Redukce k nabíjení akumulátoru v Opticu 6

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Azy
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Azy »

já jsem to vyřešil následovně stávající konektor jsem nahradil goldama 2 , no vyslíač živom lipolkou, výhoda je že když jdu lítat a náhodou se mi to vybije tak to ad1: za hoďku nabiju a ad2: když nenabiju čapnu baterku z era a jedu dál ne :-) jo jinak mám optica 6 sport
MK Katoda Sokolov :-)
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Hanyk »

Proč kupovat origo nabyječ,kterej nic neumi!! když nabyječku maš! a ta ti vypne ež bude baterka nabyta. Ale to musi byt druhy vyvod od baterky. Nebo vypoj diodu...
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
mgrunt
Kontaktovat uživatele:

Re: Redukce k nabíjení akumulátoru v Opticu 6

#18 Příspěvek od mgrunt »

kroxigor píše:
qq píše:Našel jsem tenhle kabel, který by měl sloužit k nabíjení akumulátoru vysílače. http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=1980
Bude to pasovat k Opticu 6 a nabíječce raytronic C12? Je to bezpečné (myslím z hlediska poškození vysílače)?? Pokud ano, jaké požívat parametry nabíjení u originální vysílačové baterie? Děkuji.

Proč si nekoupíš originální nabíječku než vymejšlet a kupovat kabely co stojej polovinu ceny nabíječky http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=1822

Mimochodem rychlonabíjet vysílačkové aku je dost špatný nápad. Zásadně se nabíjejí pomalu "přes noc" malým proudem tak aby měli dlouhou životnost a spolehlivost. Rvát do nich jak tu někdo psal 1.3A je hloupost ...

Tomuto vyrobku bych moc neveril. Nabijecka nema vubec zadne ochrany, treba i casovaci obvod nebo detekci nabiti clanku. Je to pouze zdroj konstantniho proudu, nic vic. Mam take Optic 6 a normalne nabijim klasickou nabijeckou. Te diody jsem si take vsiml, alespon jsem tak usoudil, pri zkusebnim mereni napeti an nabijecim konektoru. Zatim aku vzdy vypojim, ale idelani reseni to neni, bud odejde konektor nebo casem prestane drzet plastovy kryt. Asi vyradim diodu... Vzdyt ty vysilackove akumulatory jsou uplne bezne tuzkovky. Pravda, 1A do nich nedavam, poctive je vybiji a nabijim 1C.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od arda1 »

Rvát 1C do Nimh v Tx je prostě humus. Jinak nikdo nic lepšího na nabíjení než ten "blbý" origo nabíječ co dává 1/10C nevymyslel. A vůbec nejsou potřeba nějaký ochrany či časovač....o vybíjení před každým nabitím raději pomlčím..... :roll: :roll: :roll:
ICQ 638556901
qq
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od qq »

arda1 - nevím přesně, na co je to teď reakce, vzhledem k vývoji vlákna, ale stále bohužel nemám odpověď na toto:
qq píše:Optic 6 2,4GHz, NE sport (baterka je osmičlánek 9,6V 1300mAh). Takže tahle bude v pořádku?
http://jino.cz/nabijec-cg-s32-hitec-1188.html
Děkuji.
Je tedy, prosím, tato nabíječka vhodná? Děkuji. :oops:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od arda1 »

Ano je - jen je rozpor mezi údaji v popisu a na fotce(mA).
ICQ 638556901
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od vandurat7 »

qq píše:Je tedy, prosím, tato nabíječka vhodná? Děkuji. :oops:

Áno,tato je určená k opticu 6
Clear sky,glider fly..
qq
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od qq »

Děkuji vám oběma. :wink:
sheep

Kabel

#24 Příspěvek od sheep »

Kup si klidne konektor s banankama pokud chces nabijet optic pres nabijecku.
Je to sice nesmysl protoze tam kde prodavaji elektronicke soucastky koupis tyto veci za tretinu.
O didode jsem take slysel,nic jsem nevyndaval a pouzivam konektor z nejakeho ustrizeneho adapteru a chytnu se na to krokosvorkama z nabijecky nastavim 100mAh a bez problemu jiz dlouho nabijim.

Ma to vyhodu uz v tom ze original nabijecku jsem taky mel,mozna snad i jeste kdyz zalovim snad najdu ale proc pouzivat spoustu kramu navic.

A jenom k tomu nabijeni pres noc a te setrnosti.
Chlapi priznejte se kdo nabiji pres noc aby potom vycucal baterku na politani a vecer uz na simulatoru nemel stavu a sel si smutnej lehnout ze musi pomalicku nabijet.
Nejsem pedant ale pri cene techto clanku v dnesni dobe bych takovy citlivka zrovna nebyl.
qq
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od qq »

Děkuji za příspěvek, ale už jsem zakoupil nabíječku Hitec v Jinu.
MEK
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od MEK »

Tos udělal jen dobře, nehledě na to že tam máš ještě konektor na nabíjení aku do malých modelů.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od arda1 »

qq píše:Děkuji za příspěvek, ale už jsem zakoupil nabíječku Hitec v Jinu.
Baterky se ti odvděčí dlouhou a dobrou službou. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“