Forma na laminátování

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
cvaj-takt

#46 Příspěvek od cvaj-takt »

to ikar: díky moc,ted uz to chapu,dík za tvoji ochotu a cas,doufam ze to pujde dobre,jinak kolik kusů z toho pujde to nwm,pocitam ze urcite tak 10,bude to na combata,pokud se vse podari,tak skusim treba dat i inzerat ze sem ochoten vyrobit,ale to se jeste nevi,at se hosi dari :D letu zdar :lol:
cvaj-takt

#47 Příspěvek od cvaj-takt »

to bolekkrutor:díky mnohokrát ale jsem od Ostravy,takze nwm jestli bych se dostavil,ale pokud ano urcite vas zkontaktuju,jinak kdybyste byl tak ochoten a poslal mi navod nebo tady dal odkaz na tu keramickou formu byl bych vdecny..........dík a letu zdar :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od arda1 »

Já měl od Ebalty od kámoše takovou bílou pryskyřici a míchalo se to s jemným asi křemičitým pískem. Dělají se z toho především formy na odlévání. :wink:
ICQ 638556901
crazy nemo

#49 Příspěvek od crazy nemo »

já bych se taky velmi rád přidal, pokud by to bylo možné, chodím do brna na výšku takže takřka kdykoli
cvaj-takt

#50 Příspěvek od cvaj-takt »

to arda1:co myslis ,bylo by to dobre na laminátovaní??nebo se ta struktur matr.na to nehodí, a jaký je povrch .....dík :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od arda1 »

Pokud uděláš základ tý formy normál gelcoatem a pár vrstvami tkaniny pak by to oplácání tímhle mohlo být použitelný.Ale zdá se mi to zbytečný -forma se dá udělat i poměrně tenká ale musí se v dělící rovině patřičně vyztužit. :wink:
ICQ 638556901
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od vandurat7 »

Zdravím,budu dělat formu a budu potřebovat separátor. Bude to blue wax + PVA . PRoblém je s tím pva,kdysi jsem tu četl že natírací PVA dělá bublinky,pokaždé,a nedá se jich nijak zbavit.Proto radši brát stříkací.

Mužete mi někdo potvrdit že to natírací ty bublinky opravdu dělá ?
Jednak práce s natíracím bude lehčí,než kdybych musel svinit pistol,a taky je ten natírací 2x tak levnější.
Clear sky,glider fly..
jikr

#53 Příspěvek od jikr »

Já teda všechno separuju jenom Blue Waxem bez PVA a zatím jsem s tím nikdy neměl problém . Po tom , co jsem to jednou zkusil bez PVA a šlo to perfektně ven a povrch po vyleštění Blue waxu je super , tak jsem PVA úplně vyřadil . Mimochodem mi tu zbyla celá láhev PVA , tak kdyby někdo měl zájem ....
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od vandurat7 »

To pva jsem tam chtěl dát aby to šlo uplně hladce odloupnout.Je to jen takový tenký film,co jde lehko dolu.Říkáš že to jde i jen s tím bluewaxem pěkně sundat ?
Clear sky,glider fly..
jikr

#55 Příspěvek od jikr »

Jde to v pohodě , dávám 2 vrstvy Blue Waxu a po každý to vyleštím . Parádně to jde vyloupnout a neovlivní to nijak povrch výrobku . U toho PVA se mi jednou stalo , že troška stekla dolů do formy a zalila mi detaily
Joba

#56 Příspěvek od Joba »

Moja prvá forma bola tiež na combat a zrovna Zero , tak držím palce pri výrobe .http://www.flyingdevils.sk/index.php?op ... &Itemid=45
Ja používam na separovanie kopyta Diavu a do formy striekam už PPG farbu,trupy vychádzajú okolo 100-120g.
Ak to robíš na combat treba sa pohrať s rozmermi podľa tolerancii 5% je to dosť krátky trup. Ale pravidlá máš asi zmáknuté
Joba

#57 Příspěvek od Joba »

Najjednoduchšie sa kopyto robí z polyst. a no to nanášať valčekom po vrstvách stierku na steny , ľahko sa to brúsi .Potom to natrieť farbou aspoň v dvoch vrstvách tak aby to už nepilo a naseparovať a nastriekať PVA .To je asi najrýchlejší spôsob výroby len s adekvátnou kvalitou povrchu.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“