Walkera HM 83 Novinka
Walkera HM 83 Novinka
Co na to říkáte?
http://www.modelyrc.cz/index.php?p=prod ... roduct=122
http://www.modelyrc.cz/index.php?p=prod ... roduct=122
Ja bych to teda nechtel. Proc takhle malej spalovak, kdyz tahle velikost lita bez problemu na baterky? Ma to same nevyhody. Pokud koupis 2 packy lipolek ktere zvladnou 3C nabijeni tak litas nonstop - tim je jedina vyhoda spalovaku smazana... Nehlede na to ze v elektru to asi bude mit i vyssi vykon.
Spalovak mi prijde smysluplny az u .50 tridy. Tam uz je z toho poradna elektrarna. Nabijeni by se sice taky dalo 3C jenze to ma par hacku - 12S 3000mAh potrebuje na 3C nabijeni vykon kolem 500W (velka nabijecka) a spotrebuje na jedno nabiti 12AH (+ztraty nabijecky, ucinnost nabijeni...) takze z autobaterky se to da nabit tak dvakrat... Ale tyto nevyhody uz dneska pomalu mizi, takze je to otazka par let kdy nitro zmizi. Resp. zustane jen u skalnich zastancu a podobne...
Pak je tu dalsi vec a to je vyrobce. Ja bych teda walkeru nechtel ani zadarmo. Mozna ze se to uz zmenilo, nevim ale neverim ji.
Spalovak mi prijde smysluplny az u .50 tridy. Tam uz je z toho poradna elektrarna. Nabijeni by se sice taky dalo 3C jenze to ma par hacku - 12S 3000mAh potrebuje na 3C nabijeni vykon kolem 500W (velka nabijecka) a spotrebuje na jedno nabiti 12AH (+ztraty nabijecky, ucinnost nabijeni...) takze z autobaterky se to da nabit tak dvakrat... Ale tyto nevyhody uz dneska pomalu mizi, takze je to otazka par let kdy nitro zmizi. Resp. zustane jen u skalnich zastancu a podobne...
Pak je tu dalsi vec a to je vyrobce. Ja bych teda walkeru nechtel ani zadarmo. Mozna ze se to uz zmenilo, nevim ale neverim ji.
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
- tomassek32
Hm 83
Jsem začátečník, chtěl jsem si pořídit spalovací vrtulník a myslel jsem, že tahle Hm 83 by byla pro začátek dobrá. Tak teď tedy nevím.
O walkere jsem uz svoje napsal ale ten obchod, resp. jeho popisy me hrozne bavi
Uz ten nadpis je vybornej
BENZÍNOVÝ RC vrtulník... ktery neleta na benzin
ve vrtulníku najdete například Gyro... Podobne jako: v aute najdete volant
3 X High Speed Metal Gear cylic serva... High ultra super maxi mega nejlepsi serva
External Ignition Coil... ohanet se "odbornymy" terminy vypada dobre
a větrák motoru... podobny jako priklad s gyrem
Nechci ztrapnovat ten obchod (on to dela sam) jenom se tomu smeju a lituju zacatecniky ktery necemu z toho uveri
BENZÍNOVÝ RC vrtulník... ktery neleta na benzin
ve vrtulníku najdete například Gyro... Podobne jako: v aute najdete volant
3 X High Speed Metal Gear cylic serva... High ultra super maxi mega nejlepsi serva
External Ignition Coil... ohanet se "odbornymy" terminy vypada dobre
a větrák motoru... podobny jako priklad s gyrem
Nechci ztrapnovat ten obchod (on to dela sam) jenom se tomu smeju a lituju zacatecniky ktery necemu z toho uveri
- tomassek32
Za sebe bych pro zacatek doporucil urcite neco elektrickyho - odpadne ti jeden problem. Jako zacatecnik se budes blbe ucit kdyz nenaladis motor a jako zacatecnik neumis litat abys naladil motor. Tak trosku zacarovanej kruh
Obecne se doporucuje cim vetsi tim lepsi. Jak bych doporucil na zacatek 450tku. Lita v pohode, snese i vetricek, neni tak draha a prinejhorsim neudela tolik skody jako treba 500 a vetsi.
Takze elektrickou velikost 450 (listy 325mm). Prakticky mas na vyber T-rexe nebo MiniTitana nebo klony trexe (HK, tarot). Z toho mi nejlip vychazi T-Rex 450PRO v combo setu. K tomu nejaky vysilac, nabijec, baterky... Nevyjde to o moc hur jak ta valkera, ale dostanes neco co funguje a na co jsou nahradni dily a co se da v pripade potreby i prodat. Pak se da koupit helina i z bazaru, neni se ceho bat akorat to chce nekoho znaleho sebou pri koupi
Obecne se doporucuje cim vetsi tim lepsi. Jak bych doporucil na zacatek 450tku. Lita v pohode, snese i vetricek, neni tak draha a prinejhorsim neudela tolik skody jako treba 500 a vetsi.
Takze elektrickou velikost 450 (listy 325mm). Prakticky mas na vyber T-rexe nebo MiniTitana nebo klony trexe (HK, tarot). Z toho mi nejlip vychazi T-Rex 450PRO v combo setu. K tomu nejaky vysilac, nabijec, baterky... Nevyjde to o moc hur jak ta valkera, ale dostanes neco co funguje a na co jsou nahradni dily a co se da v pripade potreby i prodat. Pak se da koupit helina i z bazaru, neni se ceho bat akorat to chce nekoho znaleho sebou pri koupi
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak. Souhlasím s tím, že bych do Walkery asi nešel, vypadá to velice dobře, ale po zkušenosti s walkerou už bych touto cestou nezačínal. Koupil jsem si pak klon T-REXe 450. A než jsem jej doladil do mé spokojenosti, tak mě to vyšlo dráž než T-REX 450 PRO super combo. Proto pokud můžu říct můj názor, tak bych šel určitě cestou T-REX, je to odlazené vyzkoušené a kdo jej má je spokojen a neřeší problémy a jen se učí lítat.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Maxipes
jj máš pravdu ...... po přečtení těch "hájend" termínus technikus eště teď učůrávám smíchy.......... i ten horst fux to umí líp zabalit.......
eště zapoměli napsat že to má dvě "vrtule"....... jednu nahoře a druhou, menší, vzadu aby byl popis kompletní to jen samozřejmě pro to aby člověk věděl že nekupuje žádnej nekompletní šmejd
celí je to ve stilu "forest gamp" že wallkera je nejvíc nejlepčí vrrrrrtulník
jj máš pravdu ...... po přečtení těch "hájend" termínus technikus eště teď učůrávám smíchy.......... i ten horst fux to umí líp zabalit.......
eště zapoměli napsat že to má dvě "vrtule"....... jednu nahoře a druhou, menší, vzadu aby byl popis kompletní to jen samozřejmě pro to aby člověk věděl že nekupuje žádnej nekompletní šmejd
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
OPR píše:Maxipes
eště zapoměli napsat že to má dvě "vrtule"....... jednu nahoře a druhou, menší, vzadu aby byl popis kompletní to jen samozřejmě pro to aby člověk věděl že nekupuje žádnej nekompletní šmejd![]()
![]()
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz
- tomassek32
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
tomassek32 píše:Takže radíte T-Rexe. Jenže já jsem chudý student a v plánu jsem měl začáteční vklad kolem 10 000Kč za set, to bude asi málo, že?
Pokud jsi chudý student a nerad chodíš na brigády tak ti radim pořiď simulátor k tomu DX6i a pylně trénuj....... bude se ti to jednou KURŇA hodit až pořídíš vrrrrtulník. něco našetři a pak pořiď něco co doopravdy bude mýt smysl. Takhle to bude pro tebe jen trápení který nebude mýt konce.........
PS: na spalováka zapomeň úplně...... pokud řešíš prachy........
jednak potěšíš Bursíka od "zelenejch" ale na toho tady serem to ho tu teď naštěstí neřešíme
- tomassek32
- pcmaxik
- Kontaktovat uživatele:
No já taky začínal s koaxiálem, pak jednorotor walkeru (to byl omyl), koax MXC na doma. Pak jsem koupil HK a začal jsem se trápit, měnit komponenty atd. už jsem to tu několikrát psal. Radím opravdu koupit něco odzkošeného a spolehlivého. Raději došetřit než uspěchat. Ten simulátor není špatná volba, to se vždy hodí.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
www.helitesin.cz
10K bude asi opravdu malo ale ne o tolik. Lepsi chvili pockat a neco dosetrit nez koupit walkeru za 10 s kterou si neuzijes a uz vubec ji neprodas.
Nejakou kalkulaci si musis udelat sam, ale kdyz pohledas na bazarech tak to celkem muze ulehcit (3x jsem koupil heli z bazaru)
napr: http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Mi ... 25/322364/
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Mi ... vi/322298/
Prvni za 5500 plus vysilac a nabijecka - to by se do 10 mohlo vejit
druhej za 10k k tomu nabijecka treba za litr...
Akorat to chce postupovat hodne hodne pomalu a pak to nebude na rany tak drahy. Taky to chce jit s tim do vzduchu az si budes 100% jistej ze mas vsechno nastaveny dobre (nebo to nekdo zkontroluje).
Napr ja jsem za 3 roky litani spadnul prakticky 3x, je pravda ze umim prd oproti ostatnim za tuto dobu, ale me to nevadi ja litam pro radost a ne proto abych byl za rok mistr sveta
ale rozhodne to chce mit nejaky ten litr stranou na dily
Nejakou kalkulaci si musis udelat sam, ale kdyz pohledas na bazarech tak to celkem muze ulehcit (3x jsem koupil heli z bazaru)
napr: http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Mi ... 25/322364/
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Mi ... vi/322298/
Prvni za 5500 plus vysilac a nabijecka - to by se do 10 mohlo vejit
druhej za 10k k tomu nabijecka treba za litr...
Akorat to chce postupovat hodne hodne pomalu a pak to nebude na rany tak drahy. Taky to chce jit s tim do vzduchu az si budes 100% jistej ze mas vsechno nastaveny dobre (nebo to nekdo zkontroluje).
Napr ja jsem za 3 roky litani spadnul prakticky 3x, je pravda ze umim prd oproti ostatnim za tuto dobu, ale me to nevadi ja litam pro radost a ne proto abych byl za rok mistr sveta