Stojím před drobným technickým problémem, a to je vyříznou křídlo na Mirage 2000
=====>>>>>
jediná varianta je asi řezat pomocí pily uchycené na jednom otočném čepu. Problém bude asi s propalem na konci křídla, to by asi vyřešilo řezání křídla z několika dílů, do tohoto se mi moc nechce, neví někdo o něčem lepším?
Naposledy upravil(a) blesk dne stř 24.11.2010 21:48, celkem upraveno 1 x.
ne... foukat na drat studeny vzduch a pridelat nejaky chladitka, ale stejne to moc nepomaha. jediny to udelat na vic kusu. a jak je to o vic jak o 2/3 je to prusvih
Někde na zahraničním netu byl odkaz a tam byla jedna taková vychytávka na tento typ křídla. Tu stranu 380 mm a tu kterou nemáš okótovanou protáhni aby vznikl trojúhelník. V tom bodu který vznikne po protažení výše zmíněných stran, se upevní jedna strana struny a druhou stranou jedeš podle šablony. Při troše šikovnosti to půjde v pohodě a s koncovým profilem bych se zase až tolik netrápil. Vzhledem k tomu jakou má hloubku se dá něco dobrousit. Nic jiného mě nenapadá. jinak přeji hodně zdaru, bude to opruz.
pert píše:Někde na zahraničním netu byl odkaz a tam byla jedna taková vychytávka na tento typ křídla. Tu stranu 380 mm a tu kterou nemáš okótovanou protáhni aby vznikl trojúhelník. V tom bodu který vznikne po protažení výše zmíněných stran, se upevní jedna strana struny a druhou stranou jedeš podle šablony. Při troše šikovnosti to půjde v pohodě a s koncovým profilem bych se zase až tolik netrápil. Vzhledem k tomu jakou má hloubku se dá něco dobrousit. Nic jiného mě nenapadá. jinak přeji hodně zdaru, bude to opruz.
ohledně toho otočného bodu jsem to psal hned v prvním příspěvku, ale taky jsem dodal, že mám obavu ohledně propalu, kdyby to šlo ideálně, tak nic brousit nemusíš, ono to vytvoří samo zmenšený profil co je na kořenovém
Mě radil uživatel z rcalbum - jipe (má na rc albumu krásné dmychadlové Gripeny - jeden plánek jsem si od něj koupil) že křídla vyřezával rovnoběžně s náběžnou hranou a odkovoku má podloženou dřevěnou lištou příslušné tloušťky a končí v tom ostrém rohu, sám jsem to nezkoušel jen jak jsem přijal radu tak pouštím dále, já mám zatím vyřezané jen šablony trupu....