řezání křídel

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

řezání křídel

#1 Příspěvek od blesk »

Stojím před drobným technickým problémem, a to je vyříznou křídlo na Mirage 2000

Obrázek

=====>>>>>

jediná varianta je asi řezat pomocí pily uchycené na jednom otočném čepu. Problém bude asi s propalem na konci křídla, to by asi vyřešilo řezání křídla z několika dílů, do tohoto se mi moc nechce, neví někdo o něčem lepším?
Naposledy upravil(a) blesk dne stř 24.11.2010 21:48, celkem upraveno 1 x.
lastfever

#2 Příspěvek od lastfever »

ne... foukat na drat studeny vzduch a pridelat nejaky chladitka, ale stejne to moc nepomaha. jediny to udelat na vic kusu. a jak je to o vic jak o 2/3 je to prusvih
flubber
Kontaktovat uživatele:

Re: řezání křídel

#3 Příspěvek od flubber »

blesk píše:...neví někdo o něčem lepším?

jo, vím. Udělej si negativní profily co 5 cm od sebe a brousit a porovnat a brousit a ...

Hoď do toho obrázku aspoň šipku směru letu :)
qq
Kontaktovat uživatele:

Re: řezání křídel

#4 Příspěvek od qq »

flubber píše:Hoď do toho obrázku aspoň šipku směru letu :)
Směr je vzhledem k tvarům mirage celkem jasný :wink:
pert
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pert »

Někde na zahraničním netu byl odkaz a tam byla jedna taková vychytávka na tento typ křídla. Tu stranu 380 mm a tu kterou nemáš okótovanou protáhni aby vznikl trojúhelník. V tom bodu který vznikne po protažení výše zmíněných stran, se upevní jedna strana struny a druhou stranou jedeš podle šablony. Při troše šikovnosti to půjde v pohodě a s koncovým profilem bych se zase až tolik netrápil. Vzhledem k tomu jakou má hloubku se dá něco dobrousit. Nic jiného mě nenapadá. jinak přeji hodně zdaru, bude to opruz.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od blesk »

pert píše:Někde na zahraničním netu byl odkaz a tam byla jedna taková vychytávka na tento typ křídla. Tu stranu 380 mm a tu kterou nemáš okótovanou protáhni aby vznikl trojúhelník. V tom bodu který vznikne po protažení výše zmíněných stran, se upevní jedna strana struny a druhou stranou jedeš podle šablony. Při troše šikovnosti to půjde v pohodě a s koncovým profilem bych se zase až tolik netrápil. Vzhledem k tomu jakou má hloubku se dá něco dobrousit. Nic jiného mě nenapadá. jinak přeji hodně zdaru, bude to opruz.

ohledně toho otočného bodu jsem to psal hned v prvním příspěvku, ale taky jsem dodal, že mám obavu ohledně propalu, kdyby to šlo ideálně, tak nic brousit nemusíš, ono to vytvoří samo zmenšený profil co je na kořenovém :-)
pert
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pert »

Vzhledem k tomu v kolik jsem ten příspěvek posílal se stalo to co se stalo.
NC :oops:
blesk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blesk »

pert píše:Vzhledem k tomu v kolik jsem ten příspěvek posílal se stalo to co se stalo.
NC :oops:

zase to neber tragicky :wink:
pert
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pert »

To ani náhodou. :wink:
voza

#10 Příspěvek od voza »

Mě radil uživatel z rcalbum - jipe (má na rc albumu krásné dmychadlové Gripeny - jeden plánek jsem si od něj koupil) že křídla vyřezával rovnoběžně s náběžnou hranou a odkovoku má podloženou dřevěnou lištou příslušné tloušťky a končí v tom ostrém rohu, sám jsem to nezkoušel jen jak jsem přijal radu tak pouštím dále, já mám zatím vyřezané jen šablony trupu....
Odpovědět

Zpět na „Dílna“