Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
avalanche8

#586 Příspěvek od avalanche8 »

Docela klika,mit vrtulku v ksichtiku nic moooc,hlavne ze jsi ok a heli zase poleti :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
silcom

#587 Příspěvek od silcom »

avalanche8 píše:Docela klika,mit vrtulku v ksichtiku nic moooc,hlavne ze jsi ok a heli zase poleti :D

Presne tak.. helina uz lieta... potvorka jedna.. ;)
Kenny McCormick

#588 Příspěvek od Kenny McCormick »

ja som si vcera "ladil" zisk gyra na copterovi.
Cely uneseny s este stale vonavej novej Tx, som si nastavil vsetky styry mozne letove rezimy /doteraz som mohol len dva/, na kazdy ine otacky s governorom. V mietnosti 3x4m. Pri nizsich otackach som zvysoval zisk.
Trosku som aj blbol. Na najnizsej nastavenej hodnote plynu /70%/ sa pri rychlom pridani a ubrani plynu heli spravala ako zavesena na gume, ako jojo s oneskorenou odozvou. Pri tretom vzhupnuti hore/dole som spanikaril z obavy ze sa prehryzie cez strop a tvrdo pristal na zemi tak nestastne, ze som zavadil koncom listov o otvorene dvere. Podvozok na copterovi je asi nerozbitny :lol:
Ale moje najlepsie hlavne listy nie, tiez hl.nahon, a asi vsetky osky. Hlavna este neviem, ustrihlo mo srob kamen hlavy/hl.oska. Zlomil som paku na vrtul.serve a zo spodku cykliky /dal som z procka/ mi vypadol nejaky kruzok, vyzera ako nejaky kryt loziska, neviete ci to brani pouzivaniu?
Zbytok vyzera byt OK.
Prekvapilo ma, ze komplet kardan s nahonmi vydrzal, trubka sa len povysunula a zadna oska pekne ohnuta.
Uz aby bolo teplo, a mohol som s tym trieskat vonku, ako kazdy "normalny" clovek... :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#589 Příspěvek od Gattor »

promin, ale chapu spravne, ze se ptas zda muzes dal litat, kdyz ti "vypadol nejaky kruzok"?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Kenny McCormick

#590 Příspěvek od Kenny McCormick »

Gattor píše:promin, ale chapu spravne, ze se ptas zda muzes dal litat, kdyz ti "vypadol nejaky kruzok"?
ano. Vyzera ako nejaka "prachovka". Kryt loziska proti prachu. Niesom si isty. Zo dva mesiace by to mohlo vydzat.
zablabla

#591 Příspěvek od zablabla »

Kenny McCormick píše:....... sa pri rychlom pridani a ubrani plynu heli spravala ako zavesena na gume, ako jojo s oneskorenou odozvou.....

Tak přesně takhle jsem na 250-ce rozsekal podvozek taky.....
při opravě jsem zjistil, že blbou montáží zajišťovacího kroužku na hlavním hřídeli jsem měl axiální vůli cca 1 mm. :oops: :oops: Od té doby si dávám pozor a kontroluji 3x.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Kenny McCormick

#592 Příspěvek od Kenny McCormick »

tam volu nemam.
Myslim ze ta oneskorena odozva bola kvoli nizsim otackam, alebo mam v hlave vymackane gumy, radsej ich vymenim.
Este by to mohli robit aj mekke laminatove listy, ale tie som nemal.
psena
Kontaktovat uživatele:

#593 Příspěvek od psena »

Bz toho krouzku se urcite litat da, ale treba pujde vratit na misto kam patri ne?
Proc nelitas venku covece??
silcom

#594 Příspěvek od silcom »

Kenny McCormick píše:
Gattor píše:promin, ale chapu spravne, ze se ptas zda muzes dal litat, kdyz ti "vypadol nejaky kruzok"?
ano. Vyzera ako nejaka "prachovka". Kryt loziska proti prachu. Niesom si isty. Zo dva mesiace by to mohlo vydzat.

A neni to nahodou poistny kruzok, ktory drzi lozisko cykliky?
psena
Kontaktovat uživatele:

#595 Příspěvek od psena »

Dokud to nezkusi, tak se to nedozvime :lol:
silcom

#596 Příspěvek od silcom »

psena píše:Dokud to nezkusi, tak se to nedozvime :lol:

Kokos, že jaký suchý humor... Kenny, nepočúvaj ho.. :D
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#597 Příspěvek od Gattor »

kluci sorry, ale tohle bych byl jeste schopnej pripustit u auta a i tak jen z toho duvodu, ze nemam moznost nikde sehat nahradni dily a se skodama se smirit.

ale u vrtulniku?

v zadnym pripade nelitej s nicim, cemu vypadlo nejakej krouzek. a duvod vic ten, ze nevis od ceho ten krouzek je. vzdyt je to litajici sekacka (jakakoli velikost)!

pokud nechces o heli prijit a nebo nekomu ci necemu ublizit, heli rozeber, zjisti odkud krouzek vypadl a poskozeny dil vymen. krouzky na heli nedavaj jen tak ze srandy, obvykle drzi neco, co by melo zustat pohromade.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#598 Příspěvek od gamer007 »

Ale no tak, ten kroužek je jen pro zabránění vniknutí prachu. Taky mi to na Tarotí cyklice odpadlo, několikrát jsem to tam nasadil zpět, ale padalo to pořád. Tak jsem to odstranil úplně a lítám s tím už nějakej ten pátek...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
psena
Kontaktovat uživatele:

#599 Příspěvek od psena »

No vidite, kdyz jednou reknu ze se tak litat da, tak je to richtig :D
Kenny McCormick

#600 Příspěvek od Kenny McCormick »

psena píše:Proc nelitas venku covece??
vies jaka je vonku zima ??? 8O 8O 8O

Ten kruzok vypadol po roku pouzivania, cize vydrzal zrejme viac ako cinan ocakaval :lol: :lol: :lol:
Inak je to urcite prachovka, tenucky plochy kruzok kovu z vonkajsej strany potiahnuty gumou, pravdepodobne sa tepelne prilepi vo vyrobe, uz sa teraz dat neda - resp. nedrzi.
Myslim ze to par letov vydrzi, na jar kupujem bezpadlovu hlavu aj s novou cyklikou.
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“