Mě to celé připadá rozumné a pro méně movité zájemce o vrtulníky velmi zajímavé.modelfun píše:Na příští rok plánuji dovážet vrtulníky přímo od výrobce.
Pro vás jako zákazníky to bude znamenat následující:
1) Nižší ceny RTF verzí (budu mít levnější nákup modelů, ale i dílů, což mi snižuje náklady na případné reklamace, tudíž mi stačí menší marže) - CopterX bude cenově přímou konkurencí Walker střední třídy a ne T-Rexu (proto bacha s čím vlastně copter srovnáváte)
2) Dostupnost KIT verzí (ceny téměř stejné jako ve světě - nehrozí reklamace, takže moje marže může být opravdu velmi nízká) - co jsem koukal, tak komplet KIT CopterX CX450SE by vyšel do 2500Kč, což je v ČR momentálně cena rotorové hlavy
3) Plánujeme nějakou lépa nakonfigurovanou RTF verzi s lepší eletronikou a radiem tak, aby opravdu použitelný RTF set vyšel do 11-12000Kč
Ono jako prodejce samozřejmě vím, který model je poruchovější, ale chtít po mně, abych prodával jen dokonalé věci je trochu nemožné. Myslím si, že moje cena CopterX je plně odpovídající při stávající kvalitě. Konkurence ho prodává za téměř dvojnásobek, to by mně svědomí nedovolilo. To je jako kdyby jste přišel do autosalonu Citroenu a majiteli nadával, proč neprodává Audi, když je mín poruchové a spolehlivější. Je to blbost, protože rozhodující parametr je opět cena a poměr cena/kvalita. S pro mě jako prodejce je priorita nabízet modely s co nejlepším poměrem cena/výbava či cena/kvalita.
Jinak všem děkuji za názory.
vrtulníky začínáme
Jo, ty holé draky jsou správná cesta. I obchodník z toho bude mít prospěch. Jelikož si to bude kupec vybavovat sám, nejsou starosti se seroucími se rtf sety. Když bude dobrá cena, bude to vhodné pro začátečníka i na nácvik akrobacie a tak bude kšeft na rozbitých dílech. Při dobrých cenách bych prodával rovnou nejlepší verzi draku CopterX velikosti 450 a 500. Do T rexe jim moc nechybí. Může být pak nejvhodnější kupovat rovnou po dvou, nemít sklad dílů doma a jen stěhovat elektriku dle toho který drak je ok a který k.o. Sortiment nd bude jednoduchý (žádné verze verzí atd.) přímá vazba na výrobce umožní přenášet info o potížistických dílech konstrukčně, materiálově, nebo výrobně. Akorát to na českou pitomost a všeobecnou hamiždnost zní příliš naivně.
Mikelo píše:Jo, ty holé draky jsou správná cesta. I obchodník z toho bude mít prospěch. Jelikož si to bude kupec vybavovat sám, nejsou starosti se seroucími se rtf sety. Když bude dobrá cena, bude to vhodné pro začátečníka i na nácvik akrobacie a tak bude kšeft na rozbitých dílech. Při dobrých cenách bych prodával rovnou nejlepší verzi draku CopterX velikosti 450 a 500. Do T rexe jim moc nechybí. Může být pak nejvhodnější kupovat rovnou po dvou, nemít sklad dílů doma a jen stěhovat elektriku dle toho který drak je ok a který k.o. Sortiment nd bude jednoduchý (žádné verze verzí atd.) přímá vazba na výrobce umožní přenášet info o potížistických dílech konstrukčně, materiálově, nebo výrobně. Akorát to na českou pitomost a všeobecnou hamiždnost zní příliš naivně.
Určitě ty verze ARF nebo KIT chci zařadit. Můžu to udělat hned, ale ta cena nebude ihned až tak dobrá. Zlepší se až s přímým dovozem od výrobce.
Problém je s těmi úplnými začátečníky v této kategorii, prostě chtějí RTF. Já ty KITy na stránkách měl, ale prodávali se jen RTFka, tak jsem je stáhnul. Zkusím je nahodit za nějakou přijatelnou cenu.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Mikelo píše:Jo, ty holé draky jsou správná cesta. I obchodník z toho bude mít prospěch. Jelikož si to bude kupec vybavovat sám, nejsou starosti se seroucími se rtf sety. Když bude dobrá cena, bude to vhodné pro začátečníka i na nácvik akrobacie a tak bude kšeft na rozbitých dílech. Při dobrých cenách bych prodával rovnou nejlepší verzi draku CopterX velikosti 450 a 500. Do T rexe jim moc nechybí. Může být pak nejvhodnější kupovat rovnou po dvou, nemít sklad dílů doma a jen stěhovat elektriku dle toho který drak je ok a který k.o. Sortiment nd bude jednoduchý (žádné verze verzí atd.) přímá vazba na výrobce umožní přenášet info o potížistických dílech konstrukčně, materiálově, nebo výrobně. Akorát to na českou pitomost a všeobecnou hamiždnost zní příliš naivně.
Neříká ti něco termín "Slušovice"...jen že máš dost postřeh
Do písmena s tebou sohlasím.......... jen to má jednu vadu .......... žijeme v ČR kde trh neni tak veliký (to jak jsi mluvil o té zpětné vazbě ) a pak za druhý u prodejce tuzemnského je spusta ale s veéééélikym A.
Tohle co popisuješ tu už jednou bylo a mám pocit že kuli tomu někteří šli pak cinkat klíčema..... konečně se po dvaceti letech vracíme k "rozjetému" trhu.
.......... no co pořád dobrý taky to mohlo bejt až po 40......
Však já vím, že je to idealismus. Zblblí zákazníci chtějí každý půlrok novinky. Co bylo vlevo se dá vpravo, kulatý bude hranatý, co fungovalo moc dlouho se pomrví. Když to má ještě nějaké blikající diody a lesklý potisk je to úplně nejlepší a vevnitř můžou klidně bejt psí hovínka. Že fyzika a materiály fungují stejně za všech režimů je úplně fučík. Škoda, že blbost lidská se nedá přeměnit třeba na elektriku!
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Pozor! idealismus to není, už jednou to tu bylo. Víme
.
jen tomu musí být dnešní podnikatel přesvědčen a řádně finančně odměněn aby to považoval za dosti "zápaďácké" řešení situace.
Áááá neblbni ....... by to tu bouchlo
jen tomu musí být dnešní podnikatel přesvědčen a řádně finančně odměněn aby to považoval za dosti "zápaďácké" řešení situace.
Mikelo píše:.......... Škoda, že blbost lidská se nedá přeměnit třeba na elektriku!
Áááá neblbni ....... by to tu bouchlo
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj vyuziji tohoto vlakna pro zacatecniky, nejprve jsem letal v mistnosti se trikanaly a pak jsem si poridil levnejsi cinu Twister 3D storm, po asi pul roce trenovani a nekolika padech dokazu zaviset, ale pokus udelat osmicku skoncil vzdy spatne, byl mi doporucen na trenink blade msr takze ted letam s tim uvnitr i parkrat sem byl venku ted uz je zima tak to moc neni ono a taky na to neni zas tolik casu tak to uceni jde pomaleji, obcas sednu k simulatoru, nastaveni vysilacky jsem taky tak nejak uz zvladnul pomalu si jej zacinam menit podle svych predstav
otazka pro vsehcny z tohohle fora....ziju v anglii ale pres svatky budu doma v CR..svitavsko..je tu nekdo z okoli kdy by se byl ochoten podelit o nejake uzitecne tipy na zacatek...predem diky Jirka
otazka pro vsehcny z tohohle fora....ziju v anglii ale pres svatky budu doma v CR..svitavsko..je tu nekdo z okoli kdy by se byl ochoten podelit o nejake uzitecne tipy na zacatek...predem diky Jirka
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Re: Návod CopterX 450
modelfun píše:Připravujeme opravdu detailní návod na tento vrtulník, ať si začátečník nasosá aspoň nějaké základní informace, jak nastavit vysílačku aby to lítalo či gyro. Jen to dá chvíli zabrat, ať to k něčemu vypadá, ale pracuje se na tom..
Co se týká elektroniky, tak jako prodejce můžu doporučit ihned vyměnit před prvním letem ocasní servo, stejně se časem rozbije. Navíc to je obyčejný analog. Jen při výměně za digitální nezapomeňte přenastavit gyro na jinej typ serva.
Jinak super vrtulník, pro každýho kdo chce zkusit něco většiho. Kdo se o to zajímá si s tím poradí, ale potkal jsem i lidi co to koupili hned po Lamě V3 či jiným koaxiálu a pak se divili...![]()
Jinak mě tu třeba ukamenujte, za to že jsem se jako prodejce zapojil do diskuse....
.. no cakam uz skoro dva tri tyzdne a.. zatial ziadny navod
takze stihnete to este toho roku ??
hanzi
Pánové, tak dlouho se řve do lesa, až vyleze hajný a dá všem po hubě.
Pamatujte, že tu je diskuse, nikoliv placená poradna. Na odpověď nemáte žádný nárok. A čím víc se budete vztekat a žadonit, tím více nakrknete potenciální radiče. Jinak řečeno, tím menší chuť bude kdokoliv mít do toho, aby obětoval svůj čas na smolení odpovědi.
http://www.mojehobby.cz/magazin/detail.php?idclanku=12
Pamatujte, že tu je diskuse, nikoliv placená poradna. Na odpověď nemáte žádný nárok. A čím víc se budete vztekat a žadonit, tím více nakrknete potenciální radiče. Jinak řečeno, tím menší chuť bude kdokoliv mít do toho, aby obětoval svůj čas na smolení odpovědi.
http://www.mojehobby.cz/magazin/detail.php?idclanku=12