T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Georg9

#1261 Příspěvek od Georg9 »

avalanche8 píše:Tak jsem predelal jeste tahlo vrtulky,origo me nejak nenadchlo diky tem drzackum na pasku.Nahrada uhlikova tycka,zalepene kousky tahel kuly zavitum a ladeni vrtulky,Je to naprimo bez tech pruchodek plastovejch,na test cekam,uvidime :D

Tady se jednou toto řešilo a udělal jsem si to taky tak, origo drát navléct do uhlíkové trubičky, zalít vteřinákem, dotáhnout očka k trubičce a dát na přímo, uplně supr a nerozbitné řešení.. :) good idea :idea:
avalanche8

#1262 Příspěvek od avalanche8 »

Akorate me prislo zbytecne pouzit origo tahlo cele,poslouzilo jen jedno kratke tahlo,uz kuly vaze.Zalepene cca 2cm na kazde strane,myslim ze to musi stacit,no to se uvidi ostatne :lol:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
avalanche8

#1263 Příspěvek od avalanche8 »

Parada!tak dnes 5aku a ocas je super,prehozene grypy a uhlikove tahlo posunuly vrtulku jinam,ja blb jsem to mel udelat davno.Vsem doporucuju :D
Kenny McCormick

#1264 Příspěvek od Kenny McCormick »

avalanche8 píše:Parada!tak dnes 5aku a ocas je super,prehozene grypy a uhlikove tahlo posunuly vrtulku jinam,ja blb jsem to mel udelat davno.Vsem doporucuju :D
Tiahlo ti ju neposunie nikde, pokial prave "netocis".
Ale zaujimalo by ma, ci to ma vplyv na zasekavanie za letu alebo na zakmitavanie chvosta, prip. ci sa zmeni zisk gyra v Tx a ked ano, tak ako.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
avalanche8

#1265 Příspěvek od avalanche8 »

Prave se zakmitavanim ocasu,pri vyletavani z prave zatacky zmyzelo,na reglo jsem nastavil jeste o fous vice tj 88% govik,se ziskem jsem nehejbal neni to pregyrovane,priste skusim jit az na 90% plynu,ale uz to je takova male raketka,celkove chovani vrtulky dobry,na me by mohla bejt jeste ostrejsi ale s GY401 toho uz moc neudelam,a davat spartana na parletu se me nechce,pak prijde beastx :D
janac.marek

#1266 Příspěvek od janac.marek »

Ja viem, že to nepatrí úplne do tohto threadu, ale chcem si ísť dnes TRexom zalietať a nabíjať cez autobatériu s naštartovaným motorom.
Vydrží to auto 2C (teda 4.4A)?

A ozaj, tak ma napadlo... kým nemám elektrocentrálu.
Používa niekto z vás také riešenie, že si nabíja heli cez autobatériu, ktorú doma dobíja z el. siete?
Totiž napadlo ma kúpiť si autobatériu a nabíjačku a doma to potom nabíjať z el. siete. Batérie majú kapaciu od 50-70 000mAh, takže by to bolo dostatočné a nie je to ani drahé riešenie, len neviem či to autobatéri zvládajú, ak nie je naštartovaný motor.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1267 Příspěvek od Howking »

Ale úplně v pohodě i bez nastartování - nabíjím 6S 3000 - 7A - tzn z autobaterky si to bere víc jak 14A a nabiju tak v pohodě 6 baterii a ještě nastartuju. Neměj obavy.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
FlyBear

#1268 Příspěvek od FlyBear »

Startovací baterie do aut jsou dělané na krátkou dodávku vysokých proudů a nesnášejí hlubší vybíjení. Velmi rychle při takovém zacházení odejdou - ztratí kapacitu.

A teď si to přeber:
Pokud krmíš 6S / 3Ah proudem 7A, tak nabíječka bere z akumulátoru, řekněme, 15A (a to počítám s dobrou účinností). Nabíjíš proudem 2C, a to akupak, který není vybitý na nulu, takže nabíjíš asi 20 minut (odhaduju). 6 baterií tím pádem nabíjíš 2 hodiny. Tedy ze startovacího akumulátoru sebereš cca 30Ah. A to je moc - nediv se až jednou nenastartuješ.

Můžeš si ale koupit akumulátor trakční nebo akumulátor používaný třeba v kajutových jachtách pro napájení spotřebičů. Ty budou stavěny na 50% vybití v pohodě, ale o moc víc ne. Takže by sis měl koupit alespoň 60Ah akumulátor vhodného typu. Ten ale není levný ani lehký a musíš se doma starat o jeho dobíjení.

Proto obvyklé řešení v našich krajích je nabíjet s nastartovaným autem :)
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1269 Příspěvek od Howking »

FlyBear píše:A to je moc - nediv se až jednou nenastartuješ.

Počítám s tím, že mi to likviduje baterku, ale dělám to tak už rok téměř denně a stále je to v pohodě. I kdybych měl každý rok kupovat novou autobaterku, tak se mi to vyplatí - jednak ty peníze ušetřím na naftě a pak to pohodlí netahat se s těžkou gelovkou. Autobaterka je prostě levná. Na nabíječce mám nastaveno nenabíjet, pokud napájecí napětí klesné pod 10.5V - takže se mi ani nemůže stát, že bych z letiště neodjel (startovací kabely mám pro příhodu v kufru :D)

A pak, pokud baterku zničím do dvou let - v záruce dostanu novou - takže platím vladtně každou druhou :D
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
janac.marek

#1270 Příspěvek od janac.marek »

Ja som to aj tak myslel tak, že by som kúpil samostatnú autobatériu a doma ju nabíjal.
Za 50€ sa už dačo dá kúpiť a lacná nabíjačka, čo bude nabíjať moźno aj 10h tiež nie je problém.

No dnes keď som bol lietať, tak akonáhle som tam dorazil začalo jemne poprchať a tak som už heli neriskoval vybrať. Škoda.
S novým swashplate je dokonale vyľadená.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Troll

#1271 Příspěvek od Troll »

janac.marek píše:....chcem si ísť dnes TRexom zalietať a nabíjať cez autobatériu s naštartovaným motorom.
Vydrží to auto 2C (teda 4.4A)?

Vydrží, nic nekupuj ani motor nestartuj. Záleží na tom jakou máš kapacitu baterky v autě a v jakém je stavu. Ale toho Tvého Trexe 450 bys měl v pohodě nabít 6-8x z autobaterie . Já nabíjím 10s 3200 z autobaterky 3x bez nastartování. Max. odběr nabíječe je cca 25A. Těch tvých 5A je pro autobaterii srandovní zátěž. Řeči kolem trakčních a gelových autobaterek jsou sice pravdivé, ale pro tvoje účely naprosto nepodstatné. Používej co máš, nic víc netřeba. :)
janac.marek

#1272 Příspěvek od janac.marek »

No ešte k tomu nabíjaniu z auta...
Dnes som bol lietať a nabíjal z auta. Pri naštartovanom motore a nabíjacom prúde 4.4A mi to písalo, že low voltage a dalo terminated.
Aj keď som znížil na 2.2A, tak dalo terminated.
Keď som vypol motor a dal nabíjať 2.2A, tak to išlo.
Ale do baterky som dobil len 700mAh kým som dolietal a nechcelo sa mi viac čakať a zbalil to a šiel domov potom.
Keby mi to ide nabíjať tých 2C, tak by to bolo super, lebo tých 15-20 minút sa dá počkať, obzvlášť ak z toho je 6-8 minut lietanie s inou baterkou.

Nabíjať ale moc bez zapnutého motora nechcem, dosť sa bojím o autobatériu, aj keď píšete, že je to OK. To si radšej fakt kúpim nejakú 50mAH autobatériu a nabíjačku. Budem ju vybíjať do 25mAh. To mi vychádza na 5/6 bateriek, ak rátam 50% účinnosť.

PS na autobatérii mám 12V.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#1273 Příspěvek od XB8R »

Z autobaterie 50 mAh toho moc nenabiješ a ani asi takovou neseženeš. Asi jsi myslel 50 Ah.
janac.marek

#1274 Příspěvek od janac.marek »

Áno pardon. Samozrejme. Akurát som našiel v letáku jednu za 60e s kapacitou 55 000 mAh.
DX6i 2.4GHz (mode 2)
Phoenix simulator
Align T-Rex 450 Pro
Align T-Rex 600EFL Pro
Troll

#1275 Příspěvek od Troll »

janac.marek píše:No ešte k tomu nabíjaniu z auta...
Dnes som bol lietať a nabíjal z auta. Pri naštartovanom motore a nabíjacom prúde 4.4A mi to písalo, že low voltage a dalo terminated.
Aj keď som znížil na 2.2A, tak dalo terminated.
Keď som vypol motor a dal nabíjať 2.2A, tak to išlo.

PS na autobatérii mám 12V.

Buď jsi to špatně popsal anebo máš velice nestandardní elektrickou instalaci v autě.Případně velice nestandardní nabíječ. Baterka má totiž napětí kousek přes 12V ( obvykle cca 12,6 nebo podobně), a běžící alternátor by měl mít cca 13.8V . A tudíž na tom Tvém popisu něco nehraje. Běžící alternátor v autě při odběru 4,4A ani neví že je něco připojeno a napětí se za normálních okolností v žádném případě nedostane na " Low voltage" .
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“