Palcovat, nebo prstovat? (a pro velký úspěch i mód 1 či 2)

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
martys

#16 Příspěvek od martys »

já lítám palcema, ale s pultem...abych rádio nemusel držet a měl ruce opřený.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Maxipes

#17 Příspěvek od Maxipes »

ja treba litam palcema a bez pultu a bez popruhu - proste vysilacku jenom v ruce. Vypada to jako nejblbejsi mozny reseni ale me to vyhovuje :-)
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
psena
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od psena »

Jo tenhle zpusob zeru, vsak tak myslim lita Tareq, zaraz to drzi i ridi, ja jsem si musel koupit i takovyto vyvazovatko aby me na kriku vysilacka drzela stabilne.
kure87
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od kure87 »

Podle mně je nejlepší způsob vysílačku jenom držet a nevěšet si ji na krk. kolikrát se mi stalo že se zvrtla a něco jsem si přecvakl.
psena
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od psena »

Tak pro me je to nejlepsi zpusob jak byt co nejdriv na zemi :lol:
Maxipes

#21 Příspěvek od Maxipes »

Parada ted muzu rikat ze litam jak Tareq :D
Akorat knipl drzim az koncem palce a ne tim kloubem jako Tareq
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Kenny McCormick

#22 Příspěvek od Kenny McCormick »

ja palcujem, vysielacku drzim, ale mam popruh s fotaka ci z coho, co som nasiel doma... Lietam len rok, tak som si zvykol, popruh je dobry na to aby som nenarabal s vysielackou hore-dole /v zaciatkoch som ju podvedome klopil naraz s vrtulnikom/.
Skusil som teraz prstami na sime, a je to akoby som drzal Tx v ruke prvykrat v zivote :lol: cize je to hlavne o zvyku, ako to komu vyhovuje. Palcovanie moze mat jednu nevyhodu - v zime skoro stracam cit... :(
Tiez nieje dobre mat prilis kratke paky, ovladanie je s dlhsimi jemnejsie.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Vladan
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Vladan »

Pardon, píšu o palcování do sekce vrtulníků a přitom o nich nic nevím... :oops:
MX 16S - 35 MHz
Uvidíme, řekl moudrý, oční chirurg ....
Digis
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Digis »

Napřed jsem sháněl pult a k radiu si koupil delší páčky ovládal jsem /palec a ukazováček/. Pult jsem nesehnal. Asi po měsíci jsem přišel na to, že nezvládnu s těmi dlouhými pákami celou šíři kříže. Tak jsem vyměnil zpět krátký páčky a hned mi to šlo líp. Když jsem se naučil viset a poletovat dopředu a zpět tak jsem v Phoenixu jen tak ležérně zkusil palcovat a už mi to to zůstalo. Je pravda, že ten cit se musí vypilovat. Jenže jsem v té době vyměnil radio a způsob ovládání, tak jsem se trochu vrátil zpět v čase. A navíc začala zima. Tak že teď už jen trénink na simu. Tak že palcuji, mám popruh ale radio si držím stejně v ruce.

Je zajímavý Tareqa sledovat při ovládání, vysílačku drží v ruce, volně sklopenou dolů, jako by ani nevěděl co má v ruce a palci jenom kmitá.
Dx7 ovládá pod kloubem, ale třeba Futabu normálně bříšky palců, řekl bych že to má podle toho jak jsou dlouhý páčky, protože má naučený dráhy prstů a tak to musí zkrátit tím, že je drží trochu dál, ale jde mu to fakt skvěle.
No jo asi dobrej oddíl :lol:
bigsam72

#25 Příspěvek od bigsam72 »

psena píše:Jo tenhle zpusob zeru, vsak tak myslim lita Tareq, zaraz to drzi i ridi, ja jsem si musel koupit i takovyto vyvazovatko aby me na kriku vysilacka drzela stabilne.

Existujou i extravagantejsi zpusoby jak packovat :-) zrejme to maj zensky nejak jinak ...

http://www.youtube.com/watch?v=HgtiPgfB ... re=related
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
Georg9

#26 Příspěvek od Georg9 »

Kenny McCormick píše:
je to hlavne o zvyku, ako to komu vyhovuje.

Tiez nieje dobre mat prilis kratke paky, ovladanie je s dlhsimi jemnejsie.

Ahoj, litam bez popruhu, jen drzim v rukach a palcuju a nevím proč jednou sem to zkusil na simu bez tech kloboucku na pakach, jen s tema tycinkama se závitem a od te doby mám páky pokud mozno co nejkratsi :-D.. Asi geneticka vada :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od psena »

Ja mam packy uplne na minimum co jdou sesroubovat, nemam moc dlouhy prsty a tim padem do krajnich poloh to mam tak tak.
bigsam72

#28 Příspěvek od bigsam72 »

psena píše:Ja mam packy uplne na minimum co jdou sesroubovat, nemam moc dlouhy prsty a tim padem do krajnich poloh to mam tak tak.

Myslim si ze je to normalni geneze a je to logicky. Kazdej zaciname tim ze se ucime sotva viset ale pak treba pri tic-toc potrebujes rozsah pacek a to ti zacnou ty dlouhy vadit. :-)
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
Kenny McCormick

#29 Příspěvek od Kenny McCormick »

aha, tak mozno je to tym, ze sa snazim skor o tiahle dlhe zatacky aj lopingy, tak mi dlhsie packy viac vyhovuju. Len vykruty robim skor rychle a na max. vychylky, aby mi heli nerobila sudy...
mozno ich casom budem skracovat, ked mi to bude vadit :D
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
geriatrix

délka kniplů

#30 Příspěvek od geriatrix »

Mohu potvrdit že zkrácení kniplů má svoje opodstatnění, zrovna včera jsem to provedl a ohromné zlepšení při manévrech, nikdy bych tomu nevěřil. V tu dobu jsem ještě nečetl toto vlákno, takže zcela nezávislé pozorování. I v Phoenixu s Bladem 400 je to znát. :P
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“