Helimaniacs Team Brno

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1516 Příspěvek od JirkaA »

Hele Opře přestaň vyskakovat. Buď jsi předchozí věci nečetl, nebo jsi mne nepochopil. Psal jsem poměrně jasně o tom, že původní stav byl dlouhá páka, malý zisk gyra, fungovalo to. Nový stav je krátká páka a problémy, s největší pravděpodobností způsobené souběhem více okolností, z nichž jedna je vakl na smykátku jako kráva. Tečka, nemá smysl se dohadovat.
OK2WY
prtka
Kontaktovat uživatele:

#1517 Příspěvek od prtka »

Dnes dopo na letisku super podminky. 7 baterek a zpet do prace. Od 10 hod.to tam vypadalo jak on vykendu. Nebylo misto ani na naší strane. Ti lidi snad nechodi do prace :D .
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1518 Příspěvek od Digis »

prtka píše:Dnes dopo na letisku super podminky. 7 baterek a zpet do prace. Od 10 hod.to tam vypadalo jak on vykendu. Nebylo misto ani na naší strane. Ti lidi snad nechodi do prace :D .

Jasně , klidně nás nasírej :evil: nás co mame jenom víkendy. Doufám, že bude už brzo pořádnej vítr a déšť. :lol:
Naposledy upravil(a) Digis dne stř 03.11.2010 15:37, celkem upraveno 1 x.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1519 Příspěvek od Digis »

Kde se dá v Brně koupit modrej Loctite na šroubky?
Kenny McCormick

#1520 Příspěvek od Kenny McCormick »

JirkaA píše:Hele Opře přestaň vyskakovat. Buď jsi předchozí věci nečetl, nebo jsi mne nepochopil. Psal jsem poměrně jasně o tom, že původní stav byl dlouhá páka, malý zisk gyra, fungovalo to. Nový stav je krátká páka a problémy, s největší pravděpodobností způsobené souběhem více okolností, z nichž jedna je vakl na smykátku jako kráva. Tečka, nemá smysl se dohadovat.
a co to servo ku gyru, je dost rychle?
Ked si skratil paku, automaticky sa o nieco znizil reakcny cas. Co je to za servo? Ked je pomalsie, to by vysvetlovalo preco to fungovalo na dlhu paku.
A po skrateni paky si znova nastavil dorazy /vychylky/ na gyre?
...to len napady, kde by mohol byt este nejaky problem.. :wink:
error414
Kontaktovat uživatele:

#1521 Příspěvek od error414 »

ted sem dojel z letiste, dve baterky s logem a parada, nastavil sem BEC na 5V a ocas drzi paradne.

jelikoz logo je ve vzduchu takove jiste tak sem odvisel baterku hole kolama kabinkou k sobe. zaradil jsem novej prvek. vraceni s invertu s tocenim ocasu.

BTW: pisu su to sem protoze chci pochvalu
Logo 600 + spirit
Digis
Kontaktovat uživatele:

#1522 Příspěvek od Digis »

error414 píše:ted sem dojel z letiste, dve baterky s logem a parada, nastavil sem BEC na 5V a ocas drzi paradne.

jelikoz logo je ve vzduchu takove jiste tak sem odvisel baterku hole kolama kabinkou k sobe. zaradil jsem novej prvek. vraceni s invertu s tocenim ocasu.

Tu nedostaneš, protože lítáš když ostatní nemůžou. Závist je sviňa :lol:
peko.cz

#1523 Příspěvek od peko.cz »

error414 píše:ted sem dojel z letiste, dve baterky s logem a parada, nastavil sem BEC na 5V a ocas drzi paradne.

Pochvalu dostanes! Navic mam radost, ze ti to moje byvale Logo lita s komponenty z Raptora. Btw: ja ti vlastne ani nemuzu zavidet. Nemam ani vysilac ani nabijec.
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1524 Příspěvek od OPR »

JirkaA píše:Hele Opře přestaň vyskakovat. Buď jsi předchozí věci nečetl, nebo jsi mne nepochopil. Psal jsem poměrně jasně o tom, že původní stav byl dlouhá páka, malý zisk gyra, fungovalo to. Nový stav je krátká páka a problémy, s největší pravděpodobností způsobené souběhem více okolností, z nichž jedna je vakl na smykátku jako kráva. Tečka, nemá smysl se dohadovat.

Vyskakovat?? no nevím ale když jsem čtl takovou hloupost co si napsal :

"......co se ti nezdá? Dlouhá páka na servu znamená větší odezvu, tedy potřebný menší zisk gyra na stejný výsledek....."

...tak jsem se musel ozvat.
i když jsem třeba nečetl co tomu předcházelo.
Protože to tu čtou lidi co by to mohli dle tvého návodu "zprasit" a pak by se jen divili.
To že ti to tak jak si to mněl fungovalo je jen fajn a buď rád protože NEMUSELO ...... dlouhá páka na servu k vrtulce kolikrát končí dost velikym karambolem. :!:
Kenny McCormick

#1525 Příspěvek od Kenny McCormick »

OPR píše:To že ti to tak jak si to mněl fungovalo je jen fajn a buď rád protože NEMUSELO ...... dlouhá páka na servu k vrtulce kolikrát končí dost velikym karambolem. :!:
:?: :?: :?:
A to uz preco :?: :lol: :lol: :lol:
Myslis, ze sa to servo zasekne alebo strhnu zuby?
Tak to by muselo byt fest dlha paka, take ale k servu nepribaluju :lol:
Na vrtulke tie sily niesu az take velke /ked nelietas nejaky hardcore brutal :lol: / ako na cyklike, ved sa tam pouzivaju slabsie serva, ja mam len na cca 1kg.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1526 Příspěvek od JirkaA »

OPR píše:

Vyskakovat?? no nevím ale když jsem čtl takovou hloupost co si napsal :

"......co se ti nezdá? Dlouhá páka na servu znamená větší odezvu, tedy potřebný menší zisk gyra na stejný výsledek....."

...tak jsem se musel ozvat.
i když jsem třeba nečetl co tomu předcházelo.
Protože to tu čtou lidi co by to mohli dle tvého návodu "zprasit" a pak by se jen divili.
To že ti to tak jak si to mněl fungovalo je jen fajn a buď rád protože NEMUSELO ...... dlouhá páka na servu k vrtulce kolikrát končí dost velikym karambolem. :!:

Já nevím jestli mluvíme stejným jazykem.. Nikde jsem přece nepsal, že to tak má být, že to tak je dobře a že to tak lidi maj dělat, tak jakej návod??? Kde jsi to proboha v mým textu vyčetl??
A kde vidíš nesrovnalost v mém tvrzení? Gyro přece na odchylku od původní polohy reaguje tím, že pošle řídící signál do serva a chce po něm výchylku. Tím větší, čím je větší odchylka a čím je vyšší zisk.. Vždyť je to kurnik šopa zpětnovazební regulace jako jakákoli jiná. Když mám akční člen (v tomto případě servo) přepákovanej do rychla (delší páka), bude ve výsledku pro stabilní regulaci nutný snížit zisk zesilovače odchylky (tedy zisk gyra). Když páku zkrátím, musím zisk zvýšit pro dosažení stejného stavu celé regulační smyčky.. to je akademická úvaha, nikoli návod lidem, že maj dávat na servo vrtulky dlouhou páku, kapišto???
OK2WY
Penax

#1527 Příspěvek od Penax »

prtka píše:Dnes dopo na letisku super podminky. 7 baterek a zpet do prace. Od 10 hod.to tam vypadalo jak on vykendu. Nebylo misto ani na naší strane. Ti lidi snad nechodi do prace :D .

Jen si posluz. Aby ti lyziny upadly. :lol: :lol: :lol:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1528 Příspěvek od pkotatko »

Když se tu bavíme o servu S 9254 po ráně.
Jednou se mi stalo na R90. Po ráně a následném záletu ( servo se po ráně tvářilo že mu nic není ) mi neustále kmital ocas do stran. Zisk gyra na to neměl vliv.
Po podrobné kontrole jsem zjistil, že ve výstupním kole převodovky je zevnitř takovej plastovej bazmek co unáší hřídelku potenciometru. Ten byl prasklej a potenciometr dával občas chybné info motoru serva a gyro zase potenciometru. Prostě pakárna. Taková blbost. A aby to nebylo jen tak jednoduché, tak ne všechny sady náhradních převodů tento plastovej zmetek obsahují.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#1529 Příspěvek od pkotatko »

to Psena: bylo by dobré se kamarádsky o získaný peníz podělit. Bonzovat se sice nemá, ale...... :D :D
stačí mi 90% :D
S podsvětím trošku zkušenosti mám...... :!:
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
error414
Kontaktovat uživatele:

#1530 Příspěvek od error414 »

pkotatko píše:Když se tu bavíme o servu S 9254 po ráně.
Jednou se mi stalo na R90. Po ráně a následném záletu ( servo se po ráně tvářilo že mu nic není ) mi neustále kmital ocas do stran. Zisk gyra na to neměl vliv.
Po podrobné kontrole jsem zjistil, že ve výstupním kole převodovky je zevnitř takovej plastovej bazmek co unáší hřídelku potenciometru. Ten byl prasklej a potenciometr dával občas chybné info motoru serva a gyro zase potenciometru. Prostě pakárna. Taková blbost. A aby to nebylo jen tak jednoduché, tak ne všechny sady náhradních převodů tento plastovej zmetek obsahují.

dik, radeji to zkontroluju
Logo 600 + spirit
Zamčeno

Zpět na „Kluby“