vrtulníky začínáme

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
FlyBear

#31 Příspěvek od FlyBear »

z.zemanek píše:jsem stydlivý a kopance si raději vyžeru sám,není s čím se chlubit
snad až to udržím ve vzduchu, troufnu si to přinést to mezi lidi
tet jsem vděčný za každou radu
ZZ

To je chyba. Běž raději mezi lidi - jako nezkušený začátečník totiž nevíš, co bylo špatně.

Dokonce i pro zkušeného je velmi dobré, když jeho eventuální chybu pozoruje někdo jiný a může pak poradit nebo aspoň nezávisle popsat, co špatného viděl.

Sám se s tím budeš jen plácat a budeš muset znovu vynalézat již vynalezené...
z.zemanek

#32 Příspěvek od z.zemanek »

idealni bude kdyz mi tu vysilacku s kabelem pujcis na dva vecery a ja Ti reknu zda jsem schopen s tim neco udelat, myslim ze to pujde.

pokud to myslíš vážně,zneužiji Tě a dík
ZZ
z.zemanek

#33 Příspěvek od z.zemanek »

Anebo si sežeň tuhle: http://knihy.cpress.cz/knihy/hobby/mode ... vrtulniku/ knížku. Je už sice co se týká techniky už trošku zastaralá , ale pro začátečníka je dobrá dost. Až si to prostuduješ a pochopíš, to musíš sám, nikdo ti s tím nepomůže, tak se nebudeš muset tolik ptát, budeš se umět ptát a používat správné termíny aby jsme chápali na co se ptáš. A pak pro Tebe bude hračkou i bez cizí pomoci naprogramovat to Tvé rádio protože budeš vědět co na vrtulníku a v rádiu k čemu slouží a jak věci pracují. Když nic jiného, budeš umět položit srozumitelný dotaz. Předpokládám , že to tvé rádio je to to samé jako tohle: http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9042 . To jsem kamarádovi nastavoval před pár týdny v počítači. Je to sice opruz, ale nic složitého. Když jsem to dokázal já, dokážeš to taky.[/quote]

Je to zcela stejná krabička,avšak má úplně jiné samolepky
takže je stejná
dík
ZZ
z.zemanek

#34 Příspěvek od z.zemanek »

Nevím čím to je, že zrovna RTF sady vrtulníků si lidi nejprve kupují a až pak se ptají.
Příměr s bicykly je, ač nezamýšlený a čistě náhodný, docela trefný. Já používám ke stejnému vysvětlovacímu účelu klavír, neb mi příjde přesnější v tom, že jezdit na kole může každý moula, kdežto na klavír se musí sakra umět :D[/quote]

Je to tím,že je to finančně dostupné a jeden věří tomu, že i provozuschopné
vystřízlivění se dostaví až po založení niti na foru,kdy si již opravdu připadám jako blbec co naletěl tomu blbci z těma prstýnkama co nabízí mixery a ...........
ZZ
zdzd

#35 Příspěvek od zdzd »

Na žádost zakladatele vlákna jsem jej krapet pročistil od balastu.

Pokud tedy někomu něco chybí, nebo se návaznost příspěvků zdá být poněkud kostrbatou, je to z tohoto důvodu.

Užitečné věci jsem se snažil ponechat a tak zbylo to, co zbylo.
modelfun
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od modelfun »

Reaguji na diskuzi proto, že zákazník kupoval vrtulník u nás.

Chápu všechny , kteří s vrtulníkem létají a něco o tom vědí. CopterX není špatný vrtulník, aspoň co se konstrukce týče. Elektronika není nic moc, o tom ani jako prodejce nediskutuji (kdybych napsal do popisu modelu, že doporučuji před prvním letem vyměnit minimálně ocasni servo a radio, tak nic neprodám, i když bych si možná získal Vás respekt). Ale pokud chce někdo koupit aspoň kapku použitelný vrtulík a nemá hned 20 000Kč na to aby koupil fakt pořádné vybavení, tak co má dělat. V cenové kategorii co se nabízí CopterX komplet kovu se pohybují lepší čtyřkanálové či horší šestikanálové walkery. A srovnávejte si CopterX s Walkerou.

Můj názor jako prodejce i jako člověka, pro kterého je modelaření hobby je, že pokud si člověk koupí i Esky Honey Bee V2 za 3000Kč a naučí se ho zvládnout (nezpochybnuji že kvalitní vrtulník s kvalitním radiem v ceně za komplet 15000Kč by bylo lehčí ovládat), tak každý další vrtulník s kvalitní výbavou je pro něj jednoduchá hračka i když se musí dál učit. Téměř každý z nás začínal na nějaké té "levné hračce" kterou dostal pod stromeček od manželky, přítelkyně nebo pro sebe pro radost. Jsou lidé co investovali 3000Kč a zjistili, že jsou pro ně vrtulníky něco co je baví a až poté investovali dál. Ale je i mnoho těch, co prostě nevědí a hledají pro sebe zábavu a nechtějí riskovat investici přesahující 10 000Kč, aby poté zjstili, že si radši koupí motorku či čtyřkolku či cokoliv jiného a vyblbnou se s ní víc jak s vrtulníkem a vše co do modelu investovali jsou pro ně ztracené peníze.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Howking »

No a pak je spousta těch, co by je vrtulníky bavily a možná byli mezi nimi i potencionální Szabové, Rivové, AlSaadi a Kamerreři, ale koupili si sračku prodejcem vydávanou za špičkový vrtulník a oni mu uvěřili a řekli si, že na to asi nemají geny a nedokáží to zvládnout a šli do letadýlek a autíček. Přitom to nebylo jejich neschopností, ale neschopností heliny byť jen viset. Já sám, kdybych nebyl paličatý mezek, tak jsem s tím po půl roce poskakování praštil. Naštěstí jsem ale vyměnil téměř vše v "levnem" Blejdovi a z heliny kterou byl problém udržet na 10 m² byla helina u které jsem (i s flybarem) stihl položit vysílačku na zem a zvednout ji, aniž by se hnula o víc jak dva metry. No a dnes lítám dva a půl roku - zvládám ledacos a prodejcům jsem následně udělal kšeft za stopadesát litrů nejméně. Je ale 95% těch, co s tím praští a z nich určitě víc jak polovina proto že mají neletuschopný stroj a u těch pak prodejce vydělá jen ty tři tisíce.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
modelfun
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od modelfun »

Tak pokud si člověk nekoupí za 3000Kč opravdový čínský tříkanál s "ohromující" velikostí 55cm a s trvrzením že se jedná o dokonalý venkovní vrtulník, ale aspon něco trochu "normálního", tak se s tím může naučit to co bude potřebovat pro tento koníček, a to trpělivosti a nutnosti se trochu o věc zajímat.

Za tu nedlouhou dobu, co pracuji v tomto oboru jsem viděl opravdu pro mě neuvěřitelné věci. Pro zajímavost to co nejvíc obdivuji není dokonalý 3D let dokonale seštelovaného T-Rexu s příslušenstvím za 30 000Kč, i když klobouk dolů, pro mě to je umění. Ale můj největší respekt patří člověku, který se jednou ukázal na prodejně s obyčejným Beltem V2 od Esky s obyčejnou setovou vysílačkou a standartní seriovou výbavou. Ač to zní pro Vás profíky neuvěřitelně, on na prostoru 2x4m dokázal ten Belt otočit vzhůru nohama s obyčejnou setovou analogovou vysílačkou, se kterou je pro mě i většinu lidí umění i viset. Ten člověk je snad na půl bezdomovec, protože ho kolikrát cestou do práce potkávám, jak tlačí na kárce hromadu železa do šrotu. Zkuste si představit kolik tun železa do toho šrotu asi musel natlačit aby měl jen na ten Belt za 5000Kč. Pro mnohé z Vás je to k smíchu, ale pro značou část našeho národa je to krutá realita. Podívejte se na silnice kolik lidí má třeba levnější auto než Váš vrtulníka a že jich není málo. Chápu že pokud modelaření někoho chytne natolki, že se to stane jeho životní vášní, tak radši bude jezdit ve Felicii a mít dokonalý stroj. Ale těžko běžný člověk, který chce prostě jen zkusit něco nového prodé své ojeté auto, aby mohl koupit dostatečně dobrý vrtulník na to, aby vyzkoušel zda ho to bude bavit. A opravte mě, jestli se mýlím. To že konkrétně Vás netrápí si frknout do vrtulníku 20 000Kč neznamená, že to netrápí nikoho. Nic proti lidem co na to mají, protože i oni si své peníze museli vydělat. Ale ne každému co chce létat se tak daří.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Howking »

modelfun píše: Ale těžko běžný člověk, který chce prostě jen zkusit něco nového prodá své ojeté auto, aby mohl koupit dostatečně dobrý vrtulník na to, aby vyzkoušel zda ho to bude bavit.

Nikdo si nikdy v trabantu nevyzkoušel, zda ho bude bavit jezdit ve formuli 1.

Já si nikdy nevyzkouším, zda mě bude bavit závodit s formulí 1, proto že na to nemám. A jsem s tím smířen - také proto, že jsem nenarazil na prodejce Trabantu, který by mě přesvědčil, že si to můžu v trabantu vyzkoušet.

Koníček je to velmi drahý a každý si o tom informace může sehnat. I když si člověk pořídí hkčko nebo kopterex, stejně za rok na provoz aspoň 50 litrů dá. Takže pokud na to nemám, musím si najít jiný koníček. Tak jako já nemám koníček závodění v F1 i když bych rád, ale "jen" heliny.

(btw. Jezdím v 11 let starém autě - vše je otázka priorit)

Nakonec i já se na vlastních chybách přesvědčil, že čím levnější vrtulník, tím je jeho provoz dražší.
Naposledy upravil(a) Howking dne pon 15.11.2010 9:34, celkem upraveno 1 x.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od pkotatko »

Reaguji na diskuzi proto, že zákazník kupoval vrtulník u nás.
Chápu všechny , kteří s vrtulníkem létají a něco o tom vědí. CopterX není špatný vrtulník, aspoň co se konstrukce týče. Elektronika není nic moc, o tom ani jako prodejce nediskutuji (kdybych napsal do popisu modelu, že doporučuji před prvním letem vyměnit minimálně ocasni servo a radio, tak nic neprodám, i když bych si možná získal Vás respekt).

To je přesně ono. Chápu Váš postoj z hlediska prodejce, vážím si toho, že sem jste schopen tohle napsat.
Ale na druhou stranu, vědomně prodáváte něco o čem víte že to není to pravé. Takže vědomně poškozujete nic netušícího zákazníka. Co takhle mu třeba dát na výběr a prodávat pouze mechaniku jako jednu z možností ? Vím, napíšete že to není možné, že dodavatel.... Ale člověk by měl možnost výběru a rozhodně by to působilo důvěryhodněji.
Ono vždy platilo a bohužel i bude platit že pokud koupím koně, musím mít na oves. A ne jak je dneska národním sportem koupit koně na splátky a řešit že na ně nemám. Natož na oves.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
modelfun
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od modelfun »

Na příští rok plánuji dovážet vrtulníky přímo od výrobce.

Pro vás jako zákazníky to bude znamenat následující:

1) Nižší ceny RTF verzí (budu mít levnější nákup modelů, ale i dílů, což mi snižuje náklady na případné reklamace, tudíž mi stačí menší marže) - CopterX bude cenově přímou konkurencí Walker střední třídy a ne T-Rexu (proto bacha s čím vlastně copter srovnáváte)

2) Dostupnost KIT verzí (ceny téměř stejné jako ve světě - nehrozí reklamace, takže moje marže může být opravdu velmi nízká) - co jsem koukal, tak komplet KIT CopterX CX450SE by vyšel do 2500Kč, což je v ČR momentálně cena rotorové hlavy

3) Plánujeme nějakou lépa nakonfigurovanou RTF verzi s lepší eletronikou a radiem tak, aby opravdu použitelný RTF set vyšel do 11-12000Kč

Ono jako prodejce samozřejmě vím, který model je poruchovější, ale chtít po mně, abych prodával jen dokonalé věci je trochu nemožné. Myslím si, že moje cena CopterX je plně odpovídající při stávající kvalitě. Konkurence ho prodává za téměř dvojnásobek, to by mně svědomí nedovolilo. To je jako kdyby jste přišel do autosalonu Citroenu a majiteli nadával, proč neprodává Audi, když je mín poruchové a spolehlivější. Je to blbost, protože rozhodující parametr je opět cena a poměr cena/kvalita. S pro mě jako prodejce je priorita nabízet modely s co nejlepším poměrem cena/výbava či cena/kvalita.

Jinak všem děkuji za názory.
Kenny McCormick

#42 Příspěvek od Kenny McCormick »

modelfun píše:CopterX bude cenově přímou konkurencí Walker střední třídy a ne T-Rexu (proto bacha s čím vlastně copter srovnáváte)
Ako nezrovnavat CopterX a Align T-rex v triede 450, ked su dielmi 99% totozne /bohuzial nie kvalitou/, a zbytok 1% kompatibilne?
Pisem o ARF kitoch Verzia SE V2 a uz aj verzia PRO s "kardanom".
Suhlasim ze za kvalitu/znacku je treba si priplatit. Pokial sa vsak cena vami nakonfigurovanej verzie bude pohybovat v hladine ktoru uvadzate, Align t-rex450PRO na tom bude lepsie cenove, vzhladom na doterajsie renome bude na tom lepsie aj celkovo aj keby vasa elektrovybava v CopterX bola lepsia. Prevazit misky vah by uz mohlo len to radio v sade, ktore t-rex nema, len by to muselo byt nieco lepsie ako to co tam je a na rovinu = nieje to realne sa do tej ceny potom zmestit.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
modelfun
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od modelfun »

Tak T-Rex težko v RTF verzi koupíte za 7500Kč a příští rok bude CopteX ještě levněji. To je cena opravdu čtyřkanálové Walkery a proto je nutné srovnávat s ní a ne s T-Rexem, který sice je v podstatě totožný, ale k tomu, aby byl použitelný musí člověk investovat minimálně dvojnásobek až trojnásobek (koupě radia....). Najděte si na trhu stejně drahé RTF verze a s nimi porovnávejte a uvidíte, že ten Copter je na tom vlastně dobře a to že je totožný s T-Rexem je bonus, protože je možnost upgradu na lepší díly.

Ono je hezké mít v nabídce verze RTF, ARF, KIT a víc druhů modelů. Ale jako prodejce musím nakoupit od každé verze minimálně 100ks, abych se dostal na nějaké použitelné ceny a ta je při výběru dost podstatný parametr. Radši toho mám méně za dobrou cenu. Nevím jaké jsou Vaše představy, ale prodat 1500ks CopterX v ČR prostě v nějaké rozumné době nejde. Pokud někdo z Vás na to má, si uložit na sklad vrtulníky za nějaký ten milion a čekat, jestli se mu to do dvou let vrátí, tak at do toho jde. Ale Čechy jsou malá země a tomu musíme i my prodejci přizpůsobit nějak svoji strategii. A budto budu mít vše a draze či vyberu něco s přijatelným poměrem cena/kvalita a budu se snažit dotáhnout světové ceny, i když je to v našich podmínkách těžko uskutečnitelné. Tímto si tu nestěžuji, daří se nám, jen Vám chci přiblížit situaci na trhu. A díky Vašim reakcím jsem schopen naši nabídku přizpůsobovat tak, aby Vám zákazníkům vyhovovala.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od pkotatko »

Děkuji za rozumnou reakci. Zní to dobře tak ať se daří. Já osobně raději nakupuji u domácích prodejců. Od nákupu v ČR mě odradí jen dvě věci.
1. pokud zboží není skladem, nebo jsou dlouhé dodací lhůty
2. cena více jak dvojnásobná v porovnání se světem.
Pokud je cena náhradních dílů, baterií atd. do 200% ceny v číně ( za stejný druh zboží ) tak koupím doma. Nemám starosti s platbou, dopravou, clem atd. Prostě pohodlnost.
Třeba zrovna na baterky z HK mám "svého" dodavatele. Napíšu mu co chci a za pár dní to mám na poště na dobírku. Cena je zhruba dvojnásobná, ale nemám starosti. A když si spočítám dopravu, clo a DPH tak mi vychází jeho marže jako rozumná. Jsem spokojen.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
modelfun
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od modelfun »

Příští rok budeme nabízet i RC příslušenství - Li-Polky, Serva, nabíječe.... nějaký výběr prodejných věcí.... s cenami srovnatelnými s americkým hobbykingem... už ted něco vyjednáváme, takže se nechte překvapit.... pokud půjde vše jak má, tak budu mít o polovinu nižší ceny, než je v ČR běžné

Určitě pak využiji Vaše doporučení a informaci o co by byl zájem.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“