Walkera HM 83 Novinka

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
tomassek32

#16 Příspěvek od tomassek32 »

Takže nějáká věcička z bazaru bude lepší, než nový set?
Maxipes

#17 Příspěvek od Maxipes »

to ti nikdo neporadi. Zalezi na nabidce a taky na majiteli jestli to vsechno "zprasil" nebo udelal poradne. Jak moc je to olitany... Muzes natrefit na nabidku ktera te ve vysledku vyjde treba dvakrat tak draho jak kdybys rovnou kopil novej stroj. Muzes taky usetrit. Proto sem psal ze je idealni kdyz nekdo ten stroj zkontroluje. V kazdem pripade je nutnost to videt ve vzduchu - tim poznas jak majitel lita a z toho se castecne da odvodit jak ten stroj asi mohl bejt servisovanej, a druha vec je se zamerit na vibrace, pokud je na vrtulniku cokoliv spatne tak se to projevi vibracema. Problem pro zacatecnika je poznat jestli tohle je uz moc nebo jeste dobry.

Kazdopadne pokud bys kupoval novej stroj a vybavu, tak se v dnesni dobe vyplati koupit alespon gyro z bazaru - hodne lidi (vcetne me) preslo na bazpadlovky a neposkozene gyra prodavaji za pakatel
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Maxipes

#18 Příspěvek od Maxipes »

...
Naposledy upravil(a) Maxipes dne čtv 14.10.2010 13:42, celkem upraveno 1 x.
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od pcmaxik »

tomassek32 píše:Takže nějáká věcička z bazaru bude lepší, než nový set?

No v tvém případě možná ano, ale je dobré k tomu si vzít někoho kdo tomu rozumí a pokud možno ať prodejce vrtulník předvede v letu.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pcmaxik »

tomassek32 píše:Takže nějáká věcička z bazaru bude lepší, než nový set?

No v tvém případě možná ano, ale je dobré k tomu si vzít někoho kdo tomu rozumí a pokud možno ať prodejce vrtulník předvede v letu.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
tomassek32

#21 Příspěvek od tomassek32 »

Tak jsem se tedy vyptával, četl, vyhledával a místo tý walkery to vidím takhle:
http://www.peckamodel.cz/produkt/856_sp ... silac.aspx
k tomu
http://www.rcshop.eu/phoenix-letecky-si ... 14536.html
a po menším zaškolení
http://www.peckamodel.cz/produkt/850_tr ... combo.aspx

To už tak hrozný jako walkera doufám není. :-)
Maxipes

#22 Příspěvek od Maxipes »

dobra volba :-) Myslim ze budes spokojenej.

Akorat se uz nevyznam v ruznejch verzich 450: sport, pro... Takze to necham na nekom jinym
Mikelo

#23 Příspěvek od Mikelo »

Nelze než pochválit, že se konečně našel někdo kdo si nechá poradit a tak ušetří zbytečné výdaje.
Jen bych podotkl, že DX7 je dnes už opravdu bez perspektivy, na vrtulníky zvláště. Koupil bych k simulátoru něco hodně levného, jen aby se s tím dalo páčkovat a počkal bych si co ukáže čas na trhu aspoň 8kanálových vysílačů. Leda by ta DX7 byla sakra za levno.
error414
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od error414 »

Mikelo píše:Nelze než pochválit, že se konečně našel někdo kdo si nechá poradit a tak ušetří zbytečné výdaje.
Jen bych podotkl, že DX7 je dnes už opravdu bez perspektivy, na vrtulníky zvláště. Koupil bych k simulátoru něco hodně levného, jen aby se s tím dalo páčkovat a počkal bych si co ukáže čas na trhu aspoň 8kanálových vysílačů. Leda by ta DX7 byla sakra za levno.

muzu se zeptat na co dx7 na vrtasech nestaci? neni to rejpani, fakt me to zajima.
Logo 600 + spirit
helifish

#25 Příspěvek od helifish »

Mikelo píše:Nelze než pochválit, že se konečně našel někdo kdo si nechá poradit a tak ušetří zbytečné výdaje.
No mne by taky docela zajimalo. Mam DX7 a mimo zpozdeni plynu pri prepnuti letoveho rezimu jsem nenarazil na nic, proc by "nemela stacit".
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od pcmaxik »

No tenhle výběr taky schvaluji. Konečně jeden rozumný člověk.

Odobně by mě taky zajímalo co je na DX7i špatného, já mám DX6i a jsem relativně spokojen, 7-ka bude ještě lepší. Určitě DX8 bude lepší ale stojí kolem 10 000Kč což je docela dost. Já před rokem dal za DX6i tolik co teď stojí DX7. Kolega má DX7-ku a je spokojený k tomu má T-REX 500. Nemá s tím problém tak tohle nechápu, takové názory. Jasně že nějaké JR, nebo FUTABA za 30 000 - 40 000 bude lepší ale to si koupí člověk který na to má a né začítečník. Stejně ze začátku by s toho využil zlomek funkcí.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
zdzd

#27 Příspěvek od zdzd »

pcmaxik píše:Jasně že nějaké JR, nebo FUTABA za 30 000 - 40 000 bude lepší ale to si koupí člověk který na to má a né začítečník. Stejně ze začátku by s toho využil zlomek funkcí.

Lidi, kam chodíte na ty šílené ceny Futab? Ne, že by byla nejlevnější, kvalita něco stojí. Ovšem ta čísla jsou trochu ujetá.

V současné době stojí vysílač + přijímač při nákupu v ČR o velké poznání míň.

Vysílač T8FG + R6108SB 2,4 GHz LiIon Uni-Mode cca. 11 500,-
Vysílač FX-20 + R6108SB 2,4 GHz FASST cca. 13 500,-
Vysílač FX-30 + R6014 2.4 GHz cca. 22 000,-
Vysílač T-12 FG + R6014 Fs 2,4GHz cca. 24 000,-

Třeba T8FG je jen o pětikilo dražší než Aurora. V takovém případě není co řešit.

P.S. Právě začátečník by si měl koupit ten nejlepší vysílač, jaký si jen může dovolit. Zakrátko to velmi ocení. Protože když se bude vyvíjet a potřebovat něco navíc, ušetří si ztrátový prodej neschopného vysílače + nákup nového. Stačí nějaká blbost navíc jako světýlka, či governor a nedokonalý vysílač vystaví stopku. Navýšení ceny lepšího vysílače je obvykle mnohem menší, než nárůst jeho schopností. A to se vyplatí(výjimkou je FX-40 a MZ14, kde se těžce zaplatí za barevný dotykový displej a podporu mp3). Nehledě k tomu, že vysílač se kupuje na roky, přičemž cena i FX-30 je srovnatelná s cenou jediné vybavené heliny, která může být na šrot za deset sekund.

Ač šetření se u helin těžce nevyplácí, tak šetření na vysílači se nevyplácí ještě více...
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od pcmaxik »

Ok beru navědomí, ceny co jsem uvedl nebyly konkrétně na FUTABU, ale ceny kvalitních a drahých vysílačů jen řádově. Jasně pokud na to člověk má tak si koupí drahý vysílač. Taky pokud budu mít na BMV 7 tak si nekoupím fabii. Je to hodně o finanční situaci. Člověk vybírá dle svých možností. Je mi jasné že vysílač se nevybírá na 1 rok. Ale zde uvedená DX7 myslím není špatná volba. Myslím že to je 1000x lepší než aby tu někdo uvažoval např o TURNIGY vysílači. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8991
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
Mikelo

#29 Příspěvek od Mikelo »

To, že něco není vyloženě špatná volba neznamená, že je to taky volba vyloženě dobrá.
Argumenty:
- Spectrum co se týče programování citlivosti gyra vůbec nepochopilo jak se gyra chovají. Takže zatímco uživatel hledí na jakási % a myslí že je to správně, rádio posílá do gyra nesmyslné impulzy (mám změřeno). Funkci gyro je třeba vypnout a obejít jinudy, jde to.
- DX7 nemá žádné možnosti kompenzace nejdnotného chodu serv v CCPM mixu. ani cyclic ring a další... Z konkurence to, pokud vím, kromě Futaby neřeší nikdo a nepopírám, že se bez toho dá lítat aniž by si toho průměrný pilot všimnul (takový Szabo lítá s DX6i a DX7 špičkově 3D), ale rozdíly v těchto vychytávkách vztaženo k ceně a perspektivě vysílače hovoří skutečně pro Futabu.
- 7 kanálů za cenu DX7 je prostě už dnes málo a za 2-3 roky to bude úplně k smíchu. Elektronika modelů a jejich funkce budou brzy počítat s 8 a více kanály řízení. Přitom rádio se opravdu má kupovat na 10 let a výrobce, který jej takto nepřipravil si mé peníze nezaslouží.
-DX7 má příliš málo mixů, to ví každý větroňář a vrtulníkář na to rychle příjde taky, když už v základním nastavení využil vše na DX7 na doraz a dál má smolíka pacholíka.
-ceny přijímačů +- stejné jako Futaba, takže porovnávaná levnost Spectra je rázem v háji. Oni prostě jako jedni z prvních přinesli uživatelsky jednoduché a funkční 2,4GHz do modelařiny, ale chtít za to inkasovat ještě dnes je nehoráznost. Softwarově jsou na tom totiž DX6i a DX7 v porovnání s konkurencí vyloženě špatně.
- netvrdím, že DX7 je špatné rádio, ale je to začátečnické až rekreační rádio pro křídlatá letadla. A nutno vědět, že začátečnické rádio pro vrtulníka je totéž co špičkové rádio pro 70% plošníků.
- nemám od Futaby nic a zatím tvrdím, že dokud neodstřihnou od svého eurobyznysu zdegenerovaného pohrobka těžícího z bývalé slávy Robbe, tak ani mít nebudu. To mi ale nebrání v poznání, že z technického a investičního pohledu není na dnešním trhu rádií moc na výběr a Futaba v poměru cena/software/spolehlivost jasně vede. Takovou Auroru bych nechtěl za dnešní cenu ani opilej. Stačí mi co předvedl Hitec s Eclipse (kterou mám jen díky p.Palíkovi v použitelném stavu), pak se slibováním Aurory a přijímačů a co dělá nyní s kvalitou serv.
- teoreticky asi takto: v začátku, kdybych ještě nevěděl co mi půjde, ale měl bych své dnešní zkušenosti, koupil bych Turnigy 9kan. od číňana za babku, páčkoval bych simulátor, na první hopsání a osmičkování cvičné kvedlačky před ksichtem by mi to taky stačilo a až bych měl trochu pilotní praxe tak bych si vybral systém a výrobce kterého budu nákupem přijímačů několik let podporovat, protože budu vědět proč. Ne z nouze, že už od něj něco mám tak to nebudu měnit. A Turnigy9 pak s minimální ztrátou prodám někomu na splašený polystyrén. Oba budem spokojení jak želvy.
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od pcmaxik »

Ok beru to tedy na vědomí a co bys řekl tedy na JR 11X ZERO
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“