Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
007hudy

#301 Příspěvek od 007hudy »

feek píše:Ano jde to. Já koupil V4,5 jen vrtulník a chodí mi to s vysílačem od V4.

a jak postupujes v litani?uz se vejdes do pokoje?
jen at krasne lita dneska jsem ti hodil tu postu:)
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
corona

#302 Příspěvek od corona »

armani píše:...No na pravom knipli sa my podarí vždy sprevádzkovať len jednu funkciu. Bud sa naklápa doska cykliky alebo sa naklápajú len listy. Takže funguje bud klonenie alebo klopenie, obidve funkcie ani náhodou. .... :( kde robím chybu?

Co znamená "..alebo sa naklápajú len listy..." - ?
armani

#303 Příspěvek od armani »

corona píše:Co znamená "..alebo sa naklápajú len listy..." - ?

Znamená to meni se uhel nábehu. Ked dám dole kapotáž a sledujem pohyb serva, tak vždy pracuje len jedno servo.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od arda1 »

Ať pohybuješ kterou chceš páčkou vždy jen jedno? Pak je druhý pokažený .Rozebrat kouknout .
armani

#305 Příspěvek od armani »

Práveže to nerobí len jedno. :( V náhodných intervaloch bud jedno alebo druhé. Občas takto zablbne aj bočenie. To zase odpojí hlavný motor. Nakoľko je to nový vrtulník tak tipujem skôr, že sa my nedarí správne spárovať vysielač s riadiacou jednotkou. Netreba pri párovaní spraviť nejakú kalibráciu? Teda ukázať elektronike všetky krajné polohy? Ja postupujem podľa návodu, pri vypnutom vysielači aj vrtulníku stlačiť knipel plynu a zo zatlačeným kniplom zapnuť vysielač.Na displeji začnú prebiehať tri čiarky. Zapnem vrtulník, začne blikať modrá LED. Po jej zhasnutí by mal byť vrtulník spárovaný s vysielačom. Je spárovaný ale nejak divno.
007hudy

#306 Příspěvek od 007hudy »

kdyby bylo spatne sparovano tak ti nejde nic...takhle je to bud deska v prd...a nebo radio:(ale tohle sparovanim nema nic spolecneho...
Hledat éro v řepce, to je jako hledat prd ve vířivce:)
corona

#307 Příspěvek od corona »

armani píše:.. Bud sa naklápa doska cykliky alebo sa naklápajú len listy... -

Znamená to meni se uhel nábehu. Ked dám dole kapotáž a sledujem pohyb serva, tak vždy pracuje len jedno servo.

Nejspíš zlobí přijímač.

A deska cykliky se naklápí vždy, nikoli jen listy. Tohle je přece 4-kanál bez kolektivu.
armani

#308 Příspěvek od armani »

Corona: ano, je to 4 kanál. Ale prečo má potom dve servá? Môžeš my to prosím objasniť? Vo vrulníkoch som úplný začiatočník. :oops:
Naposledy upravil(a) armani dne sob 23.10.2010 20:16, celkem upraveno 1 x.
corona

#309 Příspěvek od corona »

armani píše:Corona: ano, je to 4 kanál. Ale prečo má potom dve servá? Môžeš my to prosím objasniť? Vo vrulníkoch som absoluna <a>LAMA</a>. :oops:

V4.5:
- otáčky rotoru
- otáčky vyrovnávacího rotoru
- cyklika - klopení
- cyklika - klonění

V4:
- otáčky obou rotorů
- rozdíl otáček jednotlivých rotorů (bočení)
- cyklika - klopení
- cyklika - klonění
armani

#310 Příspěvek od armani »

Tak a Kolibrík začal záhadným spôsobom fungovať. Urobil som znovu niekoľko pokusov o spárovanie. Pred spárovaním som dal všetky trimre do nuly a vypol vysielač. Potom som urobil spárovanie , vložil do Kolibríka baterku a hup, zrazu to funguje. Okrem tejto operácie som dal ešte do vysielača čerstvo nabité batérie. Mohol byť celý problém spôsobený bateriami vo vysielači?
Kubis

Závada Nine eagles solo pro

#311 Příspěvek od Kubis »

Mám dvojče Colibri, vrtulník Nine Eagles Solo Pro. Po první menší bouračce po vytažení z krabice mi přestaly reagovat motory. Serva běhali ale vrtulník se ani nehnul, vytáhl jsem baterku vrtulníku nabil ji, zkontroloval všechny konektory ve vrtulníku, vypnul a zapnul vysílač, nic nepomohlo. Oba motory stály, serva se hýbali. Už jsem se smířil se smolným osudem a málem objednal nový přijímač s deskou, což jsem tak tipoval jako důvod problémů. Zkusil jsem co si radil a vytahal (nové) baterie z ovládaní, nastavil trimy na nulu a ono to začalo opět fungovat.

Chyba je prostě ve vysílači, který potřebuje tvrdý restart vyházením baterek.

Nevím proč se tohle děje, ale závada je to pro nováčka nepříjemná, už jsem se s vrtulníkem loučil.
Kubis
Kuna2

#312 Příspěvek od Kuna2 »

Tak se mi na Solo Pro stalo něco podobnýho. Po dolítání jsem vyndal baterku, vypnul vysílač a baterku dobil. Druhej den po zapnutí vrtulníku sjelo pravý servo úplně dolů a nejde s tímto kanálem hnout - páka vysílače, trim ani přepnutí do režimu plných výchylek nepomůže - servo je furt sjetý dole a nereaguje. Při vypnutí vysílače přejde vrtulník do nějakýho fail safe režimu a servo vyjede doprostřed, tam kde má bejt - tzn. servo funguje, chyba bude ve vysílači nebo někde v řídící desce vrtulníku. Vyndat baterky z vysílače jsem zkoušel několikrát a nepomohlo to (navíc si myslím, že vypínač na vysílači ty baterky odpojuje taky). Nové zpárování jsem taky zkoušel bez efektu. I jsem vysílač rozebral a přeměřil hodnoty odporů na příslušným potenciometru - ty jsou stejný jako na jiných fungujících kanálech. Ještě můžu zkusit nastavení těch trimů na nulu jak píšete i když nevím, jestli tím lze něčeho dosáhnout.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od AR1 »

Podobnou závadu na servu jsem vyreklamoval.
Kuna2

#314 Příspěvek od Kuna2 »

Solo Pro mám z Hobbycity, takže takto těžkej balík s laciným zbožím se tam nevyplatí posílat.
Koukám, že jsi z Prahy 9 - byl bys ochotnej vyzkoušet můj vrtulník/vysílač s tvým? Teda za předpokladu, jestli ho ještě máš. Případně někdo jiný ochotný z Prahy...
armani

#315 Příspěvek od armani »

Mne Colibri V4.5 PRO robilo podobné psie kusy. Nakoniec som to odstránil tak, že som do vysielača dal čerstvo nabité baterie. Po zapnutí som dal všetky trimre do stredovej polohy a kniple do nulových polôh. Treba dať pozor najmä na knipel plynu. Stačí aj malý pohyb pri zatlačení knipla pri párovani a ste "vedle ako tá jedle". Potom vraziť do vrtulníčka nový pohonný článok a počkať na spárovanie. Ak prebehne spárovanie v poriadku odskúšať najprv knipel klonenia a klopenia vo všetkých smeroch. Následne bočenie a nakoniec plyn. Po tomto postupe začal môj Kolibrík konečne riadne fungovať.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“