to ušetří něco na hmotnosti, měl jsem to v Osirisovi. Tam to chtělo jenom lehčí ocasky (měl jsem standartní od Jardy) a vyšlo to by bez dovážení.
GWSka
Kontaktovat uživatele:

#767 Příspěvek od GWSka »

Pěkně napsaný. Jinak taky jsem to viděl v káčku vohlou lipolku a vpoho stím lítá. Je to někdy neuvěřitelný...
Polynom píše:
chuan píše:A co lipolky, bude to opravdu uštřená váha, nebude se muset stejně dovažovat olovem? Co jejich tvar, ten taky moc do čumáků nepasuje ... Jaké jsou zkušenosti?

přesně tak, nebo to povede k prodlužování trupů a to zas povede k blbým letovým vlastnostem.

k tomu tvaru.. chuan, musíš býti pankáč! viděl jsem u někoho na soutěži srolovanou lipolku... normálně rulička na šňupání...

já zůstanu u nimhu dokud číňan nevymyslí baterky ve spreji
Homer.Simpson

#768 Příspěvek od Homer.Simpson »

Zdravim :) .Mam dve nove(iba zapojene na skusku) serva TS1118.Jedno je jak beton, ale druhe ma malu volu(asi tak 0,5mm na konci paky).Kam by ste dali to servo s volou?Radsej na vyskovku alebo smerovku?Nahon bude rieseny lankom a pruzinou takze stred bude drzat pruzina(aspon dufam :lol: ).Dakujem za nazory :wink:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#769 Příspěvek od maroslong »

Keď tak podľa mňa určite na smerovku. Presnosť nastavenia výškovky je hlavne pri odhode kritická.
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#770 Příspěvek od Polynom »

100% na směrovku
JMalik

#771 Příspěvek od JMalik »

Homer.Simpson píše:Zdravim :) .Mam dve nove(iba zapojene na skusku) serva TS1118.Jedno je jak beton, ale druhe ma malu volu(asi tak 0,5mm na konci paky).Kam by ste dali to servo s volou?Radsej na vyskovku alebo smerovku?Nahon bude rieseny lankom a pruzinou takze stred bude drzat pruzina(aspon dufam :lol: ).Dakujem za nazory :wink:

Nejradši bych ho dal do koše :wink:
Když se mu tam nebude chtít, tak na směrovku.
Homer.Simpson

#772 Příspěvek od Homer.Simpson »

Dik za nazory :lol: .Vpodstate ste mi potvrdili co som si myslel.Najprv pojde na smerovku a ked sa nejako prejavi vola tak pojde na skladku.Dalo by sa to reklamovat lebo 25€ som mohol aj inak premrhat :twisted:
Naposledy upravil(a) Homer.Simpson dne stř 26.01.2011 8:58, celkem upraveno 1 x.
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#773 Příspěvek od maroslong »

Hm, za pokus by to asi stálo. Je to ekvivalent Dymond D 4.7, neviem ale myslím si že je to to isté len s inou nálepkou. Nedávno som kupoval v Lindingeri 6 kusov D 60 a 6 kusov D 4.7 a vôľu na páke nemá ani jedno.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#774 Příspěvek od Karas »

Mám problém, dnesk jsem boural s házedlem. Normálně letím rovně a z ničeho nic se káčko stočí do leva a jde ve vývrtce dolů, spadlo to asi z 15 m přímo na čumák. Bohužel se mi podařilo přerazit ocasní trubku.
Obrázek
Ještě napraskla mírně gondolka, ale nic hroznýho.
Nechápu proč to spadlo, nešlo to ovládat, vypadalo to jako by to někdo řídil za mě.Vím, že diagnostikovat co to způsobilo bude asi problém, ale nevíte někdo co by to mohlo dělat?
Má to cenu spravovat?
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#775 Příspěvek od lakotamm »

Máš nabité batérie?

Inak - ja som práve riešil popraskanú trubku v strede, medzi pylónmi krídla. Začala sa rozštepovať.

Inak - popýtaj niekoho, aby ti oskenoval najnovšie RC modely - je tam návod na opravu trupu s vnútorným olaminovaním. To bude zrejme nutné. ;-)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
JMalik

#776 Příspěvek od JMalik »

Je blbé to připomínat teď, když koukáš na ty škody, ale jinak si to nezapamatuješ:
"........tak jsem si po novém roce koupil nový serva místo těch HXT900. Nebudu zde řešit jaký, ale zatím to vypadá že jsou supr. Taky jsem vyměnil 10g přijímač za 3,5 g ......"
(může to být samozřejmě deset dalších věcí, ale jde o ten přístup)

Opravit to půjde, vyměnit trubku.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#777 Příspěvek od Karas »

JMalik píše:Je blbé to připomínat teď, když koukáš na ty škody, ale jinak si to nezapamatuješ:
"........tak jsem si po novém roce koupil nový serva místo těch HXT900. Nebudu zde řešit jaký, ale zatím to vypadá že jsou supr. Taky jsem vyměnil 10g přijímač za 3,5 g ......"
(může to být samozřejmě deset dalších věcí, ale jde o ten přístup)

Opravit to půjde, vyměnit trubku.

Serva to být nemůžou. Spíš bych to viděl na rušení nebo nějaký problém kvůli mrazu.
Nabitý baterky samozrejme mám, po příchodu to vše fungovalo. Nějaký pokles napětí taky nepřipadáv v úvahu, protože by blikal přijímač. Prostě to vypadalo jako by někdo zatočil místo mě. Měl jsem tam kamerku, která mířila dozadu, takže je vidět jak se serva (klapky) hýbou a není to křečovitý skok na jednu stranu ale jako by s nima někdo hýbal.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#778 Příspěvek od lakotamm »

Máš 2.4 GHz?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Karas
Kontaktovat uživatele:

#779 Příspěvek od Karas »

lakotamm píše:Máš 2.4 GHz?

Jo, ale prostě mi to nejde do hlavy čím by to bylo.
makyk
Kontaktovat uživatele:

#780 Příspěvek od makyk »

Jak dlouho jsi to měl zapnuté?
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“