Otázky o F3K

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#706 Příspěvek od lakotamm »

Ok, Vďaka za rady. :wink: Ako vravíš - za tých mojich cca 10 - 12h lietania som to zrejme ešte nestihol vyladiť. :lol:

A mal by som tu ešte jeden oriešok, ktorý je pre mňa úplnou záhadou. :lol:

Keď dávam krídelká dole, ako vztlakové klapky, na to, aby som letel rovno potrebujem o veľa väčšiu výchylku ľavého krídelka dole ako pravého.

Čím to môže byť? Vďaka ;-)
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
JMalik

#707 Příspěvek od JMalik »

lakotamm píše:Ok, Vďaka za rady. :wink: Ako vravíš - za tých mojich cca 10 - 12h lietania som to zrejme ešte nestihol vyladiť. :lol:

A mal by som tu ešte jeden oriešok, ktorý je pre mňa úplnou záhadou. :lol:

Keď dávam krídelká dole, ako vztlakové klapky, na to, aby som letel rovno potrebujem o veľa väčšiu výchylku ľavého krídelka dole ako pravého.

Čím to môže byť? Vďaka ;-)

To se mi zdá normální , pokud jsi pravák =kolík vlevo- dovaž to (vpravo dát závaží)!!!
pecold
Kontaktovat uživatele:

#708 Příspěvek od pecold »

Trošku odbočím, nebyl tu někde návod na výrobu sedla pod VOP (nebo aspoň foto)? Nějak to tu nemůžu najít, originál jsem měl asi 3x v ruce a se mi rozlomil.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#709 Příspěvek od lakotamm »

JMalik - jedná sa o 10% rozdiel.

pecold - neviem, na aký model, ale na Super Gee som to urobil nasledovne:

Z balzy 5 - 6 mm si vybrúsiš stĺpik, ktorý má profil kvapky. Výšku daj trebárs 20mm. Následne to olaminuj uhlíkom. Zober kúsok uhlíka (cca 3x3cm, podľa veľkosti tvojho sedielka) a daj ho vytvrdnúť na skle - vznikne niečo ako tenká doska. Taktiež sa dá použiť tenká preglejka - 0,8mm. Sedlo skráť na výšku cca 13mm. Doštičku prilep k sedielku. Do výškovky medzitým sprav 2 diery - na šróbku a kolík a vydlab kúskom drátu polystyrén - ak máš VOP z polystyrénu. Diery vyplň epoxidom. Keď zatvrdnú, vyvŕtaj ich na ostro. . Podľa otvorov vo výškovke vyvŕtaj aj diery do sedielka. Následne urob závit pre šróbu a sedlo prilep k trupu (trubke). Potom to celé ešte raz prelaminuj uhlíkom a máš hotovo. :wink:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
pecold
Kontaktovat uživatele:

#710 Příspěvek od pecold »

Díky, jedná se o Isise, chtěl jsem pokusit vyrobit něco podobného originálu, jenom z laminátu(uhlíku), ale s tou stojinou z balzy, to taky není špatný nápad. Ještě něco pohledám a uvidím.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#711 Příspěvek od lakotamm »

Takto to má Honza Šteidl - ja to mám podľa neho. :wink:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#712 Příspěvek od lakotamm »

Práve som si bol po 2 nádherné kúsky Atlas DS09AMD. Idem ich odskúšať a už sa neviem dočkať, kedy ich budem mať na krídelkách namiesto HXT900. :D
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#713 Příspěvek od rdubsik »

onca píše:
vandurat7 píše:Konektor je to tento : http://www.gme.cz/cz/-p809-028.html
Vlastním ho,funguje výborně.A zatížitelnost ? nevím,ale pokud to máš do F3K tak se tím nemušíš trápit.

Přesně tohle tam dávám a taky si s tím hlavu nedělám, protože se dřív přepálí ty slaboučké drátky než něco v tom jacku. Jinak NiHH 360mAh nabíjim cca 200 mA. To fakt asi nespálim :-)

Můžete, mi prosím někdo popsat jak ten konektor funguje? Zapojení je mi jasné z galerie, kterou dal ONCA na Rajče. Ale nerozumím tomu jak může nahrazovat vypínač odpojující zdroj od přijímače. Nebo si to celé špatně vysvětluju a po létání se stejně musí odpojit akumulátor od přijímače ručně? Mate mne to, že ONCA na jiném místě píše, že "čtvrt roku nemusel sundat kabinku".
Díky, Radek
Homer.Simpson

#714 Příspěvek od Homer.Simpson »

Ahoj iba vlozis 3,5mm jack(ide z nabijacky) do toho konektoru a ten odpoji prijimac od baterky ale sam je s baterkou stale spojeny.
Takze:
A, jack neni pripojeny --> prud ide do prijimaca
B, jack je pripojeny --> prud nejde do prijimaca, mozes nabijat :) (netreba ziadny dalsi vypinac)

Dufam ze je to jasne, ked nie daj vediet poslem ti foto.

ps:Kabinku musis dat dole iba ak treba menit tazisko, pripadne dat ballast, nieco servisovat ... :wink:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#715 Příspěvek od rdubsik »

To Homer.Simpson:
děkuji za odpověď - až sem to chápu. A když chci přijímač odpojit od zdroje třeba po dobu převozu letadla? Tak použiju jack(samce) samotný bez kablíků k nabíčečce? A ten je v konektoru kabinky zasunutý třeba týden, než se rozhodnu nabíjet a jít létat?
onca
Kontaktovat uživatele:

#716 Příspěvek od onca »

To taky můžeš, ale já tam mám strčenou špejli. Když jí ztratíš, tak tam dáš třeba sirku, nebo něco, co čím rozpojíš kontakty.
http://onca11.rajce.idnes.cz/Isis_F3K/#IMGP6722.jpg
vzadu tam kouká sirka
RCgliders.cz
Homer.Simpson

#717 Příspěvek od Homer.Simpson »

Alebo mozes jednoducho na ten jack pripajkovat taky konektor aby pasoval s tvojim nabijacim kablom 8O .Pri prevoze zasunies jack zamotny http://www.youtube.com/watch?v=wqX915_7tmc 1min:25sec :) a ked chces nabijat pripojis nabijaci kabel 8) .
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

#718 Příspěvek od rdubsik »

Kluci děkuji za odpovědi, už je mi to jasné - nechápal jsem právě to dlouhodobé odpojení.
Když jsme u té elektriky - můžete mi prosím říct, kam patří plus a kam mínus na servokonekoru při pohledu na konektor zpředu? Chystám se spájet akupack. Do teď měly všechny moje modely regulátor, takže jsem to nemusel řešit.
Obrázek
-ms-
Kontaktovat uživatele:

#719 Příspěvek od -ms- »

staci si zobrat akekolvek servo alebo regulator a kabliky nahadzat podla toho ,cierny je minus a cerveny plus signal si nevsimas
Surgical

#720 Příspěvek od Surgical »

Červená, tedy +, je vždycky uprostřed, tedy na tvém schémátku B.
Černá, tedy -, za předpokladu, že se na ten konektor díváš zepředu (dráty jdou zezadu), pak musí být vpravo, tedy C.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“