News z Rakovníka
Nejen laděním F3X-E skvostů se tu zaobírám.
Předělal jsem kamarádovi Airona od Valenta model k obrazu svému , ale hlavně už dělá co má a létá jak má. Dnes prošel finálním záletem a na novou sezonu to bude výborný termický větroň. Samozřejmně s pohonem který model vytáhne z čehokoli.
Původní uložení serv přímo na krytky jsem vyrubal. Křídlo zevnitř vylaminoval dvěma vrstvami uhlíkové tkaniny, plus zavíračka sklo. Na to pak rámečky pro serva Futaba. Tyto pak dolil od nosníku k nosníku, směsí skla a bavlny. Místo púvodní výchylky sotva 30st, serva přepákoval a přesadil. Takže teď model konečně!!! má jak vztlaky tak účinné brzdy.
Program pro TG8 a Airona má tři letové režimy, první start..vše v základu, na kniplu motor, druhý termika..klapky fix na -5mm, mix kř do SOP 100%, motor též na kniplu. Poslední pak Landing...na kniplu celé křídlo s křidélky plus 10mm a klapky - 70 st. Mix do vop po křivce a křidélka do Sop 50%.
Airon teď chodí velmi příjemně.
Omluva za sníženou kvalitu fotek...prostě se někdy nezadaří
Re Viking Race
Trošku jsem přehodnotil jestli má smysl, dál se kochat 50m/s, ale za cenu velmi rychlé likvidace pohoné baterie 6S-2200. Myslím, že ne. Vždy je tu možnost do modelu baterku dát a rekordní výkony i užít, ale pro běžné létání je to zbytečné. Testnul jsem zatím jen staticky místo 6S....5S. A sice je to o o 1200W méně, ale pořád je to hodně. 3kW bohatě stačí.