vrtulníky začínáme

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Relax

#166 Příspěvek od Relax »

Včera jsem na HK našel HK za 60, 3x servo HXT900 za 8, servo HGD201HB za 48 a Turnigy 40A Sentry za 22. to je 138......... já jsem mamlas, nechal jsem tam v excelu ty 4 barterky za 84USD, proto těch 222....

Mělo to být z HK 138x19=2622, pak Houška gyro + motor 6615 = celkem 9237. Když tam dám jako další neznámou poštovné 30x19=570 tak to je konečných 9807 peněz a originál je za 9897.......

Jojo, Tak to se omlouvám za matení.

Taky by se dalo vzít Kit HK450TT PRO a do něj nastrojit komplet elektroniku z Alignu, když už by byla ta obava z prvních pádů. Pak by to stálo 60 plus poštovné tedy celkem 1710 peněz navrch. Ale pak to zase pracně přendavat, nějak to nedává smysl. Asi je lepší jít napřímo a ten ušetřený čas využít lépe.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od koulinek »

a.hanes píše:..otázka z rádia Jerevan :

čo rozhodovalo u vás pri výbere chvosta ? torq tube - normál pásovina ??

- sám tomu nerozumiem, a le laicky mi torq tube príjde skor ako detská hračka a via c profi prevod cez pásovinu a aj čo sa týka trvanlivosti (nedochádza tak k opotrebovaniu)

Rozhodovalo to že PRO se dela pokud vin jen v TT verzi, myslim origo Align.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
zdzd

#168 Příspěvek od zdzd »

a.hanes píše: - sám tomu nerozumiem, a le laicky mi torq tube príjde skor ako detská hračka a via c profi prevod cez pásovinu a aj čo sa týka trvanlivosti (nedochádza tak k opotrebovaniu)

Je to přesně naopak. Kardan je profesionálnější, s nižším odporem. Nevýhodou je jeho občasné zničení při škrtnutí vrtulkou.

Řemen je naopak zjednodušení za cenu vyššího odporu a poruch. Ti, co jim za letu rupnul řemen by mohli vyprávět. Jedna z nejčastěji odcházejících věcí na prvních verzích Trex450.
a.hanes

#169 Příspěvek od a.hanes »

..ďakujem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

p.s: tím ´škrtnutí vrtulkou´,si pravdepodobne myslel jej zavadenie o nejaký predmet ? - čo sposobí drenie ozubených kolies ?
hanzi
Georg9

#170 Příspěvek od Georg9 »

zdzd píše: Ti, co jim za letu rupnul řemen by mohli vyprávět. Jedna z nejčastěji odcházejících věcí na prvních verzích Trex450.

Já měl na align řemen a celý mechanismus asi smůlu. Origo řemeny mi domu chodily špatně nalisované, někdy už i roztřepené. Řemenička náhonu se mi tímto řemenem rozpadla ve vzduchu a jednou naštestí na zemi. Pak sem to řešil řemeničkou od dužího a řemenem myslím od hořejšího, ale než sem to tam dal, zkusil sem upgrade na kardan a od te doby o řemenu ani neuvažuju. Raději budu měnit převody než cokoliv jiného na helině kuli řemenové technice :).. Pro mě je kardan funkčnější a jednodušší. ALe zase u tech kopii rexe někdo řeší vymezení vůlí na kardanu, to já u origo upgrade delat nemusel..
OPR
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od OPR »

zdzd píše:Je to přesně naopak. Kardan je profesionálnější, s nižším odporem. Nevýhodou je jeho občasné zničení při škrtnutí vrtulkou.

Řemen je naopak zjednodušení za cenu vyššího odporu a poruch. Ti, co jim za letu rupnul řemen by mohli vyprávět. Jedna z nejčastěji odcházejících věcí na prvních verzích Trex450.

Zdenku měl bys spíš napsat že záleží dost na povedení a vrtulník od vrtulníku.

Pokud jsi někdy sám viděl kardan a jeho provedení třeba na takovým T500 pak mi dáš za pravdu že kardan na zmíněnym stroji je šílený chrastítko a v porovnání s řemenem to vypadá jako kdybys to vytáh z ****** vjetnamské tržnice .... řekněme.
byť jsem sám měl dost problémů s řemenem - i nadále tam zůstane protože prostě kardan neni žádným přínosem ...

Zmínim TDR. Tady si troufnu říct že "kardan" je velmi dobře navržený - převody- zubová vůle - uložení ložisek - někdo u toho zkrátka myslel. Zkrátka plní svoji funkci na 100%.

jak jsou na tom 450ky s "kardanem" nevím ....... ale třeba T450PRO to má řešený celkem slušně.... a nějaký přínos tam je vidět (energetickej , bezpečnostní)
psena
Kontaktovat uživatele:

#172 Příspěvek od psena »

a.hanes píše:
p.s: tím ´škrtnutí vrtulkou´,si pravdepodobne myslel jej zavadenie o nejaký predmet ? ?

Skrtnuti je mysleno predevsim o zem pri pristani. Ocasni plocha zapadne do nejake jamky a aspon u 450 pro je k vrtulce od spodni strany ocasu jen kousicek, takze je to hned. Staci i v podstate na rovnem podkladu nakolnit pri pristani heli trosku napravo a je to.
marek_K

#173 Příspěvek od marek_K »

Ja som tu uvazoval supnut celu elektroniku okrem serv cykliky na zaciatok do draka HK, ale ked tak pozeram na ceny tych dielov tak najrozmunejsie bude asi za cenu toho draka nakupit prevody kardanu, droty stabilizatora..a ma clovek pokoj. Budem mat aspon respekt k heline od zaciatku a nebudem ju brat ako lacnu hracku ktoru si mozem dovolit oplacat o zem.

A kam sme sa dopracovali? K tomu co kazdy kto tym presiel hovori, aj na rekreacne lietanie bez starosti je absoutne minimum original 450pro. Ked si clovek odcita cenu original elektroniky u nas tak drak align vide na 50-60€.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#174 Příspěvek od JirkaA »

Kenny McCormick píše:
JirkaA píše:
Kenny McCormick píše:A plush40A ti usetri par dolarikov, je to to iste co sentry, ten kablik naviac je aj tak nanic.

NENÍ!!! plush 40A má lineární 2A BEC, sentry 40A má spínaný 3A BEC.
Odkial je tato informacia?
Ak z HC, vsetkemu co tam k vyrobku napisu netreba verit.
BEC je u obch spinany 3A, mam to z prilozeneho manualu na regly Turnigy.

Měl jsem oba, řada plush měla spínané becy až od 60A. Pokud tomu teď tak není, musel číňan 40A Plushe od té doby vylepšit..
OK2WY
zdzd

#175 Příspěvek od zdzd »

JirkaA píše:
Kenny McCormick píše:Odkial je tato informacia?
Ak z HC, vsetkemu co tam k vyrobku napisu netreba verit.
BEC je u obch spinany 3A, mam to z prilozeneho manualu na regly Turnigy.

Měl jsem oba, řada plush měla spínané becy až od 60A. Pokud tomu teď tak není, musel číňan 40A Plushe od té doby vylepšit..

Třeba vhodnou úpravou manuálu... :wink:
Kenny McCormick

#176 Příspěvek od Kenny McCormick »

nemyslim, ze to len prepisali.
Mal som a pouzival obe s digi servami, vyzeraju identicky, aj chodia rovnako. Nehreju ani trochu. Pre cinana je jednoduchsie robit nieco dvojmo a k jednemu pridat nefunkcnu blbost na strazenie napetia.
Uz ich ale nepouzivam...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
begformercy

#177 Příspěvek od begformercy »

Dobrý den někdo od PLzně nebo blízké okolí by tu nebyl?Někdo s kym bych se mohl osobně poradit a pod.Dík
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od Gattor »

Relax píše:Mělo to být z HK 138x19=2622, pak Houška gyro + motor 6615 = celkem 9237. Když tam dám jako další neznámou poštovné 30x19=570 tak to je konečných 9807 peněz a originál je za 9897.......

a proc to neni cele z HK? nerikam na porad, nerikam extra kvalita, ale pro zacatek staci a kdyz to nerozbijes a budes to muset po case vyhodit, petikilo te snad tak moc mrzet nebude, ne?
rozhodne by to byl lepsi kup nez EC Star a neco by si se i naucil, bez rvani vlasu v pripade padu.

motor

http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... oduct=8137
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... oduct=6316

gyro

http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=10113

ja si stejne myslim, ze tyhle pocatecni investice jsou lepsi, nez koupit gyro za bura, serva 3 litry, motor za 3 litry no a pak to jednoho dne rozmlatit. az se to naucim poradne, upgraduju. porad to vyjde levneji, nez ty predrazeniny kupovat 2x (a nechodte na me s tim, ze to s touhle vybavou z HK spadne - driv to spadne na me ruce, zatim me elektronika z HK nezklamala).
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Relax

#179 Příspěvek od Relax »

Gattor : Jako minimalistická verze s tím, že to bude stát minimum na dočasnou dobu, prostě první obětovaný kamikadze to beru, vše co nejlevnější ( ale funkční ). Zkusil jsem dát do excelu skelet toho původního ( Kit HK450 TT PRO za 60 + Turnigy 40A Sentry za 22 + 3x HXT900 za 8 + HGD201HB za 48 + Motor 2836 700W za 17,60 + Gyro HK4018 za 12 a baterky Turnigy nano-tech 2200mAh za 21 + poštovné 30 = celkem 218,70USD x 19 5362,00.

Na to, že jsem tam nechal to hodně drahý servo ocasu to zní skoro neuvěřitelně, taky mi ale nesedí cena toho gyra. Můžu mít důvěru ve výrobek za 12USD ve srovnání s origem třeba GY401 za 3448 ??? Nerad bych se modlil že něco nebo někoho trefím a budu mu vysvětlovat že to nemám až tak spolehlivé.........

Nevyvracím že se levná heli sestavit dá, je to o ceně i koncepci. Kdo chce jenom ochutnat a jít k vyším metám, nebude přece investovat nemalé peníze do drobečka aby ho pak dal do vitríny anebo prodal se ztrátou. To beru. Kutilové, šikovní a Einsteinové si poradí se vším včetně HK, mají z toho upřímnou radost a jako bonus je zahřeje ta cena :-)

Každý máme své systémy, pravdu i mantinely. Mě není zase tak málo abych nevěděl své. V profesi jsem jako součást odbornosti musel dlouho řešit třeba fotovýbavu, nějaký čas jsem bojoval a šetřil, nakonec mi kompromis vadil. Kvalitní a drahé investice ale nelituju a byla to správná volba. Tady jde o houby, hrajeme si, ale něco to stojí taky :-)

S lety člověk třídi co už ne a taky co ještě stihnout ( to je ale problém asi menšího okruhu zde aktivních členů fóra, ostatním se to nevyhne ). Sen velkých maket letadel jsem ač nerad vzdal, chce to nejenom značné finance ale mraky času a taky parádní letiště = cestovat. Mám práci která mne naštěstí velmi baví ale je málo volna a řadu hobby jsem už oželel. Kdo to má takhle taky tak ví o čem píšu. Času mám spíš čím dál míň a rád bych zkusil něco co víc naroubuju na relaxační režim :-) Někde na pomyslném cíli mám zatím menší heli - stačila by mi třída 450 s nějakou maketovou kabinou ala Hughes 500 nebo něco se zachováním obou rotorů. No a k tomu směřuje spíš ten originál T-REX PRO event. s upgrade na bezpádlo. Vyšší investice ale pokud má být cílová tak má i některé výhody. Ve vlákně k Flybarless jsem se optal a je tam o tom dost zajímavých info. Až tak nespěchám ale informace se celkem úspěšně třídí a skládají. Když jsem o heli do 4. prosince 2010 v podstatě nic nevěděl tak to vidím jako pokrok - samozřejmě díky rcmanii :-)
Kenny McCormick

#180 Příspěvek od Kenny McCormick »

Relax píše: HGD201HB za 48

Gyro HK4018 za 12
Na to, že jsem tam nechal to hodně drahý servo ocasu to zní skoro neuvěřitelně, taky mi ale nesedí cena toho gyra. Můžu mít důvěru ve výrobek za 12USD ve srovnání s origem třeba GY401 za 3448 ???
daj si to servo do kosika, kolko bude cena...
mne to ukazuje 25,49usd

HK401B pre zaciatocnika neodporucam, sam so mspadol pri prvom lete na drift gyra. Radsej znackove, hoci z bazaru. Alebo z HC spartan za 120usd, GY401 mam na oboch, ale tie novsie su predsa len lepsie, ako napr ten Spartan, alebo GP750, GP780.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“