kde je chyba?

Opravdu větší kousky.
Zpráva
Autor
Penax

#16 Příspěvek od Penax »

scaly píše:jak špatné zkušenosti? něco se už někomu stalo nebo co? Chci to nejdřív nějak zkusit sám, pokud se ten problém ani nepohne,tak to donesu profíkovi nejspíš....
elektronika je tam standartní ze setu 600ESP, ale je tam microbeast na bezpádlo.

O zkusenostech s Helim... mezi ctyrma ocima. Mohu se zeptat proc pouzivas na DX6i subtrimy, kdyz mas MicroBeast ?
Ja u 550 a 450 nepouzivam zadne subtrimy ani Swash Mix. Mam pouze nastaveny krivky Thro Cur a Pitc Cur. Ktere pri vlastnim serizovani musis mit 0 az 100. Beast prijma podle me pouze ciste povely. Jeste je tam vlastne zisk gyra.
Podle me staci, kdyz si nastavovani projdes jeste jednou krok po kroku.
Me nastavoval 550-satku Peko. A opravdu s i stim vyhral. Ja z mensimy problemy zvladnul nastavit Beasta na 450 - satce. Jo jeste schazi vyladit piruety, ale to si nechavam na jaro.
Ted rozbijim Coptera. :lol:
scaly

#17 Příspěvek od scaly »

tak tobě jsem to už říkal, ale i tak znovu :D : subtrimy nemám žádné, jenom na ocas musím trochu přidat kvůli vysílačce, která při každém startu něco pomrví a musím do toho znovu a znovu hrabat...
Easy copter*, MD 500 Hughes-4ch*, Free spirit*, Honey Bee v2, maketa Augusty*- T-rex 450 sport+DX6i, T-rex 600ESP FBL microbeast

Obrázek
Maxipes

#18 Příspěvek od Maxipes »

jeste me napadlo - mas beasta nalepenyho presne rovne ve vsech osach? Kdyby byl trochu nakrivo tak by se snazil vyrovnavat vyskovku treba castecne kridelkama a mohlo by se to projevovat tak jak pises. A bez roztoceni by to vsechno chodilo rovne.

Mas nastaveno v beastovi kompenzaci pirulet spravne? (reverzy mas tak na 99% dobre jinak by si s tim riznul po jedny otacce rotorem :-)
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Howking
Kontaktovat uživatele:

Re: kde je chyba?

#19 Příspěvek od Howking »

scaly píše:když jsem ho chtěl naklonit dopředu tak se zároveň nakláněl doleva a když dozadu tak do prava a u klonění ten samej problém - doprava se naklonil zároveň dopředu ....
- mě to dělalo na Blejdovi, když jsem mu koupil sonix hlavu - byly k ni dva typy kroužků do hlavy - jedny měkké a druhé tvrdé - samozřejmě jako začátečník jsem si tam dal nejdřív ty měkké - a dělalo to co píšeš - když jsem je vyměnil za ty tvrdé, bylo to rázem v pohodě.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
scaly

#20 Příspěvek od scaly »

žádné kroužky jsem neměnil, stalo se to rázem vše ze dne na den.... :cry: Jinak možná bude problém ve vysílači jak tu psal Penax - v knyplech.

Microbeast zkontroluju ještě pořádně, ale neměl by být problém v umíštěním...ještě jsem vrťas ani jednou nikde neodřel, tak snad by se sám nepohnul...:D
Easy copter*, MD 500 Hughes-4ch*, Free spirit*, Honey Bee v2, maketa Augusty*- T-rex 450 sport+DX6i, T-rex 600ESP FBL microbeast

Obrázek
Howking
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Howking »

scaly píše:žádné kroužky jsem neměnil
- neměnil, ale mohly se už rozšmajdat a změknout - zkus vyměnit.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
scaly

#22 Příspěvek od scaly »

OK, udělám ještě posledních pár pokusů a pak je kdyžtak vymením.
jinak špatné kroužky, neprojevuje se to i tak že není stejná stopa listů? pořpípadě že se trochu mení náběh?

Ještě jsem zkusil udělat ve vysílačce novej model pro T600. Zatím zase všecko funguje jak má, ale venku zrovna prší takže vyzkouším až potom, pevně doufám že to bylo někde v předchozím modelu a já vůl na to nepřišel čím to bylo...

Obrázek
demolátor

#23 Příspěvek od demolátor »

scaly píše:žádné kroužky jsem neměnil, stalo se to rázem vše ze dne na den.... :cry: Jinak možná bude problém ve vysílači jak tu psal Penax - v knyplech.

Microbeast zkontroluju ještě pořádně, ale neměl by být problém v umíštěním...ještě jsem vrťas ani jednou nikde neodřel, tak snad by se sám nepohnul...:D

Zkus toto a zjistíš jestli to v těch kniplech je nebo ne.
Dej si nový tebou nepozměněný model a v sestup listu zvol verzi pro vrtulník. V tom samém menu najed do monitoru, dej všechny kniply do středu a pozoruj, jestli jsou všechny šipečky na obrazove +/- 0.5 mm ve středu. Pak postupně dávej všechni kniply do maxima a do minima a koukej se jestli jsou šipečky na předposlední čárce.
Krom 5. kanálu.
Pokud ano tak to tím nebude.
Mě se trochu vždy rozhodí plyn, ale po chvilce páčkování se to srovná. (stejně to ale v letu nepoznám) :)
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
scaly

#24 Příspěvek od scaly »

ano to už jsem dělal, i jak říkáš, už jsem si udělal novej model, kde mám všchno v "továrním" nastavení - kromě upravených křivek plynu a náběhu. Hned jak jsem si to udělal tak jsem to zkusil, vše je OK, vše se vrací do středové polohy bez absolutní odchylky a vše krom 5CH. lítá k předpolsední čárce. Až přestane pršet, tak to jdu vyzkoušet jak se to bude chovat v letu.

Obrázek
Drop

#25 Příspěvek od Drop »

scaly píše:ano to už jsem dělal, i jak říkáš, už jsem si udělal novej model, kde mám všchno v "továrním" nastavení - kromě upravených křivek plynu a náběhu. Hned jak jsem si to udělal tak jsem to zkusil, vše je OK, vše se vrací do středové polohy bez absolutní odchylky a vše krom 5CH. lítá k předpolsední čárce. Až přestane pršet, tak to jdu vyzkoušet jak se to bude chovat v letu.

čoveče co ty stou heli tropíš...sešteloval jsem jí s tomem za 1 hodinu a chodila naprosto fajn.Problém ve vytahaných gumách neni a ani být nemůže, heli má 15 startů a to nebyla použita na 3D.Je to vše o tom, že jsi si to slušně rozhodil, radio DX6i je mizérie a základ, neber to ve zlém ale je to tak.Bohužel to, že se listy rozcházejí bude v kvalitě listů, jsou na vis a nenáročné poletování...kup si Align,RADIX,EDGE a uvidíš znatelnej rozdíl!Jestli ti chodí něco na jeden povel společně s něčím, máš na něčem z kanálů mix........
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
bigsam72

#26 Příspěvek od bigsam72 »

psena píše:Aha tak bezpadlo a DX6i ...tak to jsme resili v tymu nedavno taky, nakonec problem byl ve spatnem potenciometru vysilacky, podivej se na servomonitor, jestli se vsechny kanaly vraci do nuly.

Presne tohle jsem chtel napsat :-) mel jsem ( resp. mam ale nelitam s ni ) DX6i, cca po pul roce pouzivani zacala vykazovat neco podobneho. Primichaval si jakoby do kanalu nahodne +navic. Takze najednou heli napriklad letela nacumak, nebo zacla bocit atd .. vymenil jsem za DX7.
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
bigsam72

#27 Příspěvek od bigsam72 »

scaly píše:žádné kroužky jsem neměnil, stalo se to rázem vše ze dne na den.... :cry: Jinak možná bude problém ve vysílači jak tu psal Penax - v knyplech.

Hele jestli litas na phoenixu tak pokud to dela vysilacka bude se to projevovat i tam alespon me se to tam projevilo.
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
scaly

#28 Příspěvek od scaly »

Drop, netvrď mi, že pokud jsem s heli už létal,vyvážil listy které jsou už teď OK, nic jsem na ní nešteloval ani nijak neupravoval, tak si mám zajít chuť a mám si koupit nějakou lepší vysílačku?

Listy se teď točí v jedné rovině, jsou tam ty, které tam byli již předtím, s heli jsem ani jednou neškrábl o zem. To, že jsem mizernej mechanik a elektronik, to mi nemusíš připomínat :D Ale prostě jsem na ní nic neupravoval a pokud do vysílače napípám správné funkce,což jsem udělal, a lítala bez problému a ze dne na den mi to mixuje dva směry dohromady, to už bohužel není v mé vůli to ovlivnit. Jestli mám šetřit na nove rádio tak jsem pěkně v pr.... :o

Heli jsem taky měl za hodinu hotovu - pokud pominu s tím přijímačem přehmat. Druhej den jsem šel lítat, pak jsem si dovážil listy a od té doby jsem nelítal protože byla kosa. včera vytáhnu a všecko je to potentovaný.

Obrázek
scaly

#29 Příspěvek od scaly »

JOOOOO!!!!!!!! už to zase lííítáá. Dík moc Penax za radu-nejdřív vzletět pak páčkovat, v tom byl celej problém :lol: no hlavně že jsem se s tím mrvil 3dni.... :D teď už vše OK, chyba nebyla nikde, jen že jsem zvyklej z pádlových systému, kontrolovat heli na zemi jak se chová...

Obrázek
Penax

#30 Příspěvek od Penax »

scaly píše:JOOOOO!!!!!!!! už to zase lííítáá. Dík moc Penax za radu-nejdřív vzletět pak páčkovat, v tom byl celej problém :lol: no hlavně že jsem se s tím mrvil 3dni.... :D teď už vše OK, chyba nebyla nikde, jen že jsem zvyklej z pádlových systému, kontrolovat heli na zemi jak se chová...

Vyborne, tak to jsem rad. Nachystej tedy stroj na pristi vikend. Jsem zvedavej jak ta 600-stovka s Beastem vypada v akci a kdyz bude pocasi udelame i nejake fotky.
P.S.
A aby ses nenudil, dej si do kupy i tu 450-satku. :!:
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“