vrtulníky začínáme

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MartasZLA

#136 Příspěvek od MartasZLA »

Aha a co ten aerofly? Ten je lepší?
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Fenius »

MartasZLA píše:Ahoj, potřeboval bych radu. Koupil jsem vrtulník <a> WALKERA</a> v200d01 a doslova trpím při zkoušení s ním letět. Mám zkušenosti s koaxiálem. Prosím jak mám začít s tímto vrtulníkem trénovat? Co jsem zatím zkoušel tak jsem asi odrovnal hlavní ozubené kolo a mám z toho strach je to dost složité i jen ho udržet na místě...

ale niektorí ho budú aj tak do nekonečna obhajovať (tomula35)... A akú máš vysielačku? Tú k walkere?
MartasZLA

#138 Příspěvek od MartasZLA »

Ano mám tu originál od walkery.
Relax

#139 Příspěvek od Relax »

MartasZLA : Předpokládám že s heli začínáš tak jako já. Houška mi doporučil s ohledem na strop bázlivé investice Easy Copter Star což je totéž jako V200D01, jenom má modro bílo červenou kabinu a jinou barvu listů. Je to oboje modernizovaná 180. Založil jsem trochu upovídané vlákno ke zkušenostem s touto heli, možná bys v něm mohl něco konfrontovat nebo najít pro vlastní potřebu. Když to shrnu, je to určitě poslední Walker_a co máma budu jí řešit jenom do chvíle než koupím něco z třídy 450. Z hlediska lítání a prožitku je to ztráta času, s opravdovou heli se to srovnat nedá což vidím už v simulátoru. Tam jde za rukou a chby dělám já, Star někam maže a já to hasím takže z trénunku a pocitu z pokroků není nic. Nemyslím že bych měl smůlu na kus a to si v simulátoru po 16 hoďkách vedu obstojně. V letu se Star pořád musí korigovat kam on chce a když pustím vysílač tak co ho mám šejdruje po svým. Naprosto nevhodný pro nervózního začátečníka. Než se s tím naučíš bez simulátoru, tak koupíš dost dílů čímž uděláš radost prodejcům a to bude vše. Pokud nemáš šaqnci na halu, počkej na ven. V menším prostoru to chce malej dvourotor, zvlášť pokud není V200D01 seřízená jí budeš jenom rozbíjet. Nepomohl mi ani tréninkový kříž za 200. To očíslé hlavní ozubené kolo je jenom začátek, uvidíš......

Já myslel že sim je na tuhle hračku zbytečný, opak je pravdou, nacvičit si reakce na heli je nanejvýš žádoucí. Spousta let s letadly mi prakticky nebyla moc platná, tohle je úplně jiná operetka :-) Doporučili mi simulátor tak jako to čteš tady a od té chvíle vím o co jde. Ale jedině asi Phoenix, ostatní nestojí ani za nepatrnou investici. Rádio od té V200D01/Easy Coptrer Star má sice vlevo zezadu nějaký stereojack, jestli pasuje k simu ovšem nevím. Možná to někdo prubnul, já lítám s jiným vysílačem.
MartasZLA

#140 Příspěvek od MartasZLA »

Díky za info. No já na větší heli přecházet nehodlám jen jsem chtěl něco na čem bych se to trochu naučil a zůstal u toho. Od pána co jsem to koupil to mám kompletně seřízené tj on to uřídil i v malém obýváku(má na youtube videa) takže snad v tomhle problém nebude. Uvydím až bude teplo vyrazím někam na louku. za to očesané kolo si mohu sám to vím byla to má chyba :roll: Simulátor už mi funguje tak to ještě poskouším....
Relax

#141 Příspěvek od Relax »

marek_K: mazané řešení :-)

Začínám se v té změti typů součástek a dílů pozvolna orientovat, ale dovolím si přesto dotaz. Když plánuju T-REX Pro Super Combo a kupříkladu bych chtěl tak jako marek_K začít po čínsku, mezi typy co jsou k mání mi jako strojařská kopie pročka přijde HK-450TT PRO 3D Torque Kit z HopbbyKingu ( dále HK) za 60USD a CopterX CX 450PRO-TT V3 Torque Tube Version Kit z ehirobo za 65USD ( oba mají kardan na ocase jako PRO ). Předpokládám že mezi nimi asi nebude velký rozdíl ( kromě barvy ), nebo možná někdo ze zkušenosti doporučí nedoporučí ??? Nákup na ehirobo jsem tady taky moc neregistroval, ale CopteraX na HK nevedou.

Z origu Align bych tam dal to co marek, jenom váhám jestli nevzít jiný motor a orig pošetřit.... Až bych to dostal trochu jistěji do ruky ( rozsah oprav HK se uvidí ) a troufnul si na Align, HK by zůstal možná na díly do začátku.

Výběr serv z HK nebude za dvě minuty, je jich tam nějak mnoho. Asi je důležitý rozměr kvůli montáži, výkon apod. na hranici origu DS410 aby to letělo :-) Taky by stálo za úvahu koupit pár dílů jmenovaných Screwballem, listy, nějaké to potrubí, hřídelku, podvozek a pádlování.......

Za tu cenu to vyjde mnohem líp než to pak kupovat tady a že to nebude dlouho trvat. Baterky nano 2200mAh už jsou jenom třešnička :-)

Kolega z Moravy ( dělá enem aeroplány ) mi popisoval jak to je s helinářema u nich v Uherčicích. Ty jejich stolečky s hmašinkama, mudrování, ladění, chvíli hop do vzduchu a zase na stůl :-) V podstatě radši montují než lítají, opak těch s letadlama. Trochu si to rovnám v hlavě, při tréninku který jde pozvolna kupředu. Mám sice pár metrů na pěkný plácky, ale s heli jsem tu viděl akorát jednoho visícího s křížem a loni jednoho pro změnu přeborníka. Nebyla to velká heli, možná 250/450 ale jenom jsem nestačil zírat jak to uměl a sršeň enem hvízdal. Tehdy jsem to bral - zapomeň na to, nebo jseš mrtvej :-) No uvidíme.
Relax

#142 Příspěvek od Relax »

Tak jsem si zkusil sestavit playlist na heli. S nulovými zkušenostmi nákupu na HK to je docela virtuální zábava a nějaká ta hoďka před usínačkou se tam strávit tedy dá.....

Když jsem shrnul aktuální stav informací tak mi vychází koupit u Houšky T-Rexe 450 PRO Super Combo a zbytek v HK. 4 baterky Turnigy nano-tech 2200, listy na oba rotory tak 5x. Začal bych radši na HK450TT v kitu ( kopíruju od Digise na Helimaniacs ), kam bych s vyjímkou tří základních serv HXT900 namontoval vše ostatní z Alignu. Váhal jsem vzít jiný motor a orig pošetřit ale asi je to nesmysl. Kromě listů byl hlavolam ty ostatní díly, protože než bych objednával obden něco, přijde mi lepší to koupit rovnou v rámci jednoho balíku a poštovného. Nepamatuju se kdo přesně tady radil vzít dva kity a měl pravdu. Když jsem pohledal za hroznou dobu základ toho co nejvíc odchází, vyšlo to o 15% dráž než kit a takm je ale úplně všechno..... Takže jednodušší 2x Kit plus převody ocasu, možná jednu trubku a stabilizátor... ??? ...

Pak už jsem přehazoval z českých luhů a háju prodejních i nářadí, tak to vypadá koupit kromě origu všechno v Číně :-)

Takhle to včetně origu Align PRO vychází na cca 16000 při kurzu 19 za dolar. Pak plus poštovné a možná odměna pro výpomoc s nákupem, kdybych to neřešil samostatně. Z HK to dělá cca 324 dolarů za věci, to už bude možná taky nějaké to clo....

Varianta pouze Align a 4 baterky + náhradní listy + nářadí z HK vychází na 12600 což je míň, ale za těch 3400 navrch jsou dva Kity TT. Na začátky se mi s HK450TT nebudou určitě tak klepat ručky.....

Vlastně nevím jestli budou díly z HK TT použitelné na orig Align PRO v okamžiku kdy na něj přejdu trvale. Jestli v tom není lepší třeba Kit CopteruX SE V2 nebo jiné kopie.

Jdu to zalomit, Phoenix jsem dneska ale totálně zanedbal :-)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od koulinek »

Vidím jak se teorie rozvíjí, a pomalu se přibližují tomu pro co jsem se rozhodl já. Na začátku ušetřit a nekupovat Align Super combo do poličky a vzít z HC HK-450 TT PRO a na něj něco rozumného osadit. Po sem to mám splněno a trénovat sim, což v zimě jde taky dobře, tudíž doporučuju začínat v zimě, neláká to tolik zničit model na louce. OK, něco natrénuju na simu a postupně odzkouším v reálu abych měl zpětnou vazbu. Začnou se měnit díly po ranách, pro tuto fázi jsem rozhodnut jít cestou některé díly rovnou měnit za origo Align a něco ještě brat případně z HC. Vznikne tak mix do doby něž se trochu něco naučim. Pak příjde fáze dva nákup celého origo Align 450 PRO. Pak znova zvážim jaký bude aktuálně cenový rozdíl kitu proti super combu a vůbec ceny na trhu, při akceptovatelném rozdílu vemu super combo nebot elektrika mozna bude drazsi nez cenovy rozdil a bude to tedy vyhodnejsi nakup, nějake dily i origo uz budou i na cvicnem HK stroji k dispozici a pojede se dál.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
kure87
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od kure87 »

Já se nakonec rozhodl pro kvalitněji osazený HK 450 tak pro inspiraci přihodím svůj setup.

TY2215-3550 Turnigy Typhoon 450H 2215H Heli Motor 3550k 1
HK450TTPRO HK-450TT PRO 3D Torque-Tube Helicopter Kit ( 1
HG-201HB HG 201 Carbonite Gear BB - 8.9g / .09s / .6k 1
TR_S40A TURNIGY Sentry 40amp Speed Controller 1
HD-1810MG Digital Metal and Plastic gear servo 16g/2.2 3
S611-B Turnigy R/C Helicopter Blade Balancer (Metal 1
S609A Turnigy R/C Helicopter Pitch Gauge 1
N2650.3S.35 Turnigy nano-tech 2200mah 3S 25~50C Lipo Pac 1
BOX-439g Extra Length Cardboard Box and Packing 439g 1
Align GP 780 přes model bazar z nového rexe kam mělo jít bezpádlo.
zdzd

#145 Příspěvek od zdzd »

Já bych ten HK mezikrok vynechal. Spousta věcí se tím zjednodušší a ani cenově v tom ve finále nebude žádný rozdíl. Koupit HK, osazovat ho zvlášť elektronikou určenou k nahrazení, vlastně znamená mít "zaplánovanou" kompletní totálku se zničením veškeré elektoroniky. Při zodpovědném přístupu k ní ovšem vůbec nemusí dojít a ta dočasná elektronika jsou vyhozené peníze.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od koulinek »

Jo a pro mě důležitá věc, jelikož sem tímto odsunul nákup origo Align T-REX, na dobu až heli relativně obstojně zvládnu, je zde možnost v době nákupu přehodnotit a vzít rovnou Align T-REX 500, protože jak tady vidim, stejně se pokračuje dál obvykle větším kouskem, kterej by asi dostal FBL hlavu a Microbeast, tož tak!
Kenny McCormick

#147 Příspěvek od Kenny McCormick »

relax
kupit trexPro super combo, k tomu drak HK a prehadzat elektroniku sice v zaciatkoch vyzera ako dobry napad, ale najskor dopadnes ako ja. Dokupis elektroniku a budes mat 2 heli.

Rozdiel medzi HK PRO, a copterx PRO je ten, ze copterx je 100%-tna kopia, kvalitu vsak neviem posudit. HK ma rotorovu hlavu z verzie Sport.
Dalsia kopia PRO je Tarot450PRO, najdes na ac-rc hobby, je drahsia ako ostatne kopie ale kvalitou velmi dobra. Mam ju. Tiez mozes dokupovat na rexa vsetky diely z neho, je to o dost lacnejsie riesenie.

Kure
To servo na vrtulku je analog. HGD201 je lepsie, po vlozeni do kosika by mala byt cena 25usd a je lepsie.
A plush40A ti usetri par dolarikov, je to to iste co sentry, ten kablik naviac je aj tak nanic.
Naposledy upravil(a) Kenny McCormick dne čtv 13.01.2011 9:08, celkem upraveno 1 x.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od koulinek »

zdzd píše:Já bych ten HK mezikrok vynechal. Spousta věcí se tím zjednodušší a ani cenově v tom ve finále nebude žádný rozdíl. Koupit HK, osazovat ho zvlášť elektronikou určenou k nahrazení, vlastně znamená mít "zaplánovanou" kompletní totálku se zničením veškeré elektoroniky. Při zodpovědném přístupu k ní ovšem vůbec nemusí dojít a ta dočasná elektronika jsou vyhozené peníze.

I toto jsem dlouho zvažoval, pro tohle řešení bylo zejména to že po raně plánuju dávat taky origo díly, hřídele, pádla, atd. ale třeba podvozky, trubky a takove věci chci spíše měnit stále za HK, a origo rexe bych neprznil, tak proto sem zvolil ten krok s HK-450 TT PRO a taky že se snim předpokládám užiju víc toho ladění.
zdzd

#149 Příspěvek od zdzd »

Trex450 pro Combo koupíš za nějakých 412$. Na kolik tě vyjde HK+elektronika?

Náhradní díly na Trexe jsou k mání u nás, ze dne na den a cena je dost příznivá. Ocasní trubka za kilo a podobně. Kolik jich chceš roztlouct?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od JirkaA »

Kenny McCormick píše:A plush40A ti usetri par dolarikov, je to to iste co sentry, ten kablik naviac je aj tak nanic.

NENÍ!!! plush 40A má lineární 2A BEC, sentry 40A má spínaný 3A BEC. Ten kablík navíc je vhodné odpájet, je skutečně naprd.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“