Helimaniacs Team Brno
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Hele Opře přestaň vyskakovat. Buď jsi předchozí věci nečetl, nebo jsi mne nepochopil. Psal jsem poměrně jasně o tom, že původní stav byl dlouhá páka, malý zisk gyra, fungovalo to. Nový stav je krátká páka a problémy, s největší pravděpodobností způsobené souběhem více okolností, z nichž jedna je vakl na smykátku jako kráva. Tečka, nemá smysl se dohadovat.
OK2WY
prtka píše:Dnes dopo na letisku super podminky. 7 baterek a zpet do prace. Od 10 hod.to tam vypadalo jak on vykendu. Nebylo misto ani na naší strane. Ti lidi snad nechodi do prace.
Jasně , klidně nás nasírej
Naposledy upravil(a) Digis dne stř 03.11.2010 15:37, celkem upraveno 1 x.
- Kenny McCormick
a co to servo ku gyru, je dost rychle?JirkaA píše:Hele Opře přestaň vyskakovat. Buď jsi předchozí věci nečetl, nebo jsi mne nepochopil. Psal jsem poměrně jasně o tom, že původní stav byl dlouhá páka, malý zisk gyra, fungovalo to. Nový stav je krátká páka a problémy, s největší pravděpodobností způsobené souběhem více okolností, z nichž jedna je vakl na smykátku jako kráva. Tečka, nemá smysl se dohadovat.
Ked si skratil paku, automaticky sa o nieco znizil reakcny cas. Co je to za servo? Ked je pomalsie, to by vysvetlovalo preco to fungovalo na dlhu paku.
A po skrateni paky si znova nastavil dorazy /vychylky/ na gyre?
...to len napady, kde by mohol byt este nejaky problem..
ted sem dojel z letiste, dve baterky s logem a parada, nastavil sem BEC na 5V a ocas drzi paradne.
jelikoz logo je ve vzduchu takove jiste tak sem odvisel baterku hole kolama kabinkou k sobe. zaradil jsem novej prvek. vraceni s invertu s tocenim ocasu.
BTW: pisu su to sem protoze chci pochvalu
jelikoz logo je ve vzduchu takove jiste tak sem odvisel baterku hole kolama kabinkou k sobe. zaradil jsem novej prvek. vraceni s invertu s tocenim ocasu.
Logo 600 + spirit
error414 píše:ted sem dojel z letiste, dve baterky s logem a parada, nastavil sem BEC na 5V a ocas drzi paradne.
Tu nedostaneš, protože lítáš když ostatní nemůžou. Závist je sviňa
error414 píše:ted sem dojel z letiste, dve baterky s logem a parada, nastavil sem BEC na 5V a ocas drzi paradne.
Pochvalu dostanes! Navic mam radost, ze ti to moje byvale Logo lita s komponenty z Raptora. Btw: ja ti vlastne ani nemuzu zavidet. Nemam ani vysilac ani nabijec.
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
JirkaA píše:Hele Opře přestaň vyskakovat. Buď jsi předchozí věci nečetl, nebo jsi mne nepochopil. Psal jsem poměrně jasně o tom, že původní stav byl dlouhá páka, malý zisk gyra, fungovalo to. Nový stav je krátká páka a problémy, s největší pravděpodobností způsobené souběhem více okolností, z nichž jedna je vakl na smykátku jako kráva. Tečka, nemá smysl se dohadovat.
Vyskakovat?? no nevím ale když jsem čtl takovou hloupost co si napsal :
"......co se ti nezdá? Dlouhá páka na servu znamená větší odezvu, tedy potřebný menší zisk gyra na stejný výsledek....."
...tak jsem se musel ozvat.
i když jsem třeba nečetl co tomu předcházelo.
Protože to tu čtou lidi co by to mohli dle tvého návodu "zprasit" a pak by se jen divili.
To že ti to tak jak si to mněl fungovalo je jen fajn a buď rád protože NEMUSELO ...... dlouhá páka na servu k vrtulce kolikrát končí dost velikym karambolem.
- Kenny McCormick
OPR píše:To že ti to tak jak si to mněl fungovalo je jen fajn a buď rád protože NEMUSELO ...... dlouhá páka na servu k vrtulce kolikrát končí dost velikym karambolem.
A to uz preco
Myslis, ze sa to servo zasekne alebo strhnu zuby?
Tak to by muselo byt fest dlha paka, take ale k servu nepribaluju
Na vrtulke tie sily niesu az take velke /ked nelietas nejaky hardcore brutal
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
OPR píše:JirkaA píše:Hele Opře přestaň vyskakovat. Buď jsi předchozí věci nečetl, nebo jsi mne nepochopil. Psal jsem poměrně jasně o tom, že původní stav byl dlouhá páka, malý zisk gyra, fungovalo to. Nový stav je krátká páka a problémy, s největší pravděpodobností způsobené souběhem více okolností, z nichž jedna je vakl na smykátku jako kráva. Tečka, nemá smysl se dohadovat.
Vyskakovat?? no nevím ale když jsem čtl takovou hloupost co si napsal :
"......co se ti nezdá? Dlouhá páka na servu znamená větší odezvu, tedy potřebný menší zisk gyra na stejný výsledek....."
...tak jsem se musel ozvat.
i když jsem třeba nečetl co tomu předcházelo.
Protože to tu čtou lidi co by to mohli dle tvého návodu "zprasit" a pak by se jen divili.
To že ti to tak jak si to mněl fungovalo je jen fajn a buď rád protože NEMUSELO ...... dlouhá páka na servu k vrtulce kolikrát končí dost velikym karambolem.
Já nevím jestli mluvíme stejným jazykem.. Nikde jsem přece nepsal, že to tak má být, že to tak je dobře a že to tak lidi maj dělat, tak jakej návod??? Kde jsi to proboha v mým textu vyčetl??
A kde vidíš nesrovnalost v mém tvrzení? Gyro přece na odchylku od původní polohy reaguje tím, že pošle řídící signál do serva a chce po něm výchylku. Tím větší, čím je větší odchylka a čím je vyšší zisk.. Vždyť je to kurnik šopa zpětnovazební regulace jako jakákoli jiná. Když mám akční člen (v tomto případě servo) přepákovanej do rychla (delší páka), bude ve výsledku pro stabilní regulaci nutný snížit zisk zesilovače odchylky (tedy zisk gyra). Když páku zkrátím, musím zisk zvýšit pro dosažení stejného stavu celé regulační smyčky.. to je akademická úvaha, nikoli návod lidem, že maj dávat na servo vrtulky dlouhou páku, kapišto???
OK2WY
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Když se tu bavíme o servu S 9254 po ráně.
Jednou se mi stalo na R90. Po ráně a následném záletu ( servo se po ráně tvářilo že mu nic není ) mi neustále kmital ocas do stran. Zisk gyra na to neměl vliv.
Po podrobné kontrole jsem zjistil, že ve výstupním kole převodovky je zevnitř takovej plastovej bazmek co unáší hřídelku potenciometru. Ten byl prasklej a potenciometr dával občas chybné info motoru serva a gyro zase potenciometru. Prostě pakárna. Taková blbost. A aby to nebylo jen tak jednoduché, tak ne všechny sady náhradních převodů tento plastovej zmetek obsahují.
Jednou se mi stalo na R90. Po ráně a následném záletu ( servo se po ráně tvářilo že mu nic není ) mi neustále kmital ocas do stran. Zisk gyra na to neměl vliv.
Po podrobné kontrole jsem zjistil, že ve výstupním kole převodovky je zevnitř takovej plastovej bazmek co unáší hřídelku potenciometru. Ten byl prasklej a potenciometr dával občas chybné info motoru serva a gyro zase potenciometru. Prostě pakárna. Taková blbost. A aby to nebylo jen tak jednoduché, tak ne všechny sady náhradních převodů tento plastovej zmetek obsahují.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko píše:Když se tu bavíme o servu S 9254 po ráně.
dik, radeji to zkontroluju
Logo 600 + spirit