Etika lietania + Netiketa + Turnigy 9x

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
dokken

#256 Příspěvek od dokken »

arda1 píše:
dokken píše:a navíc i super vypadá.
Tak to bude u páječky asi to hlavní............. :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT

může inteligentní člověk vyplodit takovou reakci, když vyloženě píšu že je dle názorů v pohodě a bonus navíc je vzhled..
demence
boboland
Kontaktovat uživatele:

#257 Příspěvek od boboland »

to RiMr: ide o to ci si to aj pozrel a ci je to ok? respektive ci to kazdy pochopi, alebo to bude treba natocit inak, co nie je problem, len neviem co a ako inak, lepsie ma to nenapadlo nakecat :(
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#258 Příspěvek od RiMr »

boboland píše:to RiMr: ide o to ci si to aj pozrel a ci je to ok? respektive ci to kazdy pochopi, alebo to bude treba natocit inak, co nie je problem, len neviem co a ako inak, lepsie ma to nenapadlo nakecat :(

Pozrel, pospájal a je to OK. Když jsem to pochopil i já... :D
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od arda1 »

dokken píše:demence
Asi ano -ale teď jde o to čí ..... :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT
ICQ 638556901
coro

#260 Příspěvek od coro »

Ťaháte to vlákno úplne do žumpy.
Možno niekto so super značkovým vysielačom s magnetickým snímaním polohy kniplov (asi už po výmene tých čo po roku odchádzali za také čo už sú OK), nevie prehltnúť že inému stačí na lietanie vysielač zo setu alebo nejaká Zebra či DX5 či DX6..
Možno to iný myslí dobre s tým že letovačka má presne držať teplotu ale zabúda pritom že roky mu vystačilo cvakanie vypínačom trafopájky... Inak ERS50 čo šom dostal pred 24 rokmi (k 14tim narodeninám), tiež nedržala teplotu nijak perfektne - a dodnes sa po nej ľudia zháňajú..
Ale je to MIMO TÉMU.
A hlavne, osobné urážky sú prejav ktorý vždy hovorí o tom čo ich napíše.

Mňa sem prilákala možnosť napísať si pár riadkov vlastného firmwaru pre vysielač, pričom tá nechutná "mravenčia" práca (myslím pár tisíc riadkov kódu okolo nastavovania a obsluhy displeja a kreslenie fontov písma a podobne), je urobená..

To že kniple nie sú v šiestich guličkových ložiskách, pri rýchlosti pohybu mojich prstov nevnímam vôbec ako problém. A to že ATMega64 by bol šmejd, neberiem. Zbytok je plastová krabička ako všade, a podstatný je ten firmware.
pepin

#261 Příspěvek od pepin »

arda1 píše:
dokken píše:demence
Asi ano -ale teď jde o to čí ..... :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT

Udělej anketu a budeš mít jasno :wink: Ale chápu,pokud ji neuděláš :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#262 Příspěvek od arda1 »

Tak jo kluci pájejte si třeba rozžhaveným hřebíkem - arda1BOT
ICQ 638556901
pepin

#263 Příspěvek od pepin »

arda1 píše:Tak jo kluci pájejte si třeba rozžhaveným hřebíkem - arda1BOT

Já právě rozžhaveným hřebíkem na dovolené pájel,proti tomu mi přijde jakákoli jiná páječka na občasné pájení zlatá-místo kalafuny jsem použil acylpyryn-jde to s ním super,kam se hrabe kyselina :lol:
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#264 Příspěvek od lakotamm »

...že roky mu vystačilo cvakanie vypínačom trafopájky...

:lol:
My ani lepšiu nemáme. :lol:
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
peppee

učitel - žák

#265 Příspěvek od peppee »

prosím pomoc,
už jsem bezradný,. Potřebuji nastavit vysilačka turnigy jako učitel a žák a nejde mi to. Na učitelovi jsem nastavil trainer ON/OFF. Místo toho spínače jsem tam naletoval přepínač, takže při učitelovi nemusím mít prst na spínači, abychmohl létat. Ale žák se ne a ne připojit. Nevím kde dělám chybu. Na žákovi jsem trainer nechal na INH. a postupuji takto.
Zapnu učitele, strčím dio něj monokabel jakc - jack a pak jej strčím do vyplého žáka. Po zasunutí se sám zapne. ale to je tak vše. Učitel po přepnutí přepíbnače funguje, můžu ovládat,ale žák nefunguje ani tak a ani tak. na obou vysílačkách jsem měl čisté paměti v default nastavení.

Děkuji za rady.

Děkuji josef
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#266 Příspěvek od lakotamm »

Máš nastavenú rovnakú moduláciu (ppm) na obidvoch vysielačoch?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Drondys

Re: učitel - žák

#267 Příspěvek od Drondys »

peppee píše:už jsem bezradný,. Potřebuji nastavit vysilačka turnigy jako učitel a žák a nejde mi to. Na učitelovi jsem nastavil trainer ON/OFF. Místo toho spínače jsem tam naletoval přepínač, takže při učitelovi nemusím mít prst na spínači, abychmohl létat. Ale žák se ne a ne připojit. Nevím kde dělám chybu. Na žákovi jsem trainer nechal na INH. a postupuji takto.
Zapnu učitele, strčím dio něj monokabel jakc - jack a pak jej strčím do vyplého žáka. Po zasunutí se sám zapne. ale to je tak vše. Učitel po přepnutí přepíbnače funguje, můžu ovládat,ale žák nefunguje ani tak a ani tak. na obou vysílačkách jsem měl čisté paměti v default nastavení.

Děkuji za rady.

Děkuji josef

Zkus si přečíst téma viz odkaz (možná ti to pomůže)
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=15792895&postcount=3073
Tam to řeší přerušením plošky na plošňáku a doplněním odporu 1 kiloohm.
coro

Re: učitel - žák

#268 Příspěvek od coro »

Drondys píše:Zkus si přečíst téma viz odkaz (možná ti to pomůže)
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=15792895&postcount=3073
Tam to řeší přerušením plošky na plošňáku a doplněním odporu 1 kiloohm.

Zjednodušene a v preklade: VF modul v žiakovi, aj keď je vypnutý, cez nejakú ochrannú diodu zvedie PPM signál v podstate do svojho napájania ktoré je vypnuté, a tým zrazí signál pod potrebnú úroveň.
Povedal by som že by stačilo vybrať VF modul z vysielača žiaka.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#269 Příspěvek od RiMr »

Bohužel jsem dneska předal druhý v2 Tx tak to nemůžu vyzkoušet. Ale jestli mě paměť neklame, tak jsem to zkoušel a fungovalo to (dvě v2 rádia).
Škoda že ses nezeptal o den dřív. Teď mám doma jen jednu v2 a dvě v1 a tam to šlape, ale to víme...

Tady je ten návod na flashování T9x, poděkujte Bobolandovi! :D
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/tur ... ng-v-bobo/
Kontaktovat uživatele:

#270 Příspěvek od boboland »

to RiMr: prograsmatory na predaj uz nemam, mam ich uz len par ks volnych a tie su viac menej rezervovane - tak to prosim vyhod, do navodu to aj tak nepatri.

obrazky eepe3 a eepe4 odstran! -tu som urobol chybu, vo videu je to uz ok.

uprava co ma prave napadla:

ak pouzivame stale rovnaku flash mozeme pomocou zalohy a obnovy eeprom mat vlastne nekonecne mnozstvo modelov napipanych a v tomto pripade staci vzdy len zalohovat eeprom a nahrat novu s druhymi modelmi, nie je nutne nehravat flash. takze cele to trva par sekund a mame uplne ine modely a nastavenia v Tx v rovnakom hlavnom programe TX.

v tomto pripade ale je uz ale nutne mat vyvedeny konektor pre pripojenie programatora vonku aby sme nemuseli Tx stale rozoberat :)

idem to urobit a nafotim
Naposledy upravil(a) boboland dne čtv 23.12.2010 8:21, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“