Video: 2.5kW F3X Viking E - zálet v HD
- Davidus007
Dalibore, jen drobnůstka k režimu "termika": Máš udělaný mix pro tento režim tak, že když dáš plný plyn tak se celé nastavení plynule rovná do režimu "start" ? až dosahneš optimální výšky / klidu - tak se návratem knyplu plynu do nulové polohy opět režim obnoví ? A nebo prostě "natvrdo" termika bez ohledu na to zda je Viking pod motorem ?
- Davidus007
- Davidus007
- marman
- Kontaktovat uživatele:
Acid píše:Mel jsem za to, ze kdyz posunes na termiku celou odtokovku dolu, tak pozitiv nevyrabis, defacto menis profil celeho kridla
U 3metrovky prakticka zkusenost neni, zatim cekam na trup, ale u RCEK to tak funguje a nevidim duvod proc by to melo byt jinak.
S tímto souhlasím, na Futuře pomalu kroužím s celou odtokovkou sklopenou o pár mm (pak je potřeba větší než jen nepatrné potlačení výškovky, asi tak 2krát nepatrné
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
Acid píše:Mel jsem za to, ze kdyz posunes na termiku celou odtokovku dolu, tak pozitiv nevyrabis, defacto menis profil celeho kridla
U 3metrovky prakticka zkusenost neni, zatim cekam na trup, ale u RCEK to tak funguje a nevidim duvod proc by to melo byt jinak.
jo ale zvětšíš úhel náběhu a chce to těžiště na přední hranici Bsat
Kluci..to chce vše vyzkoušet. Nejlíp by na to přesně odpověděl výrobce, navíc je to letitý a dost úspěšný závodník. Já to tak, jak jsem psal používám, ale to neznamená, že je to tak nejlepší. Určitě se někomu povede lepší set-up a pak si to od něj rád obšlehnu
Pro odlehčení tématu
A nekamenovat, dělám co můžu a umím
Dalibor
http://www.pina.cz/2011/01/02/f3x-vikin ... bni-video/
Pro odlehčení tématu
Dalibor
- Davidus007
graup15 píše:Kluci..to chce vše vyzkoušet. Nejlíp by na to přesně odpověděl výrobce, navíc je to letitý a dost úspěšný závodník. Já to tak, jak jsem psal používám, ale to neznamená, že je to tak nejlepší. Určitě se někomu povede lepší set-up a pak si to od něj rád obšlehnu
Pro odlehčení tématuA nekamenovat, dělám co můžu a umím
Dalibor
Panove muzu potvrdit ...smekam klobouk a dik za stratosa ,lieta super video pozdejsie ...
Acid píše:Ahoj, mohl bys prosimte popsat ty rezimy? Co v kterem kam posouvas, pripadne co ovladas? Nejde mi o vychylky, jen o smer a pripadnou ovladatelnost.
U E-Ascota (a v minulosti i na F3J) to mam nastaveno nasledovne:
Rezim Normal: odtokovka v neutralu, mix kridelka-smerovka sladeny s diferenciacema na optimalni letovou rychlost ( nekde mezi min. opadanim a nej. klouzavosti
"Rezim Termika": Vse jako v Normal (proto to je take v uvozovkach
Rezim Rychlost: cela odtokovka cca 1mm nahoru, mirne potlacena vyskovka, mix krid-smer vypnut, upraveny diferenciace, zapnut snap-mix (opet cela odtokovka stejne). Na tripolohaci poloda od sebe.
V tomhle rezimu letam i motor, zapinam ho dvoupolohovym prepinacem.
Rezim pristani: vychylky jako v Normal, na plynovem knyplu jsou brzdy: klapky cca 80°, kridelka -10° (???), vyskovka potlacena tak, aby v kazde poloze brzd model udrzoval stejnou rychlost.
Zakriveni cele odtokovky neni problem, naopak je chovani pri pretazeni lepsi. Overil jsem si to na mem BigStingovi pri startech na gumicuku: na start tam bylo klapek dost (12mm u korene??). Pokud byly nastavene po staru (klapky vic, kridylka min), tak vzdy v cca 20metrech ( kdyz pominul nejvetsi tah gumy ) eroplan "upadnul" do strany (pokud nepredchazelo vcasne potlaceni). S celou odtokovkou stejne doslo jen k prosednuti nebo pouze mirnemu vyboceni. S tezistem neni potreba nic delat.
Jeste se chystam prozkoumat snap-mix i pri toceni termiky, u nekterych letadel to funguje, uvidime jak u Ascota
klingon77 píše:Acid píše:Ahoj, mohl bys prosimte popsat ty rezimy? Co v kterem kam posouvas, pripadne co ovladas? Nejde mi o vychylky, jen o smer a pripadnou ovladatelnost.
U E-Ascota (a v minulosti i na F3J) to mam nastaveno nasledovne:
Rezim Normal: odtokovka v neutralu, mix kridelka-smerovka sladeny s diferenciacema na optimalni letovou rychlost ( nekde mezi min. opadanim a nej. klouzavosti) Na plynovem knyplu je zakriveni cele odtokovky.
"Rezim Termika": Vse jako v Normal (proto to je take v uvozovkach, jen odtokovka cca 3mm dolu (cela odtokovka o stejny uhel, mereno u korene). Prepinam to na tripoloh. prepinaci jen pri klidnejsi termice o vetsim polomeru. Pri ostrejsim krouzeni pouzivam klapky na plyn. knyplu podle potreby, aby to v kruhu pekne jelo a neplacalo se to na minimalce.
Rezim Rychlost: cela odtokovka cca 1mm nahoru, mirne potlacena vyskovka, mix krid-smer vypnut, upraveny diferenciace, zapnut snap-mix (opet cela odtokovka stejne). Na tripolohaci poloda od sebe.
V tomhle rezimu letam i motor, zapinam ho dvoupolohovym prepinacem.
Rezim pristani: vychylky jako v Normal, na plynovem knyplu jsou brzdy: klapky cca 80°, kridelka -10° (???), vyskovka potlacena tak, aby v kazde poloze brzd model udrzoval stejnou rychlost.
Zakriveni cele odtokovky neni problem, naopak je chovani pri pretazeni lepsi. Overil jsem si to na mem BigStingovi pri startech na gumicuku: na start tam bylo klapek dost (12mm u korene??). Pokud byly nastavene po staru (klapky vic, kridylka min), tak vzdy v cca 20metrech ( kdyz pominul nejvetsi tah gumy ) eroplan "upadnul" do strany (pokud nepredchazelo vcasne potlaceni). S celou odtokovkou stejne doslo jen k prosednuti nebo pouze mirnemu vyboceni. S tezistem neni potreba nic delat.
Jeste se chystam prozkoumat snap-mix i pri toceni termiky, u nekterych letadel to funguje, uvidime jak u Ascota
Díky!!! To se hodí