Palcovat, nebo prstovat? (a pro velký úspěch i mód 1 či 2)

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Howking
Kontaktovat uživatele:

Palcovat, nebo prstovat? (a pro velký úspěch i mód 1 či 2)

#1 Příspěvek od Howking »

No začínal jsem palcovat, po půl roce jsem přešel na prstování, to bylo snadný - získal jsem mnohem větší citlivost a přesnost, ale to bylo v době, kdy jsem sotva lítal, takž mi to bylo velmi vhod. Teď zkouším po dalších dvou letech prstování znova palcovat (zatím Phoenix) a zjišťuju že je to mnohem rychlejší na reakce. Ježe zase nejsem pořádne schopen tahat palci přímky, vždy se v tom promítne nějaký oblouček. Tak nevím, trénovat znova pečlivě palcování (vyplatí se to?), nebo zůstat u pultu a prstování? CO používáte vy (a proč)?
Naposledy upravil(a) Howking dne čtv 02.12.2010 11:54, celkem upraveno 1 x.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Vopruz

#2 Příspěvek od Vopruz »

Dle toho, jak to má slečna radši :lol:
T-REX 450 PRO
Blade mSR
DX6i
OPR
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od OPR »

Vopruz píše:Dle toho, jak to má slečna radši :lol:

Taky bych to tak viděl...... ovšem pokud si mohu vybrat........ prstuju :D
Howking
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Howking »

Vopruz píše:Dle toho, jak to má slečna radši :lol:
:-D To je slečna od slečny jiné :-) (ale vysílačku mám jen jednu :-D)
youtube.com/heyingosl
djmikin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od djmikin »

záleží jakým stylem chceš lítat ,myslím ,že na 3D je lepší palcování ,ale na Makety a polomakety prstování .Teda aspoň pro mě je to takhle lepší.Michal
p-51 mustang Šad model,skylady http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=3084 Blast G3 (od Honzy Špatného :-) )
Drop

Re: Palcovat, nebo prstovat?

#6 Příspěvek od Drop »

Howking píše:No začínal jsem palcovat, po půl roce jsem přešel na prstování, to bylo snadný - získal jsem mnohem větší citlivost a přesnost, ale to bylo v době, kdy jsem sotva lítal, takž mi to bylo velmi vhod. Teď zkouším po dalších dvou letech prstování znova palcovat (zatím Phoenix) a zjišťuju že je to mnohem rychlejší na reakce. Ježe zase nejsem pořádne schopen tahat palci přímky, vždy se v tom promítne nějaký oblouček. Tak nevím, trénovat znova pečlivě palcování (vyplatí se to?), nebo zůstat u pultu a prstování? CO používáte vy (a proč)?

Létej to, co ti bude lépe vyhovovat, máš-li strach, že nebudeš stíhat prstovou technikou, tak se koukni na Pavla Kefurta, ten ji létá.Jde nastavit na lepším rádiu citlivost odezvy pák.Tam tvůj problém končí.Předevšim se vyvaruj tomu, každé dva měsíce něco měnit, chceš-li slušně létat a někam pokročit, uč se jednou technikou a v jednom modu.Osobně létám pálcovou techniku a jsem spokojen, ale létám pouze heli.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
arda1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arda1 »

Palec je u toho takovej neforemnej a krátkej- lepší ukazovák nebo prostředníček nebo mix i s palcem ale ten je tam jen na "kniplík" :wink: :lol: :lol: :lol: arda1
ICQ 638556901
psena
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od psena »

Najdi si temata a bylo jich hafo kde se to resilo, bylo tam nasany docela dost, vcetne prikladu kdy lidi tyto dva zpusoby menili a vysledky takove zmeny.
Ja jsem po 2-3 tydnech na simu pouze palcama presel na palec ukazovak, protoze palcama jsem nedokazal udrzet primky. Navic jsem mel pocit jemnejsich reakci nez s palcama, ale v podsate myslim ze bych ted zalitl s palcama dost podobne jak se svym nynejsim zpusobem (ted jsem to zkusim na simu a zalitnu to samy, je to tedy hlavne o hlave ne o rukach)
Jinak pro priklad
Palec ukazovak: Szabo, Bobby Watts, Jetschin, Katzav (a asi vetsina v top 20ce)
Palce: Krammerer, Riva, Alsaadi
A treba Kyhle dahl ma mam pocit kolektiv palec a cykliku palec ukazovak :D
Tak si vyber :lol:
krtek2k

#9 Příspěvek od krtek2k »

Riva na některých videích kdysi prstoval a teď už zase palcoval.
Riva má dokonce obráceně kolektiv, než je zvykem. Nahoru ho žene kniplem k sobě .)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Howking
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Howking »

krtek2k píše:Riva má dokonce obráceně kolektiv, než je zvykem.
- jsem si všiml.
youtube.com/heyingosl
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Rastislav »

uč se jednou technikou a v jednom modu.Osobně létám pálcovou techniku a jsem spokojen, ale létám pouze heli

Zdravím,
komu ako sa lepšie lieta bolo odporučané -no dobre ALE naučil som sa prstovu techniku a lietal som ACRO no prešiel som na heli a ostal som aj na mode asi 1:prava ruka -kolektiv klonenie(plyn-kridelka), ľava klopenie - chvost(vyškovka-smerovka),
A ked som prišiel na stretnutie vrtuľnikarov bol som trocha šokovaný ked z tych čo fakt vedeli super lietať nikto nelietal takto ,teda nebol nik kto by bol moj heli vyskušal a poriadne zalietal, uvažujem teda že na heli prejdem na ich mod :ľava-klopenie-klonenie,prava-kolektiv -chvost
Rasťo
Howking
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Howking »

Rastislav píše:A ked som prišiel na stretnutie vrtuľnikarov bol som trocha šokovaný ked z tych čo fakt vedeli super lietať nikto nelietal takto ,teda nebol nik kto by bol moj heli vyskušal a poriadne zalietal

Pokud už jsi zvyklý na jedničku, tak se ti bude hodně blbě přecházet - i když jsou mistři co zvládnou obojí. Dvojka je prostě pro heli lepší a přirozenější (jedním kniplikem balancuješ celou helinu - jako když balancuješ tyčku na špičce prstu) - některé prvky v dvojce snadné až mechanické jsou v jedničce krkolomné - no jsou i tací co špičkově lítají jedničku. Ale z top 40 na RICHA jedničku loni lítali dva. Navíc dvojka je i víc v realitě - v letadle máš taky na kniplu křidélka a výškovku a na pedálech směrovku a v levé ruce plyn. Na vrtulníku totéž - na kniplu klonění a klopení, na pedálech vrtulku a na levé ruce kolektiv. Za mnou už taky přišlo s prosbou o zalítíní jejich heli dost lidi s jedničkou - no bohužel - ani bych to nedokázal zaviset.
youtube.com/heyingosl
arda1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od arda1 »

Osobně raději MOD1 - mám to rozložený na obě ruce - na jedný bych nevěděl kde mi stojí (hlava)... :wink: :lol: :lol: :lol: arda1BOT
ICQ 638556901
blesk
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od blesk »

já lítám v modu 1 ale nedělá mi problém ani jedno, občas lítam palcama, občas prstama, podle toho jestli chytnu rádio s pultem nebo bez pultu, s tím rozdělením na makety a akrobaty souhlasím
bigsam72

#15 Příspěvek od bigsam72 »

Howking píše:No začínal jsem palcovat, po půl roce jsem přešel na prstování, to bylo snadný - získal jsem mnohem větší citlivost a přesnost, ale to bylo v době, kdy jsem sotva lítal, takž mi to bylo velmi vhod. Teď zkouším po dalších dvou letech prstování znova palcovat (zatím Phoenix) a zjišťuju že je to mnohem rychlejší na reakce. Ježe zase nejsem pořádne schopen tahat palci přímky, vždy se v tom promítne nějaký oblouček. Tak nevím, trénovat znova pečlivě palcování (vyplatí se to?), nebo zůstat u pultu a prstování? CO používáte vy (a proč)?

Hele myslim ze je to hodne subj. zalezitost a je to o tom co ti nejvim vyhovuje. Ja kdyz zacinal jsem se zeptal zda-li je "nejaky doporuceni" ale bylo mi receno (a imho spravne) ze si kazdej ma vybrat sam. Ja jsem po case pouze koupil vetsi "kniply" (takovy ty na prstovani) ale zkratil jsem je na maximum aby draha kniplu byla co nejmensi ( vetsi citlivost ). Koukni na tareqa http://www.youtube.com/watch?v=t2QuNrQy ... re=related a http://www.youtube.com/watch?v=0FWWY5kLF6c Zejmena prace pravym palcem je zajimava :-). Palcuje jakoby koncem prvniho clanku pravyho palce ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“