Redukce k nabíjení akumulátoru v Opticu 6
- mgrunt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Redukce k nabíjení akumulátoru v Opticu 6
kroxigor píše:qq píše:Našel jsem tenhle kabel, který by měl sloužit k nabíjení akumulátoru vysílače. http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=1980
Bude to pasovat k Opticu 6 a nabíječce raytronic C12? Je to bezpečné (myslím z hlediska poškození vysílače)?? Pokud ano, jaké požívat parametry nabíjení u originální vysílačové baterie? Děkuji.
Proč si nekoupíš originální nabíječku než vymejšlet a kupovat kabely co stojej polovinu ceny nabíječky http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=1822
Mimochodem rychlonabíjet vysílačkové aku je dost špatný nápad. Zásadně se nabíjejí pomalu "přes noc" malým proudem tak aby měli dlouhou životnost a spolehlivost. Rvát do nich jak tu někdo psal 1.3A je hloupost ...
Tomuto vyrobku bych moc neveril. Nabijecka nema vubec zadne ochrany, treba i casovaci obvod nebo detekci nabiti clanku. Je to pouze zdroj konstantniho proudu, nic vic. Mam take Optic 6 a normalne nabijim klasickou nabijeckou. Te diody jsem si take vsiml, alespon jsem tak usoudil, pri zkusebnim mereni napeti an nabijecim konektoru. Zatim aku vzdy vypojim, ale idelani reseni to neni, bud odejde konektor nebo casem prestane drzet plastovy kryt. Asi vyradim diodu... Vzdyt ty vysilackove akumulatory jsou uplne bezne tuzkovky. Pravda, 1A do nich nedavam, poctive je vybiji a nabijim 1C.
- Kontaktovat uživatele:
arda1 - nevím přesně, na co je to teď reakce, vzhledem k vývoji vlákna, ale stále bohužel nemám odpověď na toto:

Je tedy, prosím, tato nabíječka vhodná? Děkuji.qq píše:Optic 6 2,4GHz, NE sport (baterka je osmičlánek 9,6V 1300mAh). Takže tahle bude v pořádku?
http://jino.cz/nabijec-cg-s32-hitec-1188.html
Děkuji.
Kabel
Kup si klidne konektor s banankama pokud chces nabijet optic pres nabijecku.
Je to sice nesmysl protoze tam kde prodavaji elektronicke soucastky koupis tyto veci za tretinu.
O didode jsem take slysel,nic jsem nevyndaval a pouzivam konektor z nejakeho ustrizeneho adapteru a chytnu se na to krokosvorkama z nabijecky nastavim 100mAh a bez problemu jiz dlouho nabijim.
Ma to vyhodu uz v tom ze original nabijecku jsem taky mel,mozna snad i jeste kdyz zalovim snad najdu ale proc pouzivat spoustu kramu navic.
A jenom k tomu nabijeni pres noc a te setrnosti.
Chlapi priznejte se kdo nabiji pres noc aby potom vycucal baterku na politani a vecer uz na simulatoru nemel stavu a sel si smutnej lehnout ze musi pomalicku nabijet.
Nejsem pedant ale pri cene techto clanku v dnesni dobe bych takovy citlivka zrovna nebyl.
Je to sice nesmysl protoze tam kde prodavaji elektronicke soucastky koupis tyto veci za tretinu.
O didode jsem take slysel,nic jsem nevyndaval a pouzivam konektor z nejakeho ustrizeneho adapteru a chytnu se na to krokosvorkama z nabijecky nastavim 100mAh a bez problemu jiz dlouho nabijim.
Ma to vyhodu uz v tom ze original nabijecku jsem taky mel,mozna snad i jeste kdyz zalovim snad najdu ale proc pouzivat spoustu kramu navic.
A jenom k tomu nabijeni pres noc a te setrnosti.
Chlapi priznejte se kdo nabiji pres noc aby potom vycucal baterku na politani a vecer uz na simulatoru nemel stavu a sel si smutnej lehnout ze musi pomalicku nabijet.
Nejsem pedant ale pri cene techto clanku v dnesni dobe bych takovy citlivka zrovna nebyl.